ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 173

 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 173



    Περίμενα πως και πως το νέο βιβλίο του Βαγγέλη ΓΙΑΝΝΙΣΗ , "ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 173" , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ να το πάρω στα χέρια μου για να το διαβάσω γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν καλό....διαψεύστηκα όμως γιατί δεν ήταν απλώς καλό αλλά ΤΕΛΕΙΟ , ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ , ΘΑΥΜΑΣΙΟ .
     Για μια ακόμη φορά με εξέπληξε η γραφή του. Απλή και όχι επιτηδευμένη , χωρίς πομπώδεις εκφράσεις και φλυαρία , κλέβει τις εντυπώσεις και εξιτάρει τον αναγνώστη. 

     Η πλοκή είναι γρήγορη και οι υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται ο συγγραφέας γνωστές . Σίγουρα θα θυμηθείτε αρκετές από αυτές και εδώ έγκειται και η ΜΑΓΕΙΑ αυτού του βιβλίου. Ενώ μέχρι τώρα σε μια υπόθεση δολοφονίας - γνωστή στο ευρύ κοινό - , ο κόσμος ήταν στην μια πλευρά του ποταμού και έβλεπε πως εξελισσόταν μια υπόθεση, έχοντας πληροφορίες μόνο από τα ΜΜΕ , τώρα ο συγγραφέας ρίχνει γέφυρες και σε περνά στην απέναντι όχθη και βλέπεις το έγκλημα από άλλη οπτική γωνία , μέσα από τα μάτια των αστυνομικών, των ανθρώπων που εργάζονται στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. 
     Γίνεσαι και εσύ μέλος της ομάδας των αστυνομικών και προσπαθείς μαζί τους να διαλευκάνεις το έγκλημα, να βρεις το δράστη, να βρεις μάρτυρες, να πάρεις καταθέσεις και κυρίως να ψυχολογήσεις το δράστη και να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί και τέλος να ομολογήσει. 


     Ο συγγραφέας μας παρουσιάζει πέντε βασικές υποθέσεις που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία και μια ομάδα αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών που αναλαμβάνουν να τις εξιχνιάσουν . Σε κάθε υπόθεση αναλαμβάνει ένας επικεφαλής αστυνομικός, ο οποίος μας παρουσιάζεται μέσα από το υπηρεσιακό του παρελθόν αλλά και μέσα από κάποια στοιχεία της ζωή του. Το σημαντικό είναι ότι ανακαλύπτουμε τις προσπάθειες και τις θυσίες αυτών των ανθρώπων για να διερευνήσουν το έγκλημα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και έτσι εμείς να νοιώθουμε ασφαλείς . Επίσης αναφέρονται και κάποιες άλλες υποθέσεις (γνωστές και αυτές) τις οποίες είχαν αναλάβει στο παρελθόν. Έτσι έχουμε στα χέρια μας ένα "πλούσιο" βιβλίο, που αναγνώστης δεν θα μπορεί να το αφήσει από τα χέρια του . Εγώ προσωπικά εθίστικα τόσο πολύ, που διάβασα το βιβλίο σε λιγότερο απο 24 ώρες. 

      Ο Βαγγέλης ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο βιβλίο και είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί αρκετά , γιατί για πρώτη φορά στη χώρα μας , συγγραφεας βρεθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και έζησε από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα του Τμήματος , αποδίδοντας τη με ρεαλισμό, αλλά και σεβασμό για τις υποθέσεις και τα εμπλεκόμενα άτομα. 
     Σε αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης θα γνωρίσει γεγονότα, διαδικασίες αλλά και ανθρώπους, θα βιώσει σχέσεις και συναισθήματα , από την πλευρά όχι μόνο του ερευνητή αλλά και των δραστών , των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και όσων βοήθησαν στις έρευνες με οποιονδήποτε τρόπο .


 ΣΤΑ ✅ 

➕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ . 
➕ Μικρά κεφάλαια, τα οποία κάνουν το βιβλίο να διαβάζεται ακόμη πιο εύκολα. 
➕ Αληθινές ιστορίες , γνωστές στο ευρύ κοινό. 
➕ Διαβάζεται απνευστί. 
➕ Καλογραμμένο με τη χρυσή πλέον πένα του Βαγγέλη Γιαννίση . 

 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ Ήταν τόσο καλό....που το διάβασα σε σχεδόν μια μέρα.... και τώρα... θέλω και άλλο... 




➡️STORY ⬅️ 

     Ένας τοξικοεξαρτημένος βρίσκεται σταυρωμένος σε ένα δάσος. Ένας εισοδηματίας δολοφονείται βίαια στο διαμέρισμά του. Άγνωστοι πυροβολούν έναν Ολλανδό σε μια γειτονιά της Αθήνας. Ένα κοριτσάκι εξαφανίζεται από το σπίτι του. Μια φωτιά σε ένα δώμα αποκαλύπτει ένα πτώμα δεμένο στο κρεβάτι. Πέντε εγκλήματα και πέντε αξιωματικοί της αστυνομίας με έναν και μοναδικό στόχο: Να τα εξιχνιάσουν. 
   Ο Βαγγέλης Γιαννίσης γίνεται ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που συνεργάζεται στενά με τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας για να παρουσιάσει πέντε αληθινές ιστορίες βγαλμένες από τα αρχεία του Ανθρωποκτονιών. Ειδεχθή εγκλήματα ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη, σε ένα ταξίδι στα άδυτα πέντε υποθέσεων που συγκλόνισαν τη χώρα. 

 Κριτικές 

 "Ορισμένες υποθέσεις φαίνεται αδύνατον να επιλυθούν. Αυτές που παρουσιάζονται στο βιβλίο θα σας κάνουν να στριφογυρνάτε στην καρέκλα σας από την αγωνία."

 Jorn Lier Horst, συγγραφέας best seller αστυνομικών μυθιστορημάτων (εκδόσεις Διόπτρα)  

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   : Take me !!!

🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       :  Ελληνική Λογοτεχνία 
🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    :  Βαγγέλης ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ
🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   : ΔΙΟΠΤΡΑ
🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 11 / 03 / 2021

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 

📬  INSTAGRAM    : @Book_Reviews_Gr
📬  FACEBOOK      : Book Reviews
📬  TWITTER         : Book Reviews


Σχόλια