Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

 
  Ο συγγραφέας βάζει μέσα στο μπλέντερ ένα αστυνομικό μυστήριο,  μια αληθινή ιστορία εγκλήματος,  πολλά ιστορικά γεγονότα , ένα δικαστικό μαραθώνιο και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αυτού του εξαιρετικού βιβλίου που αναφέρεται στην μεγαλύτερη συνομωσία στην ιστορία της Αμερικής. 
    Αφου η γνώση είναι πλούτος , τότε με το κλείσιμο του οπισθόφυλλου ένοιωσα πιο πλούσιος . Γνώρισα μια περίοδο της αμερικανικής ιστορίας που την αγνοούσα και πότε έως τώρα δεν είχα ξαναδιαβάσει ή έστω ξανακούσει ...
   Ποιοί ήταν οι Οσέιτζ ; Ποιοι ήταν οι πιο πλούσιοι πολίτες στον κόσμο? Τι απέγιναν οι ιθαγενείς ? Ποια περίοδος ονομάστηκε "η βασιλεία του τρόμου" ; Πως δημιουργήθηκε το FBI ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται σε αυτό το βιβλίο.  
    Ένα αστυνομικό μυστήριο που κρατούσε χρόνια και κανένας δεν μπορούσε να λύσει , θα σε κρατήσει σε αγωνία , θα διεγείρει τις αισθήσεις σου και δεν θα θες να κλείσεις το βιβλίο μέχρι να μάθεις ποιος είναι ο δολοφονος τόσων πολλών αθώων ψυχών. Ποια είναι άραγε η κινητήριος δύναμη που ωθεί κάποιον στο έγκλημα? Την απάντηση θα την έχεις εαν διαβάσεις αυτό το βιβλίο.  
    100 χρόνια έχουν περάσει από τότε και ακόμα και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά που είχαν θαφτεί πολύ καλά. Τόση είναι η θέληση και δίψα των απόγονων για να λάμψει η αλήθεια. 

ΣΤΑ

➕ Μόνο και μόνο που πρόκειται για αληθινή ιστορία αξίζει να πάρει ένα σύν ! 
➕ Η μαγεία του να διαβάζεις και ανάμεσα στις λέξεις να βλέπεις φωτογραφίες των ανθρώπων που αναφέρονται στο βιβλίο αλλά και των τοποθεσιών που ζούσαν, το βιβλίο αποκτά "σώμα" και οι εικόνες ολοκληρώνουν το νοερό σου ταξίδι. 
➕ Νοιώθω πιο πλούσιος σε ιστορικές γνώσεις που αγνοούσα. 
➕ Μόνο το ότι ανέλαβε ο σκηνοθέτης Μαρτιν Σκορσέζε να μεταφέρει το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη,  μάρτυρα την σπουδαιότητα του .

ΣΤΑ

➖ Περιέχει αρκετά ονόματα και ίσως λίγο να χαθείς . Βέβαια εαν δώσεις την ανάλογη προσοχή δεν θα χεις πρόβλημα! 

🚩 Ανυπομονώ για το επόμενο ταξίδι που χαρίζουν στον αναγνώστη τα βιβλια των εκδόσεων Λαβυρινθος.


➡️STORY⬅️

Κατά τη δεκαετία του 1920, οι άνθρωποι με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο ήταν τα μέλη της φυλής των Οσέιτζ στην Οκλαχόμα. Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στις περιοχές τους, διέθεταν αυτοκίνητα με προσωπικό οδηγό και ζούσαν σε επαύλεις.
Ξαφνικά, ένας-ένας, οι Οσέιτζ αρχίζουν να δολοφονούνται. Η Μόλι Μπέρκχαρτ είδε την οικογένειά της να γίνεται ένας από τους βασικούς στόχους. Συγγενείς της πεθαίνουν από σφαίρες ή δηλητήριο. Κι άλλοι Οσέιτζ πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ενώ πολλοί από εκείνους που αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν τα εγκλήματα δολοφονούνται και οι ίδιοι.
Καθώς ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει, την υπόθεση αναλαμβάνει το πρόσφατα δημιουργημένο FBI με τον νεαρό, μυστικοπαθή διευθυντή του, Τζ. Έντγκαρ Χούβερ. Προσπαθώντας να διαλευκάνει το μυστήριο, ο Χούβερ στρέφεται σε έναν πρώην Ρέιντζερ του Τέξας, τον Τομ Γουάιτ, ο οποίος οργανώνει μια μυστική ομάδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ένας Ινδιάνος πράκτορας. Διεισδύουν στα τελευταία απομεινάρια της Άγριας Δύσης και μαζί με τους Οσέιτζ αρχίζουν να αποκαλύπτουν μια από τις πιο ανατριχιαστικές συνωμοσίες στην ιστορία των ΗΠΑ.

INFO
🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     :  Μεταφρασμένη λογοτεχνια 
🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   : GRANN DAVID
🔴 ΕΚΔΟΤΗΣ         : ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
🔴 ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  : ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Βρείτε μας στο FACEBOOK bookreviewsgr
Βρείτε μας στο INSTAGRAM @book_reviews_gr
Βρείτε μας στο TWITTER @bookreviewsgr

Σχόλια