ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

                  

                             ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ



    Ένα βιβλίο με μια ενδιαφέρουσα , φρικτή και απόκοσμη πλοκή , που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος . 
     Ξεκινάει πάρα πολυ δυναμικά , αναφέροντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και χρησιμοποιώντας ρεαλιστικά αποτρόπαιες περιγραφές που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου αμείωτο. Καθώς προχωρούσα την ανάγνωση ένοιωσα σε κάποια σημεία να υπάρχει καμπή με αρνητικό πρόσημο ... (έκανε κοιλιά) , αρκετές σελίδες αφιερώθηκαν στην προετοιμασία για την έρευνα της υπόθεσης του βιβλίου και επέφεραν κούραση και παρατεταμένη αναμονή. 
     Από τη στιγμή όμως που καταλαβαίνεις τι κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες και προς τα που πηγαίνει η πλοκή της ιστορίας, αποκτά και πάλι το χαμένο ενδιαφερον του . Ουάσινγκτον Πόου, Στέφανι Φλίν, Βάν Ζάιλ , Κίλιαν Ρίντ ... αν και πρωταγωνιστές μου φάνηκαν αδιάφοροι, κατά τη γνώμη μου ο συγγραφέας έδωσε περισσότερο βάρος στην ιστορία και όχι στους ήρωες του , αντιθέτως ή Ματίλντα ( Τίλι ) Μπράντσο κέρδισε για μένα τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μια θέση στην καρδιά μου !!! 




ΣΤΑ ✅ 

➕ Ζοφερή πλοκή. 
➕ Εάν και χρησιμοποιεί την πεπατημένη οδό, διαφοροποιείται και αποκτά τη δική του προσωπική σφραγίδα. 
➕ Τρομακτικό και σκληρό , δίχως αναστολές στις λεπτομέρειες και τις περιγραφές. 
➕ Κέρδισε το βραβείο GOLD DAGGER αστυνομικού μυθιστορήματος 2019 . 


 ΣΤΑ ❌ 

➖ Σε κάποιο σημείο με κούρασε. 
➖ Δεν δόθηκε βάρος στην ανάπτυξη των χαρακτήρων (στο τέλος...ήταν αργα...) 


➡️STORY⬅️ 

Ένας σίριαλ κίλερ καίει τα θύματά του ζωντανά στους προϊστορικούς λίθινους κύκλους στο Λέικ Ντίστρικτ της Αγγλίας. Δεν αφήνει πίσω του κανένα στοιχείο και η αστυνομία τα έχει χαμένα. Όταν ανακαλύπτει πως το όνομά του έχει χαραχτεί στο απανθρακωμένο πτώμα του τρίτου θύματος, ο ατιμασμένος ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου επιστρέφει από τη διαθεσιμότητα και βρίσκεται απρόθυμα στο μάτι της υπόθεσης.


   Συνεργάτιδά του θα τοποθετηθεί η ιδιοφυής αλλά κοινωνικά αδέξια αναλύτρια Τίλι Μπράντσο και μαζί θα ανακαλύψουν ένα ίχνος που κανείς άλλος δεν μπορούσε να δει. Ο δολοφόνος έχει κάποιο σχέδιο και ο Πόου είναι μέρος του.  Καθώς τα θύματα πληθαίνουν, ο Πόου ανακαλύπτει πως είναι περισσότερο μπλεγμένος στην υπόθεση απΆ όσο μπορούσε να φανταστεί. Και καθώς πλησιάζει την αλήθεια που θα συντρίψει όλα όσα πίστευε για τον εαυτό του, ο Πόου θα μάθει πως υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σε καίνε ζωντανό... 
    Στη βραχεία λίστα για το βραβείο Gold Dagger αστυνομικού μυθιστορήματος της χρονιάς (2019). Στη βραχεία λίστα των βραβείων αναγνωστών του Amazon Publishing για το Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς (2019).



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Αστυνομική Λογοτεχνία 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    : M . W. CRAVEN
ΕΚΔΟΤΗΣ           : ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL
ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 01 / 11 / 2020

Βρείτε μας στο FACEBOOK     BOOKREVIEWSGR
Βρείτε μας στο INSTAGRAM @book_reviews_gr
Βρείτε μας στο TWITTER       @BookReviewsGr 

Σχόλια