ΤΟΞΙΚΆ ΜΆΤΙΑ

 


    Το βιβλιο "ΤΟΞΙΚΑ ΜΑΤΙΑ" μπορώ να το παρομοιάσω σαν ένα σπίρτο που αντί για φώσφορο στην κεφαλή του έχει εξώθερμες χημικές αντιδράσεις και περιμένει το χέρι συγγραφέα να το φέρει σε τριβή με την ειδική επιφάνεια σκόνης γυαλιού του σπιρτόκουτου . Έτσι δεν θα έχουμε μια απλή φλόγα αλλά ένα πυροτέχνημα , εντυπωσιακό όσο και η πλοκή της ιστορίας .
    Την αρχή την βρήκα χλιαρή και θεώρησα ότι το τέλος του θα ήταν αναμενόμενο , όμως όσο προχωρούσα την ανάγνωση τόσο το κουβάρι της ιστορίας περιπλεκόταν και σαν τον Θησέα έψαχνα να βρω μάταια την άκρη του μίτου .
     Ο συγγραφέας ανοίγει πολλά ζητήματα, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και περιπλέκει πολύ κόσμο και στο τέλος σαν νομπελίστας χημικός με περίτεχνο τρόπο δημιουργεί το χημικό δεσμό της πλοκής του βιβλίου.         Ο συγγραφέας ρίχνει στη σκακιέρα Πολιτική αλλά και πολιτικούς , οικολογία , κοινωνία , εγκλήματα και επιχειρηματικότητα και δημιουργεί στον αναγνώστη έντονο προβληματισμό και γεννά ερωτήματα , που σε κάνουν να νοιώθεις αγγελούδι μπροστά στα τεκταινόμενα .
    Αποτελεί το τρίτο βιβλίο της σειράς σε θολά μέρα.



 ΣΤΑ

 ➕ Πλούσια πλοκή που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου.
 ➕ Δυνατές ανατροπές, εκεί που δεν το περιμένεις.
 ➕ Η αγωνία από τη μέση του βιβλίου και μετά ανεβαίνει κατακόρυφα.
 ➕ Απλός και ρεαλιστικός τρόπος γραφής .


 ΣΤΑ

 ➖ Με κούρασαν λίγο τα όνειρα του πρωταγωνιστή και οι παρομοιώσεις που αναφέρονταν .



 ➡️STORY⬅️


Η νύχτα είναι ο εχθρός της.
Τα πιο βαθιά μέρη της ψυχής της δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Κάτω από τα κλειστά της βλέφαρα, ο κόσμος έχει αποκτήσει το πορτοκαλί χρώμα της φωτιάς, το κόκκινο του αίματος, το μαύρο του θανάτου. Στον αέρα πετάει ένα σμήνος από πουλιά, που ρίχνουν τις σκιές τους στα πόδια της. Κοράκια κρώζουν. Γυροφέρνουν τη σκελετωμένη μορφή στο χώμα. Κρυώνει. Προσπαθεί να ανάψει τον αναπτήρα. Είναι γυμνή. Δεν τα καταφέρνει. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, σχεδόν την αγγίζουν.

Ο αστυνόμος Καπετάνος αναλαμβάνει τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του. Η σορός του άντρα στο λόφο του Παλιού Γηροκομείου πυροδοτεί έναν κόσμο μυστικών που ξεκινά να φλέγεται στο δάσος γύρω από τη φάρμα του θύματος. Ο θάνατος υπάρχει στον αέρα, ζει μαζί με τους κατοίκους των χωριών. Παράνομα στοιχήματα, απόπειρες δολοφονίας, εργοστάσια χημικών και μία μόνο επιλογή. Για να νικήσει, πρέπει να ρισκάρει. Μόνος. 

Μετά τα βραβευμένα bestsellers Τα Βατράχια και Τυφλά Ψάρια, ο Δημήτρης Σίμος επιστρέφει για τρίτη φορά σε Σκοτεινά Νερά, με τη νέα υπόθεση του αστυνόμου Καπετάνου.


🚩  INFO

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία  
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ     : Δημήτρης Σίμος
ΕΚΔΟΤΗΣ           : Εκδόσεις bell
ΗΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ   : 07/06/2019


📬 Βρείτε μας στο FACEBOOK  @BookReviewsGr
📬 Βρείτε μας στο INSTAGRAM @book_reviews_gr
📬 Βρείτε μας στο     TWITTER   @BOOKREVIEWSGR 

Σχόλια