ΧΑΛΙΛ

 ΧΑΛΙΛ





    Χαλίλ.... πρόκειται για ένα βιβλίο διαφορετικό απ' όλα όσα έχω διαβάσει έως τώρα , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ .
   Ο συγγραφέας ΓΙΑΣΜΊΝΑ ΧΆΝΤΡΑ, πίσω από αυτό το γυναικείο ψευδώνυμο κρύβεται ο συγγραφέας Μοχάμεντ Μουλεσεχούλ, ακολουθεί τη ζωή ενός καμικάζι- τρομοκράτη και το στοιχείο που διαφοροποιεί αυτό το βιβλίο από τα άλλα είναι ότι σε βάζει στη θέση του τρομοκράτη και όχι σε αυτή ενός αστυνομικού επιθεωρητή.


     Ετοιμάσου για μια βουτιά με βαθυσκάφος  στα βαθειά και ανεξερεύνητα νερά ενός ωκεανού όπου θα ανακαλύψεις τη δράση και τον τρόπο σκέψης ενός καμικάζι. Πως τον προσέγγισαν; Πως τον προσηλύτισαν ; Πως σκέφτεται και δρα πλέον ένας καμικαζι τρομοκράτης που ενώ ξέρει ότι όχι μόνο θα σκοτώσει αλλά θα σκοτωθεί και ο ίδιος εκτελεί την αποστολή του χωρίς καμία αναστολή και δεύτερη σκέψη. 
   Αρκετά επίκαιρο αλλά και (εκπαιδευτικό - ενημερωτικό) , γιατί μαθαίνεις πολλά πράγματα για ανθρώπους που είναι μακρυά από τη δική μας κουλτούρα. 



ΣΤΑ ✅ 

 ➕ Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα μεγάλου πάθους και εξαιρετικής νηφαλιότητας . 
➕ Σε κάνει να δεις κάποια πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. 
➕ Ένα βιβλίο που θέτει επιτακτικά ζητήματα. ΣΤΑ 


ΣΤΑ ❌ 

 ➖  Θα διαφωνήσω με τη φράση του συγγραφέα 《ΒΡΙΣΚΌΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΙΡΌ ΠΟΛΈΜΟΥ》. Εγώ θα πω ... βρισκόμαστε σε καιρό παραλογισμού... γιατί για μένα η τρομοκρατία είναι παραλογισμός. 


➡️STORY⬅️ 


 «Παρίσι, πόλη του φωτός. Ένας μόνο φανοστάτης του να σβήσει κι όλος ο κόσμος βυθίζεται πάλι στο σκοτάδι. Ήμασταν τέσσερις καμικάζι. Η αποστολή μας ήταν να μετατρέψουμε το Σταντ ντε Φρανς σε τόπο παγκόσμιου πένθους. Στριμωγμένοι στο αμάξι που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο, καθόμασταν βουβοί. Υπήρχαν δύο αδελφοί τους οποίους δε γνώριζα, ο ένας μπροστά, με τον Αλί, τον οδηγό, κι ο άλλος στο πίσω κάθισμα, δίπλα στον Ντρις και σ’ εμένα». Παρασκευή 13 Νοεμβρίου του 2015......

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  :  Take me !


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Παγκόσμια Λογοτεχνία 
🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  ΧΑΝΤΡΑ ΓΙΑΣΜΙΝΑ
🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    :  ΣΤΡΙΓΚΟΣ Ιωάννης
🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  07 / 2020

🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr
📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEWS
📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS

Σχόλια