LOCKDOWN

LOCKDOWN 


Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο του συγγραφέα PETER MAY , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΓΡΆΜΜΑΤΑ , σε μετάφραση Γιώργου ΜΠΑΡΟΥΞΗ  και με κυρίευσε ένα δέος.  Σοκαρίστηκα με τις τόσες πολλές αλλά και ακριβείς λεπτομέρειες που περιείχε το βιβλίο στο θέμα του lockdown .
     Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα σοκάρει κάθε αναγνώστη .. γιατί πολύ απλά αν και το βιβλίο έχει γραφτεί πριν ξεσπάσει η πανδημία του Covid-19 , συγκεκριμένα το 2005 , περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το ξέσπασμα μιας πανδημίας, τον τρόπο λειτουργίας του lockdown  , τον εγκλεισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους.
   Η ιστορία του βιβλίου βασίζεται σε ένα αστυνομικό μυστήριο που παίρνει ....οστά.... εν μέσω μιας πανδημίας.  Η ομάδα που έχει αναλάβει να το λύσει θα πρέπει να κινηθεί μέσα σε δύσκολες αλλά και πρωτόγνωρες συνθήκες που υπάρχουν λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση. 
    Πρόκειται για μια συναρπαστική πλοκή που οι ανατροπές που περιέχει δε θα αφήσουν τον αναγνώστη να βαρεθεί . Η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο , τα ερωτήματα πολλά και όταν φτάσει στις απαντήσεις,  τότε  η πραγματικότητα θα συνυφανθει με τις θεωρίες συνωμοσίας και τα συμπεράσματα δικά σας ..... 
    Άραγε πως μια αστυνομική έρευνα μιας δολοφονίας  , μια πανδημία,  ένα κοριτσάκι και οι φάρμακοβιομηχανίες  μπορούν να συνυπάρξουν; όλα αυτά θα τα ανακαλύψετε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. 

   Μία ιστορία εγκλήματος σε ένα προφητικό βιβλίο 
ΣΤΑ ✅

➕ Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο και οι περιγραφές του συγγραφέα δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, μεταφέρει τον αναγνώστη του στους δρόμους και στα αξιοθέατα του .
➕ Οι χαρακτήρες είναι πολύ καλά δομημένοι και "εμπλουτισμένοι" με αρκετό συναίσθημα .
➕ Βάζω στα συν το γεγονός ότι το 2005 που γράφτηκε το βιβλίο,  κανένας εκδοτικός δεν βρήκε ρεαλιστική την πλοκή του βιβλίου.... να όμως που διαψεύστηκαν .
ΣΤΑ ❌

➖ Ένα πλην θα βάλω στο ποσό άτρωτος μπορεί να είναι κάποιος άνθρωπος.... no spoiler !

➡️STORY⬅️

Ανακοίνωσαν πως το είκοσι πέντε τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού θα νοσήσει από τον ιό. Εβδομήντα ή ογδόντα τοις εκατό από το ποσοστό αυτό θα καταλήξει. Ήξερε ήδη πως είχε εκτεθεί ευθέως στον ιό, και οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες.
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ....

Λονδίνο. Το επίκεντρο μιας παγκόσμιας πανδημίας. Μια μητρόπολη σε καθολικό lockdown. Η βία και η κοινωνική αναταραχή απειλούν να επικρατήσουν. Ο στρατιωτικός νόμος έχει ήδη επιβληθεί. Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής από τον θανατηφόρο ιό, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Το σύστημα υγείας συντρίβεται υπό το βάρος των συνθηκών.

ΕΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ

Σε ένα εργοτάξιο για ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης, οι εργάτες ανακαλύπτουν τον σάκο με τα οστά ενός δολοφονημένου παιδιού. Ένας αδίστακτος δολοφόνος δρα ανεξέλεγκτος στην πόλη. Στόχος του, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει την ταυτοποίηση του μακάβριου αυτού ευρήματος.


ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Ο επιθεωρητής Τζακ Μακνίλ, μετρώντας τις τελευταίες ώρες του στην υπηρεσία, αναλαμβάνει δράση. Στο μεταξύ, η καριέρα και ο γάμος του καταρρέουν, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στον απειλητικό κλοιό του ιού. Οι δυνάμεις του κακού παρακολουθούν κάθε κίνησή του, έτοιμες να σκοτώσουν ξανά ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ποιος θα τον σταματήσει πρώτος - ο ιός ή οι δολοφόνοι ;


🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   : Take me !!!


🚩 INFO

🔴ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ        : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ      : PETER MAY

🔴ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ       : Γιώργος ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ

🔴 ΕΚΔΟΤ. ΟΙΚΟΣ    :ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

🔴 ΗΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ   : 09 /2020


🚩 ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 

📬 INSTAGRAM   : @Book_Reviews_Gr

📬 FACEBOOK      : Book Reviews

📬 TWITTER         :Book Reviews




Σχόλια