ΑΜΑΡΟΚ

 
Πρωτη φορά εχω ξεκινήσει και εχω γράψει τη γνώμη μου για ενα βιβλίο πριν καλά καλά το τελειώσω.... 
    Εχω μείνει φοβερά έκπληκτος με την εξέλιξη της γραφής του συγγραφέα,  τόσες  πετυχημένες παρομοιώσεις αλλά και τόσο ωραίες περιγραφικές εικόνες δεν έχω ξαναδεί να συνυπάρχουν σε ένα βιβλίο. 
    Με το ΑΜΑΡΟΚ ο Γιαννίσης Βαγγέλης είναι σαν να έδωσε πανελλήνιες και να έπιασε την Ιατρική Αθηνών .
    Διαβάζοντας το βιβλίο πριν ακόμα το τελειώσω με ταλανίζει μια μεγάλη απορία... Πως θα καταφέρει ο συγγραφέας να γράψει στο μέλλον κάτι καλύτερο από το άριστο ....
    Ενα αστυνομικό μυθιστόρημα με πάρα πολύ ωραία , δυνατή και πλούσια πλοκή που δεν θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου . Με την αγωνία στα ύψη και με τις ανατροπές να πέφτουν βροχή , το ΑΜΑΡΟΚ κέρδισε μια θέση στο top των καλύτερων βιβλίων που έχω διαβάσει. 
    Σφιχτοδεμένη πλοκή,  χωρίς ίχνος περιττών λεπτομερειών που το τέλος του θα σε εκπλήξει και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.  
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ που αγάπησα: Το μικρό διαμέρισμα μύριζε αλκοόλ,  κλεισούρα και αμμωνία. Ή γνώριμη οσμή ήταν παρούσα στα σπίτια όπου κυριαρχούσε η δυστυχία και η χαρά είχε πεταχτεί από το παράθυρο και αργοπέθαινε στην άσφαλτο,  έξω....


ΣΤΑ

➕ Καλογραμμένο και ευανάγνωστο. 
➕ Πάμπλουτο σαν τον Έσκομπαρ σε περιγραφές και παρομοιώσεις. Σε ταξιδεύει με τις εικόνες που δημιουργεί.
➕ Πλούσια πλοκή με έξυπνες και απρόβλεπτες ανατροπές. 
➕ Οι πρωταγωνιστές εξελίσσονται και είναι στα καλύτερα τους .
➕ Διαβασε το .....

ΣΤΑ

Δεν τολμώ να βάλω ➖



➡️STORY⬅️

Δώδεκα χρόνια πριν, ο Φαϊζάλ Αμπντί συνελήφθη για τη δολοφονία της δεκαεξάχρονης Μάλιν στο Χέλεφορς. Ομολόγησε την ενοχή του, περιγράφοντας στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια πώς τη σκότωσε και στη συνέχεια καταδικάστηκε. Το μυστήριο λύθηκε και οι κάτοικοι της μικρής πόλης μπόρεσαν να κοιμηθούν ξανά ήσυχοι. Μέχρι τη μέρα που η γυναίκα του Φαϊζάλ αυτοκτονεί. Η πράξη της γεννά ερωτηματικά για την ενοχή του Φαϊζάλ στον επιθεωρητή της αστυνομίας του Έρεμπρο, Άντερς Οικονομίδη. Αρχίζει να σκαλίζει την έρευνα για τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου κοριτσιού, η οποία θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής του θύματος που δεν είχαν διερευνηθεί και θα προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της αστυνομίας.



ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ   : Μεταφρασμένη λογοτεχνια - Αστυνομικο
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Βαγγέλης Γιαννισης
ΕΚΔΟΤΗΣ        : ΔΙΟΠΤΡΑ
ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  11/03/2020


Βρείτε μας στο INSTAGRAM  @book_reviews_gr
Βρείτε μας στο FACEBOOK     BookReviewsGr
Βρείτε μας στο TWITTER        @BookReviewsGr

Σχόλια