Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟ

  Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟ 

  Σήμερα αποφάσισα να πιάσω στα χέρια μου ένα παραμύθι,  συγγραφέας αυτού η ΧΑΡΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ @readoclock.gr , στην εικονογράφηση Βιβή ΜΑΡΚΑΤΟΥ @vivimarkatos , κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ Fylatos.gr .
    Ήθελα κάτι που να με  ταξιδέψει νοερά σε μαγικούς κόσμους και  αυτό το παραμύθι τα κατάφερα !!! Με ταξίδεψε σε μια μακρινή πόλη ,το Αβγανιστάν , όπου εκεί ζουν μόνο αβγά !!!! 
    Η ιστορία του παραμυθιού ήταν τόσο όμορφη που σίγουρα θα αρέσει σε όλα τα παιδιά αλλά η μαγεία και το αξιέπαινο  είναι τα μηνύματα που η συγγραφέας έχει "κρύψει" σε κοινή θέα στις σελίδες του και σίγουρα τα  παιδιά θα τα αντιληφθούν!
    Θα τα προβληματίσει  και θα τα κάνει να σκεφτούν  Είμαι σίγουρος πως κάποια θα τα κάνει να δουν με διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα ,  τη διαφορετικότητα , την αλληλουποστήριξη και τέλος τη δύναμη της αγάπης . 
     Η συγγραφέας αναφέρεται στην διαφορετικότητα και την αποδοχή αυτής . Δεν πρέπει κάποιος επειδή είναι διαφορετικός από εμάς να τον απομονώνουμε και επίσης δεν πρέπει κάποιος να ντρέπεται για τη διαφορετικότητα του , δεν πρέπει να κρύβεται αλλά να αποδεχθεί τον εαυτό του και να τον αγαπήσει όπως είναι ! 
    Ο κύριος κορμός του παραμυθιού βασίζεται στην αγάπη... τι είναι αγάπη; που βρίσκεται; και πως θα την αναγνωρίσουμε όταν τη βρούμε; ... έτσι το παιδί μέσα απ' αυτή την ιστορία θα κατανοήσει το νόημα της και θα  την δει στα πρόσωπα των γονιών του ! Θα διδαχθεί ότι η πραγματική αγάπη δεν χάνεται ποτέ γιατί αυτή βρίσκεται πάντα μέσα μας !
    Στην πορεία της ζωής μας αλλά και στο δρόμο για την επίτευξη κάποιου στόχου μας θα συναντήσουμε πολλά εμπόδια και  θα πρέπει να μην το βάζουμε κάτω και να μην υποχωρούμε αλλά να εστιάζουμε σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Μόνο τότε θα τα καταφέρουμε...   
    Επίσης θα αντιληφθούν ότι η γνώση είναι δύναμη και πως αυτή τη δύναμη θα πρέπει να τη διαχειριστούν με σύνεση αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να βλάψουν τους γύρω τους .
   Τέλος υμνεί την φιλία ανάμεσα σε δύο οι περισσότερα άτομα αλλά και τη βοήθεια άνευ ανταλλάγματος  που προσφέρει ο ένας φίλος στον άλλο.  Χωρίς φίλους αλλά και χωρίς βοήθεια από αυτούς δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας .

Η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να διαβάσω κάποιο παιδικό παραμύθι .... διαβάζοντας αυτό εξεπλάγην ευχάριστα....τόσα πολλά μηνύματα που ακόμα και μένα με έκαναν να σταματώ την ανάγνωση και να επεξεργάζομαι αυτά που διάβαζα !!!!

Ένα παιδικό παραμύθι που θα το πάρω για τα ανηψακια μου και γιατί όχι και για κάποιο ενήλικο... η Χαρά ΣΩΤΗΡΟΠΟΎΛΟΥ διδάσκει τι σημαίνει αγάπη,  φιλιά,  αλληλουποστήριξη και διαφορετικότητα .

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  : Take Me

🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ             :  Παιδικο Παραμυθι

🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ           :  Χαρά ΣΩΤΗΡΟΠΟΎΛΟΥ 

🔴 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ   : Βιβή ΜΑΡΚΑΤΟΥ 

🔴 ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ              : ΦΥΛΑΤΟΣ

🚩  INFO

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ 

FACEBOOK     :  Book Reviews
INSTAGRAM  :  @Book_Reviews_Gr
TWITTER        :  @BookReviews

Σχόλια