Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ 




    Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα κερδίσει τον αναγνώστη από την πρώτη του σελίδα. 
     Είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Ντίτα Κράους . Αυτό που με μάγεψε σε αυτό το βιβλίο είναι το πόσο αριστουργηματικά ο συγγραφέας πέτυχε τη συρραφή της μυθοπλασίας με τα πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Άουσβιτς. 
     Το βιβλίο καταφέρνει να σου δημιουργήσει εικόνες τόσο ζωντανές που θα χαραχτούν στη μνήμη σου για πάντα. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξαθλίωση, πείνα, ένας μαραθώνιος αγώνας δρόμου για να κρατηθούν οι άνθρωποι στη ζωή. Ίσως να πρόκειται και για την περιγραφή της ίδιας της κόλασης.... 
     Η φρίκη βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της και μεσα από αυτό το βιβλίο θα μάθεις για τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, τα πειράματα και γενικότερα την τρέλα που είχε κυριεύσει το 3ο Ράιχ. 
     Μέσα σε όλα αυτά όμως το βιβλίο μας διδάσκει ότι η ελπίδα είναι αυτή που μπορεί να δώσει τροφή στον πεινασμένο και θάρρος στο δειλό και με πολύ αγάπη μπορεί το φως της να μεγαλώσει μέχρι να σβήσει το σκοτάδι του κακού. 
     Έτσι και η βιβλιοθηκάριος , όπου με την αγάπη της για τα βιβλια μεταμορφώθηκε σε λαμπαδηδρόμο και με τα λιγοστά βιβλια ανά χείρας μετάδωσε το φως της ελπίδας σε χιλιάδες ανθρώπους. 
    Η πρωταγωνίστρια ψάχνει μέσα στη λάσπη που πνίγει το στρατόπεδο του Άουσβιτς να βρει την αλήθεια, θα την βρει άραγε ή θα την καταπιεί μια για πάντα η λάσπη? 



 ΣΤΑ ✅ 

 ➕ Αναφέρονται και οι ιστορίες επιβίωσης και αλλων υπαρκτών προσώπων πέρα της βιβλιοθηκάριου . Έτσι έχουμε μια πλούσια πλοκή. 
 ➕ Θα σε κρατησει " άγρυπνο " και δεν θα σε κουράσει καθόλου. 
 ➕ Η τριτοπρόσωπη αφήγηση θα σε μεταφέρει και 'σενα στο Άουσβιτς. 
 ➕ Η αναφορά σε ένα κοριτσάκι την Άννα Φρανκ , που ζούσε και αυτή στο κολαστήριο. 
 ➕ Λάτρεψα τις τελευταίες σελίδες του .... Δεν θέλω να κάνω σποιλ (Εάν θες να μάθεις, στείλε μου inbox!) 


ΣΤΑ ❌ 

 ➖ Ίσως για πολλούς να είναι συν , για μένα η αναφορά σε ήρωες άλλων βιβλίων ήταν η αφορμή να βάλω ένα πλην . 




 ➡️STORY⬅️ 

     Η ιστορία της μικρότερης και πιο επικίνδυνης βιβλιοθήκης στον κόσμο, ειπωμένη από μια κρατούμενη του Άουσβιτς που κατόρθωσε να επιβιώσει. Ιανουάριος του 1944. Η έφηβη Ντίτα Κράους με τους γονείς της μεταφέρεται από το γκέτο των Εβραίων της Τερεζίν στην Πράγα στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Μόνο η Ντίτα Κράους και μια χούφτα ακόμα κρατούμενοι επέζησαν, έπειτα από παραμονή ενός έτους, πριν από την απελευθέρωσή τους από τους Συμμάχους την Άνοιξη του ’45. Παρατηρεί τα πάντα, θυμάται τα πάντα και αφηγείται τα πάντα στον Αντόνιο Ιτούρμπε: Τον φόβο, τους συντρόφους που βρίσκαν νεκρούς το πρωί από την πείνα και το κρύο, την καταναγκαστική εργασία κάτω από τα γρονθοκοπήματα των «Κάπος», τις περιοδικές «επιλογές» που ξεχώριζαν τους υγιείς από τους αρρώστους που οδηγούνταν στα κρεματόρια. Μα πάνω απ’ όλα, θυμάται τον Φρέντι Χιρς, τον αρχηγό του παιδικού μπλοκ 31. Στη μαύρη λάσπη του Άουσβιτς που καταπίνει τα πάντα, ο Φρέντι Χιρς έκτισε μυστικά ένα σχολείο. Οι Ναζί δεν το ξέρουν. Όπως δεν γνωρίζουν και την ύπαρξη της μικρότερης, κρυμμένης και παράνομης δημόσιας βιβλιοθήκης που υπήρξε ποτέ. Περιλαμβάνει έξι «ομιλούντα» βιβλία και οχτώ τυπωμένα. Τα τελευταία, η νεαρή Ντίτα τα κρύβει κάτω από το φόρεμά της με κίνδυνο της ζωής της.

🚩 INFO

🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ιστορικό Μυθιστόρημα 
🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ    : Antonio G. Iturbe
🔴 ΕΚΔΟΤΗΣ           : ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
🔴 ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 11/03/2020

🛒 Αγορά βιβλίου  : Αγόρασε το τωρα 😉


📬 Βρείτε μας στο INSTAGRAM   @book_reviews_gr
📬 Βρείτε μας στο FACEBOOK     @BookReviewsGr
📬  δείτε μας στο TWITTER          @BookReviewsGr

Σχόλια