ΟΙ ΣΚΙΕΣ

 ΟΙ ΣΚΙΕΣ 





   Οι ΣΚΙΕΣ είναι το δεύτερο βιβλίο του σκιώδους συγγραφέα ALEX NORTH . Κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις BELL , σε μετάφραση Βεατρίκη ΚΑΝΤΖΟΛΑ-ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ . 
     Εάν έχεις διαβάσει το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα "Ο ΨΥΘΙΡΙΣΤΗΣ" και σου άρεσε , τότε ΟΙ ΣΚΙΕΣ , θα σου μείνουν αξέχαστες.... θα σε ακολουθούν για όσο διαβάζεις το βιβλίο και δεν θα μπορείς να ησυχάσεις πάρα μόνο όταν φτάσεις στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου και συνάμα στη λύση του μυστηρίου.

     Το βιβλίο αποτελείται από μικρά κεφάλαια που εναλλάξ μεταφερομαστε στο παρελθόν και στο τώρα,  ο αναγνώστης   ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος,  που θα τον βοηθήσουν να ανοίξει το σεντούκι της αλήθειας στο παρόν. Οι εναλλαγές τόσο στο χρόνο, όσο και στα πρόσωπα , σου δίνουν κάθε φορά και από ένα κομμάτι του παζλ , όμως εκεί που πιστεύεις ότι έχεις αρχίσει να τα βάζεις σε μια σειρά για να φτάσεις στη λύση , ο συγγραφέας με τις ανατροπές που κρύβει στο μανίκι του , σε κάνει να αξιολογήσεις τα πράγματα πάλι από την αρχή!

     Οι περιγραφές του συγγραφέα δημιουργούν ζωντανές εικόνες , σε βάζουν μέσα στο δάσος με τις ΣΚΙΕΣ και αν είναι βράδυ,  το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανοίξεις τα φώτα στο σπίτι σου .     Η δομή των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο είναι εξαιρετική,  ο συγγραφέας έχει δουλέψει αρκετά πάνω στην ψυχοσύνθεση τους και το αποτέλεσμα είναι άρτιο .
    Το στοιχείο του υπερφυσικού που ίσως πλανάται(εσείς θα το κρίνεται αυτό) μέσα στην ιστορία του βιβλίου , μου άρεσε πάρα πολύ, επίσης το θέμα "ΔΙΑΥΓΗ ΟΝΕΙΡΑ"  που παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή του βιβλίου ,με έκανε να ανατριχιάσω ...     



ΣΤΑ ✅ 

 ➕ Δυνατό θρίλερ για γερά νεύρα. 
 ➕ Οι ανατροπές και τα flash backs λειτουργούν θετικά στην ιστορία του βιβλίου. 
 ➕ Η εκπληκτική επιμέλεια του βιβλίου,  καταπληκτικό εξώφυλλο. 

 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ Ήθελα να ασχοληθεί και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο συγγραφέας σε κάποιες σκηνές,  όπως τις σκηνές του εγκλήματος που ασχολείστε με αυτές επιδερμικά. 

 ➡️STORY⬅️  

  Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, ένα έφηβο αγόρι, ο Τσάρλι Κράμπτρι, διέπραξε ένα φόνο τόσο αποτροπιαστικό, που απέκτησε σχεδόν μυθικές διαστάσεις και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για περισσότερες από μία δολοφονίες απομίμησης. 
     Ο Πολ Άνταμς θυμάται την υπόθεση πολύ καλά, αφού τόσο ο Κράμπτρι όσο και το θύμα του ήταν φίλοι του. Ο Πολ κατάφερε σιγά σιγά να ξαναμαζέψει τα κομμάτια της ζωής του και να κάνει μια νέα αρχή. Όμως τώρα η κατάσταση της ηλικιωμένης πια μητέρας του, που πάσχει από άνοια, έχει επιδεινωθεί. Και, αν και αντιδρά με κάθε κύτταρο της ύπαρξής του στο ενδεχόμενο της επιστροφής, ξέρει ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσει στο σπίτι του.
     Τα πράγματα σύντομα αρχίζουν να παίρνουν άσχημη τροπή. Ο Πολ μαθαίνει ότι έγινε άλλος ένας φόνος απομίμησης εκείνου του παλιού εγκλήματος. Η μητέρα του είναι αναστατωμένη και επιμένει ότι κάτι υπάρχει στο σπίτι. Και κάποιος τον παρακολουθεί. Θυμίζοντάς του το πιο ανησυχητικό πράγμα που συνέβη εκείνη τη φοβερή μέρα πριν από είκοσι πέντε χρόνια. 
Δεν ήταν μονάχα ο φόνος.

 Ήταν και το γεγονός ότι, αμέσως μετά, ο Τσάρλι Κράμπτρι εξαφανίστηκε και δεν τον ξανάδε ποτέ κανένας…   

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :  Take me !


🚩  INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       :  Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 
🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    :  ALEX NORTH
🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ     :  ΚΑΝΤΖΟΛΑ-ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ Βεατρίκη 
🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  Εκδόσεις BELL
🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  10 / 2020

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   : 

📬  INSTAGRAM      :  @Book_Reviews_Gr
📬  FACEBOOK         :  Book Reviews
📬  TWITTER            :  Book Reviews


Σχόλια