ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΗ

   ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΗ


 Ένα βιβλίο....μια φράση 《ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΚΑΙ ΣΤΑ "ΜΗ , ΒΟΛΕΥΤΗΚΑ ΣΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.》
    Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου που διάβασα , μάταια προσπαθούσα να λύσω τον κόμπο που είχε δεθεί το στομάχι μου. Σε κάθε σελίδα που γύριζα,  ένα αόρατο χέρι τράβαγε τις άκρες του και αυτός έσφιγγε όλο και περισσότερο .
     Μακάρι όλοι να διάβαζαν αυτό το βιβλίο και να υιοθετούσαν  το βαθύ νόημα που προσφέρει... Έτσι θα δώσει έστω λίγη  δύναμη σε αυτούς και όπως γράφει ο συγγραφέας 《Να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να γίνω ο γιατρός της ψυχής μου 》. 
    Θα χώριζα το βιβλίο σε τρία μέρη,  το δραματικό , το ερωτικό  και τέλος το λυτρωτικό  .
    Ξεκινά πολύ δυναμικά,  είναι σαν ο συγγραφέας να σε πετάει στη μέση του ωκεανού δίνοντας σου ένα τρύπιο σωσίβιο και το τραγικό , εσύ να μην ξέρεις κολύμπι . Έτσι το σωσίβιο λειτουργεί βασανίστηκα και όχι διασωστικά , καθυστερώντας την επερχόμενη λύτρωση σου.  
    Στη συνέχεια του βιβλίου μας κατακλύζει με χιλιάδες εικόνες από την Ιταλία όπου ταξιδεύει τον αναγνώστη στους κρυφούς θησαυρούς της επαρχίας της και του χαρίζει απλόχερα  μια πληθώρα συναισθημάτων με επικρατέστερο αυτό της αγάπης η οποία υπερ νικά τη θλίψη και το δράμα . Με μάγεψε με τις περιγραφές του και σίγουρα θα κάνω στο μέλλον και 'γω το ίδιο ταξίδι. 
    Αν και το βιβλίο είναι αρκετά συγκινητικό ο συγγραφέας με μαγικό τρόπο δεν αφήνει τον αναγνώστη του να παρασυρθεί από τη θλίψη , την κατάλληλη  στιγμή του προσφέρει αγάπη και ελπίδα,  ανακουφίζοντας τον και δεν τον αφήνει να πονά.   
    Το τέλος... απλά υπέροχο,  χωρίς περιττές λεπτομέρειες και υπερβολές,  κλείνει τόσο κομψά και λιτά αλλά ταυτόχρονα τόσο χορταστικά που θα ικανοποιήσει και τον πιο δύσκολο  αναγνώστη. 

ΣΤΑ ✅

➕ Τόσα ανάμικτα συναισθήματα σε ένα βιβλίο δεν έχω νοιώσει.  
➕ Τόσα πολλα "μηνύματα", δεν έχω ξαναδεί. 
➕ Σίγουρα θα αγαπήσεις τον εαυτό σου παραπάνω και θα δίνεις περισσότερη σημασία στις μικρές χαρές της ζωής. 
➕ Η πένα του συγγραφέα θα αγγίξει την ψυχή σου .
➕ Θα μπορούσα να βάλω πολλά,  μα πάρα πολλά
➕ . Διάβασε το και θα καταλάβεις. 

ΣΤΑ ❌

➖ ...

➡️STORY⬅️

Υπάρχουν ταξίδια που ξεκινούν με μια βαλίτσα στο χέρι. Άλλα μετά από έναν χωρισμό. Κάποια άλλα όταν μια δουλειά σε αναγκάζει να φύγεις χωρίς να αφήσεις τίποτα πίσω σου…

Υπάρχουν ορισμένα που μείναν χαραγμένα στην ψυχή μας, επειδή μας πόνεσαν, επειδή μας ανάγκασαν να πληγώσουμε και εμείς ανθρώπους που πιθανόν αγαπούσαμε…
Υπάρχουν και εκείνα όμως που τα διαφεντεύει ένας παράφορος έρωτας, που σε κάνει να ξεχνάς πώς είναι να ζεις, αλλά και να νιώθεις τον πόνο όταν είναι χωρίς ανταπόκριση…
Πολύ αργά θα καταλάβεις πως τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έκανες ποτέ· που δεν τόλμησες, που δεν έζησες…

INFO 
🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Ελληνική λογοτεχνια 
🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   : ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ Κώστας
🔴 ΕΚΔΟΤΗΣ         : ΔΙΟΠΤΡΑ DIOPTRA
🔴ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 08/05/2019

Βρείτε μας στο FACEBOOK BookReviewsGr
Βρείτε μας στο INSTAGRAM @book_reviews_gr
Βρείτε μας στο TWITTER   @bookreviewsgr

Σχόλια