Ο ΚΑΛΟΣ ΓΙΟΣ

   Πηρα το βιβλίο στα χέρια μου και ξεκίνησα να το διαβάζω...
    Έκλεισα τα μάτια και βρέθηκα στο φουαγιέ ενός θεάτρου , πήρα το πρόγραμμα της παράστασης και ενα νεράκι και κατευθύνθηκα στην θεατρική αίθουσα, σειρά 3 , θέση 8 . Το είδος της παράστασης , μονόλογος. Εάν σου αρέσουν οι μονόλογοι τότε είναι το βιβλίο σου .
     Η συγγραφέας μας αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος δεν είναι ούτε καλος ,ούτε κακός απλά είναι γεννημένος για να επιβιώνει , έτσι κι ενας ψυχοπαθής θα κάνει τα παντα για να επιβιώσει , θα τα καταφέρει όμως σαν καλός γιός ...?
     Εδώ έχουμε μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση από τον πρωταγωνιστή πασπαλισμένη με λίγα ίχνη διαλόγου, όπου μας παραθέτει τις σκέψεις του , τις οποίες προσπαθεί να βάλει σε μια σειρά για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Μετά από ένα συμβάν που θα πρωταγωνιστήσει ο ίδιος , θα ξεδιπλώσει σε 388 σελιδες όλη του τη ζωή , από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα , πανω σε εναν αιματοβαμμένο καμβά για να καταλήξει κάπου... που ; ... Την απάντηση για το ποιος είναι ο δολοφονος την έχουμε από τις πρώτες σελίδες άρα μας μένει εάν θα μπορέσει να επιβιώσει ή όχι από το αποτέλεσμα των πράξεων του .
     Περίμενα μέχρι το τέλος για να με εντυπωσιάσει και να με καθηλώσει ( λέξεις από το οπισθόφυλλο) αλλά μάταια, καμία ανατροπή και καμία έκπληξη .
    Για να είμαι δίκαιος στο τέλος έχουμε την ανατροπή που απαιτείται να υπάρχει σε κάθε βιβλίο αλλά δεν είναι ικανή να σώσει την κατάσταση.... Θα επιβιώσει ή όχι; αυτό θα το μάθεις όταν διαβάσεις το βιβλίο!

 ΣΤΑ ✅

 ➕ Γενικα έχει ωραία πλοκή που εξελίσσεται διαστροφικά όμορφα.
 ➕ Η συγγραφέας ζωγραφίζει στο μυαλό μας τις σκηνές που μας περιγράφει.

 ΣΤΑ

 ➖ Με κούρασαν οι πολλές λεπτομέρειες από το παρελθόν του πρωταγωνιστή.
 ➖ Περίμενα μια χειροβομβίδα-ανατροπή στο τέλος, που να τα τινάξει ολα στον αέρα αλλα δεν ήρθε ποτέ, ίσως έχω καλομάθει από τον Fitzek .
 ➖ Σε μονόδρομο εξελίσσεται η κορύφωση της πλοκής .

 ➡️STORY⬅️

 Ποιον μπορείς να εμπιστευτείς αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου; Ο Γιου-τζιν, υποδειγματικός γιος, πρωταθλητής κολύμβησης που έχει μόλις κάνει αίτηση για να εισαχθεί στη νομική σχολή, ξυπνά νωρίς ένα πρωί από μια παράξενη μεταλλική μυρωδιά, και ένα τηλεφώνημα από τον αδελφό του, που ρωτά αν όλα στο σπίτι είναι εντάξει - βρήκε αναπάντητη από τη μητέρα τους μέσα στην άγρια νύχτα. Ο Γιου-τζιν σύντομα ανακαλύπτει το πτώμα της, σε μια λίμνη αίματος στη βάση της σκάλας της διπλοκατοικίας τους στη Σεούλ. Δεν θυμάται πολλά για την περασμένη νύχτα· μόνο τη μητέρα του να φωνάζει τ’ όνομά του. Όμως - του φώναζε για να τη βοηθήσει; Ή τον παρακαλούσε να μην τη σκοτώσει; Έτσι ξεκινά η απεγνωσμένη τριήμερη αναζήτηση του Γιου-τζιν: προσπαθεί να εξιχνιάσει τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, και να μάθει επιτέλους την αλήθεια για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

INFO 

🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Μεταφρασμένη λογοτεχνια
🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : JEONG YOU JEONG
🔴 ΕΚΔΟΤΗΣ         : Μεταιχμιο Μεταιχμιο
🔴 ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ : 20/02/2020

Βρείτε μας στο FACEBOOK  Bookreviewsgr
Βρείτε μας στο INSTAGRAM  @book_reviews_gr 
Βρείτε μας στο TWITTER  @BOOKREVIEWSGR

Σχόλια