ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ 


    Ο συγγραφέας ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ μας μεταφέρουν στο όχι τόσο μακρινό μέλλον όπου ο αυτοματισμός οδήγησε σε γενικευμένη ανεργία και αυτή με τη σειρά της σε μια περίοδο μεγάλων κοινωνικών αναταραχών. 
    Ο κόσμος καταστράφηκε από την άκρατη επιθυμία των πολυεθνικών επιχειρήσεων για μεγιστοποίηση των κερδών τους . Για να το επιτύχουν χρησιμοποίησαν για εργατικό δυναμικό ρομπότ,  αυτά ούτε μισθό θέλουν,  δεν απεργούν, δεν θέλουν διακοπές , δεν παραπονιούνται αλλά κυρίως δεν χρειάζονται εκπαίδευση. Έτσι ο ανθρώπινος παράγοντας ήρθε σε δεύτερη μοίρα. Επίσης οι ηγέτες των χωρών στις οποίες κατοικοέδρευαν οι έξυπνες μηχανές προσπαθούσαν να ανακόψουν τη μεταφορά πλούτου σε άλλες χώρες πιο υπανάπτυκτες.
    Οι ανισότητες μεταξύ των κρατών αλλά και μεταξύ των πολιτών του ίδιου κράτους πήραν τρομακτικές διαστάσεις.... αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσουν ολόκληρες χώρες , όπως η Αμερική .  Έτσι το έτος 2071 την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας  πήρε στα χέρια του ο ΗΓΕΜΌΝΑΣ  ο οποίος έβαλε σε λειτουργία το σχέδιο "ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΤΟΥ 1984" , επιστροφή στο παρελθόν. Επέβαλε τόσο σκληρούς κανόνες σε σημείο που  μετέτρεψε  την αυτοκρατορία σε φυλακή για τους υπηκόους της . Μόνο λίγοι εκλεκτοί απολαμβάνουν τα προνόμια της εξελιγμένης τεχνολογίας οι υπόλοιποι άνθρωποι ζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες.  
   Οι ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΈΣ όμως είναι αυτοί που θα εναντιωθουν στον Ηγεμόνα ......
   Πρωταγωνιστής του βιβλίου ο ΚΈΝΕΘ ΜΑΚΓΚΡΕΓΚΟΡ  ο οποίος  μέχρι πρότινος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας και Υπουργός πληροφοριών  και έμπιστος σύμβουλος του Ηγεμόνα. Είναι ο άνθρωπος που παρακολουθεί και καταγραφεί τα πάντα....    
    Ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο που έχει κεντρίσει αρκετά το ενδιαφέρον μου.  Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας αλλά ένα βιβλίο που  ίσως να καταγράφει τα τεκταινόμενα του μέλλοντος. 
     Τέλος ο συγγραφέας ειναι πολύ καλα ενημερωμένος και διαβασμένος πάνω στα επιστημονικά  θέματα που πραγματεύεται .

➡️STORY⬅️


Στο βιβλίο αυτό δεν θα διαβάσετε προσωπικές μου απόψεις για τα γεγονότα του 2127. Παραθέτω αναλλοίωτο πρωτογενές υλικό προερχόμενο από επιλεγμένες καταγραφές μου, με χρονολογική σειρά. Κάποιες αρχικές καταγραφές θα σας φέρουν σε επαφή με την κρυφή τεχνολογία που απολάμβαναν μόνο οι εκλεκτοί. Σταδιακά, βέβαια, οι καταγραφές επικεντρώνονται αποκλειστικά στους πρωταγωνιστές, στα μοιραία πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις δραματικές εξελίξεις εκείνης της χρονιάς. Συν τοις άλλοις, θα βρείτε διάσπαρτες καταγραφές με κρατικά μυστικά που οφείλαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα, καθώς και διαλόγους που φωτίζουν έναν κόσμο που κατέρρευσε. Οι εν λόγω πληροφορίες εύχομαι να σας φανούν χρήσιμες και να σας βοηθήσουν να λάβετε τις ενδεδειγμένες αποφάσεις στους δύσκολους καιρούς που έπονται. Και αυτό γιατί, όπως έλεγε και ο Ηγεμόνας, το πρόβλημα της ανθρωπότητας δεν ήταν ποτέ πολιτικό, οργανωτικό ή ιδεολογικό, αλλά βαθύτατα υπαρξιστικό.

Ονομάζομαι Κένεθ Μακγκρέγκορ και ήμουν μέχρι πρότινος υπουργός Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα του 2127. Αυτό είναι το βιβλίο μου

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :  Take me !!!

🚩 INFO

🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Ελληνική Λογοτεχνία 
🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ   : Μιχάλης ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ
🔴 ΕΚΔΟΤ. ΟΙΚΟΣ  : ΔΙΑΠΛΑΣΗ
🔴 ΗΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ  : 06 / 2019

Σχόλια