ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

 

 Ξεκινώντας να διαβάζω το βιβλίο μια απορία μου γεννήθηκε .... Γιατι δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό αυτό το διαμάντι; 
    Μικρές φωτιές.... ξεσπούν παντού , ακόμα και στα καλύτερα σπίτια. Όσο τις αφήνεις να καίνε και δεν κάνεις κάτι για να τις σβήσεις , αυτές κακοφορμίζουν σαν τις πληγές που δεν τις θεραπεύεις αλλά και αν τις σκεπάσεις με μια πυρίμαχη κουβέρτα για να μην μεγαλώσουν και μετατραπούν σε πυρκαγιά, τότε οι μολύνσεις και τα μικρόβια παραμένουν μέσα στην πληγή και έστω αν παρέμβει ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για να κρύψει το σημάδι απο τα ράμματα της πληγής , αυτή και πάλι θα εφορμίση και θα πυορροήσει με οδυνηρά αποτελέσματα. 
    Ενα βιβλίο 485 σελίδων που άνετα η συγγραφέας θα μπορούσε να αγγίξει τις 1000 και εμείς να είμαστε κατά 515 σελιδες πιο ευτυχισμένοι. Το απόλαυσα και το ευχαριστήθηκα στο μέγιστο βαθμό.  Ήταν αρκετά καλογραμμένο , με μια πλούσια πλοκή που γεννούν μέσα σου ερωτήματα και σε βάζει να σκεφτείς ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό και στο τέλος να μην μπορείς ούτε εσύ να ξεχωρίσεις ποιο είναι ποιο .
    Καταπιάνεται με πολλά θέματα , όπως το ακανθώδες θέμα της υιοθεσίας,  το δυσκολο ρόλο του γονέα μεσα στο σπίτι αλλά και εκτός αυτού ,  το σεξ ανηλίκων , το  θέμα της παρένθετης μητέρας και αυτό των αμβλώσεων. Η συγγραφέας χωρίς να φοράει παρωπίδες αγκαλιάζει επιδερμικά  όλα αυτά τα θέματα και αφού τα γαλουχήσει με στοργή και περίσσια αγάπη μας τα προσφέρει για φιλοσοφική σκέψη  και συλλογισμό. 
    Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι τόσο δυναμικοί και ξεχωριστοί συνάμα που ο αναγνώστης σίγουρα θα ταυτιστεί μαζί τους . Η συγγραφέας ζωγραφίζει σε λευκό καμβά τους πρωταγωνιστές της και ο πίνακας εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου. Είναι έργο τέχνης.
    Στο τέλος μας αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής της με νέες ιστορίες αλλά και τη συνέχεια της πολυτάραχης ζωής των ηρώων της . 
Ανυπομονώ.....



ΣΤΑ

➕ Ευανάγνωστο,  όπως θα έλεγε και η φίλη μου η Τζόρτζια !
➕ Η συγγραφέας ανατέμνει με δεξιοτεχνία το μικρόκοσμο της αμερικάνικης κοινωνίας. 
➕ Διαβάζοντας θα σκοντάψεις σε μια  πληθώρα ηθικών διλημμάτων που θα σε προβληματίσουν. 
➕ Καλοδουλεμένη και στέρεα  δομημένη πλοκή.  

ΣΤΑ

➖ Το τέλος ήρθε κάπως γρήγορα,  αφήνοντας μας κάποια θέματα ανοιχτά.  Ευελπιστώ ότι θα έρθει 2ο βιβλίο με τη συνέχεια.



➡️ STORY⬅️

Στο Σέικερ Χάιτς, ένα ήρεμο, προοδευτικό προάστιο του Κλίβελαντ, όλα είναι σχεδιασμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια – από τη χάραξη των στριφογυριστών δρόμων ως το χρώμα των σπιτιών, ως τις επιτυχημένες ζωές που πρόκειται να ζήσουν οι κάτοικοί του. Και κανείς δεν ενσαρκώνει αυτό το πνεύμα καλύτερα απ’ ό,τι η Έλενα Ρίτσαρντσον, της οποίας η βασική αρχή είναι να σέβεται πάντα τους κανόνες. 

Τότε στην ειδυλλιακή φούσκα που συνιστά τη ζωή της οικογένειάς της μπαίνει η Μία Γουόρεν, μια αινιγματική καλλιτέχνιδα που νοικιάζει μαζί με την έφηβη κόρη της, την Περλ, ένα σπίτι των Ρίτσαρντσον. Σύντομα η Μία και η Περλ αποκτούν πολύ σημαντικότερο ρόλο στη ζωή τους από αυτόν των απλών ενοικιαστών – και τα τέσσερα παιδιά των Ρίτσαρντσον γοητεύονται από τη μητέρα και την κόρη. Η Μία όμως κουβαλά ένα μυστηριώδες παρελθόν και μια αψηφισιά για το κατεστημένο που απειλεί να ανατρέψει την τόσο τέλεια οργανωμένη κοινότητά τους. 

Όταν κάποιοι παλιοί οικογενειακοί φίλοι των Ρίτσαρντσον επιχειρούν να υιοθετήσουν ένα κινεζοαμερικανάκι, ξεσπά μια μάχη για την κηδεμονία του που διχάζει δραματικά τη μικρή τους πόλη και φέρνει τη Μία και την Έλενα σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Καχύποπτη για τα πραγματικά κίνητρα της στάσης της Μία, η Έλενα αποφασίζει να αποκαλύψει τα μυστικά του παρελθόντος της αντισυμβατικής της νοικάρισσας. Η εμμονή της αυτή όμως θα έχει απρόβλεπτες και συντριπτικές συνέπειες. 

Το Μικρές φωτιές παντού διερευνά το βάρος των μυστικών, τη φύση της τέχνης και της ταυτότητας και την τρομερή δύναμη της μητρότητας, καθώς και τον κίνδυνο που ελλοχεύει στην πεποίθηση πως ακολουθώντας τους κανόνες μπορείς να αποτρέψεις μια συμφορά.

Αποτελεί ένα κοινωνικό, ρεαλιστικό, σύγχρονο αμερικανικό μυθιστόρημα για τη μητρότητα και τις οικογενειακές σχέσεις, την εφηβεία, τον ρόλο της φυλής και της κοινωνικής τάξης. 

Στο Μικρές φωτιές παντού πρόκειται να βασιστεί σειράαπό τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και τηλεοπτική παραγωγό Ρις Γουίδερσπουν στα χνάρια της άκρως επιτυχημένης Big Little Lies!

INFO

🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία .
🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  CELESTE NG 
🔴ΕΚΔΟΤΗΣ          : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
🔴ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 08/11/2018

Βρείτε μας στο FACEBOOK      BookReviewsGr
Βρείτε μας στο ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜ @book_reviews_gr
Βρείτε μας στο TWITTER         @BookReviewsGr 

Σχόλια