ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

   ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ


    Μια παρτίδα σκάκι μόλις ξεκίνησε πάνω στη σκακιέρα έχουν πάρει θέση όλοι οι παίκτες,  τα πιόνια- άνθρωποι  , η οικονομια- πύργοι , οι κυβερνήσεις- αξιωματικοί , η Βασίλισσα - Ρωσία και ο Βασιλιάς- ΗΠΑ  ... 
    Όπως σε κάθε παρτίδα σκάκι πρώτα πέφτουν τα πιόνια και στη συνέχεια οι αξιωματικοί  και οι πύργοι.  Έτσι και σε μια πανδημία πρώτα θύματα είναι οι άνθρωποι . 
    Είναι ένα βιβλίο που περιέχει τόσες πολλές πληροφορίες που πραγματικά γέμισα το πορτοφόλι της γνώσης μου και έγινα πλουσιότερος .
    Μέσα από το βιβλίο κατάλαβα τη σημασία των μέτρων που πρέπει να παρθούν σε μια πανδημία για να μην ξεφύγει η κατάσταση . Κατάλαβα πόσο "κακομαθημένοι" είμαστε εμείς οι άνθρωποι γιατί ξεχάσαμε ή δεν έχουμε διδαχτεί από προηγούμενες πανδημίες . 
Το κυριότερο όμως δεν μπορεί ο νους μας έστω να φανταστεί , σε ποιο σημείο μπορεί  να φτάσει η ανθρωπότητα σε μια ενδεχόμενη πανδημία που έχει ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο του ανθρώπου.  
   Εδώ θα ζήσεις τις συνέπειες αυτές και θα δεις πόσο κοντά στην παγκόσμια κατάρρευση είμαστε και θα συνειδητοποιήσεις πως είναι καλύτερα κάποιος να πεθάνει από τον ιό πάρα από τα δεινά , την πείνα και τον πόλεμο που θα έρθουν μετά την πανδημία .
    Η ιστορία του βιβλίου με εντυπωσίασε και με καθήλωσε,  μέσα από τη ζωή των πρωταγωνιστών αυτού του μυθιστορηματος κατάλαβα  με μαθηματική ακρίβεια που οδηγούμαστε όταν ξεσπά μια πανδημία.
    Στο βιβλίο πέρα από το χρονικό της πανδημίας καταγράφονται οι εύθραστες και σαθρές διακρατικές σχέσεις που η πρώτη τους επιλογή σε μια τέτοια κατάσταση είναι ο πόλεμος.... 
ΣΤΑ ✅

➕ Η κυκλοφορία του βιβλίου συνέπεσε με την έξαρση την πανδημίας του Covid19 και ο εφιάλτης που αναδύεται από τις σελίδες του παρουσίαζει αρκετές ανατριχιαστικές ομοιότητες με τη ζοφερή πραγματικότητα, που ο κόσμος βιώνει στις μέρες μας.
➕ Αμέτρητες πληροφορίες και σχολαστική έρευνα πάνω στο θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο. 
➕ Είναι σαν να έβλεπα μια ταινία γεμάτη δραση, αγωνία και τρόμο


ΣΤΑ ❌

➖ Τα χρονικά κενά στην ιστορία που αναφέρονταν στη ζωή των πρωταγωνιστών . Ήθελα  περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτούς , για τις αντιδράσεις τους και τον αγώνα για την επιβίωση τους .

➡️STORY⬅️

Ένα καθηλωτικό θρίλερ για έναν νέο φονικό ιό από τον βραβευμένο με Pulitzer συγγραφέα Lawrence Wright.

Σε έναν καταυλισμό στην Ινδονησία, σαράντα εφτά άνθρωποι πεθαίνουν από οξύ αιμορραγικό πυρετό. Όταν ο επιδημιολόγος Χένρι Πάρσονς μεταβαίνει εκεί για να ερευνήσει για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αυτό που ανακαλύπτει θα έχει σύντομα συγκλονιστικό αντίκτυπο σε όλη την υφήλιο: ένας μολυσμένος απ’ τον ιό άντρας είναι καθ’ οδόν για το ετήσιο προσκύνημα εκατομμυρίων πιστών στη Μέκκα. Ο Χένρι ενώνει τότε τις δυνάμεις του με έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα και γιατρό, σε μια προσπάθεια να θέσει σε καραντίνα το σύνολο των προσκυνητών στην ιερή πόλη... 
Στο μεταξύ μια Ρωσίδα μετανάστρια, που έχει ανέλθει στο αξίωμα της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, πασχίζει να δώσει την κατάλληλη απάντηση σε κάτι που μπορεί να είναι η απαρχή ενός βιολογικού πολέμου... Οι ήδη εύθραυστες διεθνείς σχέσεις αρχίζουν να καταρρέουν ενώπιον της πανδημίας. Ο λοιμός εξαπλώνεται σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, καταστρέφοντας επιστημονικούς, θρησκευτικούς, κυβερνητικούς θεσμούς και αποδεκατίζοντας τον πληθυσμό…

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  :  Take me !!!

🚩  INFO

🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ       : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 
🔴 ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ     : LAWRENCE WRIGHT
🔴 ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ      : ΜΠΑΝΙΑ , ΧΡΥΣΑ Θ.
🔴 ΕΚΔ. ΟΊΚΟΣ        : ΛΙΒΑΝΗ
🔴 ΗΜ. ΈΚΔΟΣΗΣ   : 30 / 06 / 2020

🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ :

📬  INSTAGRAM  : @Book_Reviews_Gr
📬  FACEBOOK     : Book Reviews
📬  TWITTER        : Book Reviews






Σχόλια