LACUNA

   LACUNA


Ο συγγραφέας ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ μας παρουσιάζουν το βιβλίο LACUNA ή αλλιώς Σκοτεινό σημείο. 
    Άννα και Κλαίρη , μάνα και κόρη , θύμα και θύτης ή θύτης και θύμα.... Σίγουρα αυτές οι δύο γυναίκες  θα σε προβληματίσουν  ίσως και να σε διχάσουν. Το σίγουρο είναι ότι θα σε κάνουν να σκεφτείς και να μελετήσεις τη σχέση που έχεις ... εάν είσαι μάνα με την κόρη σου ή εάν είσαι κόρη με τη μάνα σου.
    Η σύγκρουση ανάμεσα στις 2 αυτές γυναίκες δεν έχει τέλος ... η συναισθηματική τους φόρτιση τις έχει κάνει να εκτροχιαστούν από τις ράγες της λογικής και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. 
    Κρατώντας μια ζυγαριά στα χέρια μου  και ζυγίζοντας τις καταστάσεις άλλοτε έγερνε η πλάστιγγα από τη μια μεριά άλλοτε από την άλλη.... ποτέ δεν μπόρεσα να είμαι συνέχεια με το μέρος της μίας ή της άλλης. 
    Σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις πρέπει να υπάρχει αλληλουποστήριξη και το ΕΓΏ   πρέπει να μένει στην άκρη.  Εάν χτίζεις μια σχέση με το εγώ σε πρωταγώνιστικό ρόλο τότε είναι θέμα χρόνου αυτή να καταρρεύσει,  ακόμα και αν πρόκειται για σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού. 
    Ηθικό δίδαγμα που απορρέει μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου είναι ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μιλάνε και να λύνουν τα προβλήματα τους την ώρα της γέννησης τους , να μην τα κρατάνε μέσα τους , γιατί θα τους στοιχειώνουν και ίσως όταν πάρουν απόφαση να μιλήσουν να είναι πλέον αργά....
    Άραγε τα παιδικά βιώματα παίζουν ρόλο στην εξέλιξη ενός ανθρώπου; Μήπως είναι αυτά που πλάθουν και δημιουργούν την   υπόσταση μας ; Το συμπέρασμα θα το βγάλετε μόνοι σας , διαβάζοντας το βιβλίο!!!!
    
Το βασικό θέμα του βιβλίου είναι οι ανθρώπινες σχέσεις  . Στο συγκεκριμένο βιβλίο καταγράφονται οι αγεφύρωτες σχέσεις μεταξύ μάνας και κόρης,  όπου το χάσμα γενεών που υπάρχει μεταξύ τους , κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα  . Έτσι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και πραγματοποιείται στο χειρότερο μέρος.... στο ΣΚΟΤΕΙΝΌ ΣΗΜΕΊΟ  . 
    
ΣΤΑ ✅

➕ Με συγκίνησε και με άγγιξε συναισθηματικά. 
➕ Η  γεφύρωση του χάσματος των γενεών  μέσα από τη ματιά του  συγγραφέα με εντυπωσίασε 
➕ Ανατρεπτικό και απρόβλεπτο το τέλος του .
➕ Μια ιστορία που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
➕ Το μυστήριο και η αγωνία έχουν την τιμητική τους .

ΣΤΑ ❌

➖ Θα "έβαζα πιπέρι στην πικάντικη γλώσσα της κόρης.... 
➡️STORY⬅️

    Δύο γυναίκες εγκλωβίζονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Η  Άννα και η Κλαίρη, μάνα και κόρη. Ψάχνουν απεγνωσμένα για μια έξοδο. Μετά από ένα τρομερό ατύχημα, το παρελθόν και το παρόν τους περιπλέκονται. Η Άννα παραδοσιακή, η Κλαίρη επαναστάτρια. Ποια από τις δυο θα καταφέρει να φτάσει στο φως; Νοσταλγούν, συγκρούονται, μοιράζονται τον φόβο και τα παράπονα, ανακαλύπτουν η μία την άλλη, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Ξεπερνούν τα όριά τους. Μια πόρτα που οδηγεί στον θάνατο και μια δεύτερη, στη  ζωή. Και η ιστορία κάνει κύκλους. Τι μας φοβίζει περισσότερο; Η βουτιά στο σκοτεινό δωμάτιο ή το μετέωρο βήμα προς το φως; Πού είναι η έξοδος; Ποια θα καταφέρει, τελικά, να φτάσει σε αυτή;

🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  : Take me !!!

🚩 INFO

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ      : Ελληνική Λογοτεχνία 
🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ    : ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΑΤΑΣ
🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ    :  ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ
🔴  ΗΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ   :  2020

🚩 ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ  : 
 
📬  INSTAGRAM  @Book_Reviews_Gr
📬  FACEBOOK      BOOK REVIEWS
📬  TWITTER         BOOK REVIEWS



Σχόλια