ΝΑ Μ' ΑΓΑΠΑΣ

 ΝΑ Μ' ΑΓΑΠΑΣ




Το λογοτεχνικό εγχείρημα της συγγραφέα Λίας ΝΙΚΟΛΑΟΥ , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΒΑΚΧΙΚΟΝ , ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα λογοτεχνικά νερά. 
Ένα διαφορετικό βιβλίο από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα,  ένα βιβλίο που είμαι σίγουρος θα δυσκολευτούν να  διαβάσουν πάρα πολλοί άνθρωποι,  άντρες και γυναίκες.  Βλέπετε η ζωή είναι μια παράσταση , μια θεατρική παράσταση και μαθαίνουμε όλοι να παίζουμε το ρόλο μας , να φοράμε το προσωπείο που επιλέγουμε εμείς ή  μας επιβάλουν και να κρύβουμε το πραγματικό πρόσωπο μας . Η συγγραφέας βγάζει τις μάσκες και μας παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο και γραφή την πραγματικότητα. Μας ρίχνει ένα χαστούκι για να ξυπνήσουμε από το όνειρο στο οποίο  κάποιοι μας έχουν εγκλωβίσει ζώντας στη δική τους εικονική πραγματικότητα. 


Ένα βιβλίο για ανθρώπους χωρίς παρωπίδες, εάν φοβάσαι να τις βγάλεις ή άν δεν είσαι πρόθυμος να δεχτείς την ΚΑΝΟΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ , όχι αυτή που σου μάθανε αλλά την πραγματική,  την αληθινή,  αυτή που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο και δεν τον ξεχωρίζει με το δάχτυλο και τις ταμπέλες, άσε τότε αυτό το βιβλίο για άλλους πιο ελεύθερους και πιο ανοιχτόμυαλους.

Στο βιβλίο αναφέρονται πολλά κοινωνικά θεματα, όπως ο αγοραίος έρωτας για βιοποριστικούς λογους, ο γάμος ομόφυλων ζευγάριων αλλά και η υιοθεσία από αυτά,  θέματα ταμπού για την συντηρητική κοινωνία μας. Μακάρι αυτό το βιβλίο να κάνει έστω έναν άνθρωπο να δει αυτά τα ζητήματα μέσα από τα μάτια αλλά και την πένα της κυρίας Λίας ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Η συγγραφέας χρησιμοποιώντας διάχυτο λυρισμό εισβάλει στον συναισθηματικό κόσμο του αναγνώστη και φέρνει τα πάνω κάτω στην ψυχή αλλά και στο μυαλό του. Θα σε κάνει να σκεφτείς αλλά και να δεις τον κόσμο από την ώριμη οπτική μάτια της ίδιας της συγγραφέα και να αναθεωρήσεις κάποια θέματα ταμπού   που προσπαθεί να  επιβάλλει η συντηρητική κοινωνία μας.


Κάποιοι άνθρωποι εκπαιδεύονται από μικροί να παίζουν μονίμως ένα κρυφτό, δεν το κάνουν όμως ηθελημένα,  η κοινωνία τους αποστερεί από τον τρόπο ζωής που επιθυμούν και  έτσι καταλήγουν να κρύβονται από τον ίδιο τους τον εαυτό,  ξεχνούν τα θέλω τους και ζουν με τα πρέπει των άλλων. Ίσως αυτό το βιβλίο να τους θυμίσει τα θέλω τους και να βάλουν στο καλάθι των αχρήστων τα πρέπει....
 

Οι πρωταγωνιστές είναι ο Αλέξανδρος και ο Πάνος. Δύο άντρες όπου ο έρωτας τους θα μας συγκινήσει. Ένας έρωτας χωρίς πρέπει και μή , ένας έρωτας αληθινός και πιο δυνατός ακόμα και από αυτών των ετερόφυλων ζευγαριών.  Ο Αλέξανδρος θυμάται και γράφει στον Πάνο για κάποια γεγονότα που στιγμάτισαν τη σχέση τους τα προηγούμενα χρόνια , έτσι θα ζήσουμε και μεις μαζί τους την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους αλλά και τη μετέπειτα ζωή τους. Μια ζωή γεμάτη αγάπη, μια αγάπη ακλόνητη ,πάρα τις εξωγενείς πιέσεις αλλά και τους πειρασμούς που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Μια κατάθεση ψυχής από έναν άνθρωπο που ερωτεύτηκε, πρόδωσε αλλά αγάπησε με όλη του την ψυχή.
Ένας φόβος, μια απώλεια που μαστιγώνει την καρδιά και την κάνει κομμάτια. 
Ένα βιβλίο που θα το σκέφτεσαι για μέρες....




ΣΤΑ ✅

➕ Θα σε μαγέψει η ιδιαίτερη και ξεχωριστή γραφή της συγγραφέα. 
➕ Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση που χρησιμοποιεί η συγγραφέας 
➕  LGBTQI+ λογοτεχνία , κάτι δυστυχώς σπάνιο στην Ελλάδα.


ΣΤΑ ❌

➖ Δεν μου άρεσαν οι ωμές περιγραφές των ερωτικών συνευρέσεων των πρωταγωνιστών.

➡️STORY⬅️

«Σε κοίταζα με μάτια που άστραφταν από χαρά, όση ώρα κοιμόσουν γαλήνια. Ήσουν υπέροχος, έτσι ελεύθερος από προβλήματα, καλέ μου, ίσως κι από όνειρα. Ολόγυμνος... ποθητός... Ένα μαρμάρινο άγαλμα, ικανός να θεραπεύσεις με την αγλαόμορφη εικόνα σου όσα μακρινά με είχαν πληγώσει στη ζωή.
Παρατηρούσα το στήθος σου να πάλλεται με μικρές, ήσυχες αναπνοές. Τα μακριά σου δάχτυλα τινάζονταν ελαφρά στο άγγιγμα του αέρα που έμπαινε από το παράθυρο. Παράξενα ένιωσα αναγνωρίζοντας εκείνη την ώρα πως ήσουν εσύ που πάντα ονειρευόμουν από παιδί.»


Ο Αλέξανδρος γράφει ένα γράμμα με αποδέκτη τον σύντροφό του Πάνο και, ταυτόχρονα, μας μεταφέρει την προσωπική τους ιστορία. Μέσα από τα ταξίδια της μνήμης, στην κοινή τους διαδρομή αλλά και στα όσα έζησαν πριν συναντηθούν, μαθαίνουμε για τις διαφορετικές όψεις του έρωτα, τα στερεότυπα της κοινωνίας, τους φόβους και τις μύχιες σκέψεις που βασανίζουν τον νου όλων των ανθρώπων. Το "Να μ' Αγαπάς" είναι μια λυρική, ερωτική επιστολή που αποσκοπεί στη διαχείριση της απώλειας και στην έκφραση της αληθινής αγάπης· μια ιστορία για την αφοσίωση και την ολοκληρωτική παράδοση· μια κατάθεση ψυχής που μας δείχνει τον τρόπο ώστε να ανακαλύψουμε τον δρόμο για την ευτυχία. 


🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  Take me !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  ΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΒΑΚΧΙΚΟΝ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  11 / 2020



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews

Σχόλια