ΑΚΑΚΙΕ

 ΑΚΑΚΙΕ





    Ένα βιβλίο μια ιστορία....μια ιστορία ένα βιβλίο....    
     Ο συγγραφέας Κώστας ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ , με το βιβλίο "ΑΚΑΚΙΕ" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ , κατάφερε να με καθηλώσει και μου προσφέρει ένα εξαιρετικό αναγνωστικό ταξίδι πλούσιο σε  πληροφορίες και εικόνες από μια Ελλάδα διαφορετική από αυτή που ζούμε σήμερα.    

     Κατα τη γνώμη μου πρόκειται για ένα βιβλίο αριστούργημα, ένα βιβλίο που κάθε κεφάλαιο του άγγιζε και ένα διαφορετικό  συναίσθημα ...
      Ο συγγραφέας πραγματεύεται τη ζωή του Λευτέρη ΜΑΝΤΖΙΚΑ ο οποίος παρέμεινε Άνθρωπος μέχρι το τέλος της ζωής του.  Πρόκειται για μια λαμπρή κατά τη γνώμη μου προσωπικότητα που πολύ θα ήθελα να είχα γνωρίσει. Ένας άνθρωπος υπόδειγμα  ο οποίος  από το μηδέν, έφτασε στην κορυφή και παρέμεινε πιστός και αρωγός σε όσους τον είχαν ανάγκη και όχι μόνο.
    Η ιστορία του βιβλίου ξεκινά από το 1916 και φτάνει σχεδόν μέχρι το σήμερα. Ένα ταξίδι στο χρόνο στο κοντινό αλλά τόσο διαφορετικό παρελθόν της χώρας μας .

Σε κάποια σημεία συγκινήθηκα αρκετά γιατί τα γεγονότα που εξιστορεί ο συγγραφέας μου θύμισε τις ιστορίες που μου έλεγε η γιαγιά μου για την κατοχή. Αυτά που άκουγα από τα δικά της χείλη,  τα διάβαζα τώρα σε αυτό το βιβλίο. Επί 428 σελίδες ο συγγραφέας μας βομβαρδίζει με εικόνες παλαιότερων δύσκολων και σκληρών δεκαετιών αλλά συνάμα όμορφων και και γεμάτων καλοσύνη. Με ανθρώπους που ήταν πλασμένοι με αγάπη, είχαν ήθος και αξίες, έτοιμοι να δώσουν στο συνάνθρωπο τους ένα χέρι βοήθειας.
    Ένα βιβλίο διαφορετικό απ' όλα τα άλλα βιβλία που μας έχει συνηθίσει ο κ. Κρομμύδας. Είναι ένα βιβλίο που αποτελεί φόρο τιμής στην εξαίρετη προσωπικότητα του Λευτέρη ΜΑΝΤΖΙΚΑ.
    Μια αληθινή ιστορία που πρέπει όλοι να διαβάσετε,  πρέπει όλοι να γνωρίζετε και πρέπει όλοι να διδαχθειτε από αυτή.
    

Η αφήγηση ειναι σε πρώτο πρόσωπο,  και μέσα από τα ίδια τα μάτια του πρωταγωνιστή θα ζήσεις όλη τη ζωή του σαν να είσαι δίπλα του. Από την παιδική του ηλικία στο χωριό, τη μετάβαση στην ενηλικίωση του, τη θητεία στο στρατό και τη συμμετοχή του στον πόλεμο του 1940 μέχρι το απόγειο της επαγγελματικής και οικογενειακής του καριέρας. Ο συγγραφέας χωρίς συναισθηματικές υπερβολές και περιττές φανφάρες, μεταφέρει όλη αυτή την ιστορία με τόσο ρεαλιστικό τρόπο στα μάτια του αναγνώστη , αγγίζοντας ταυτόχρονα με μαγικό τροπο την καρδιά του . Η ζωή του  Λευτέρη ΜΑΝΤΖΙΚΑ ξεδιπλώνεται με απίστευτη δεξιοτεχνία και είμαι σίγουρος όλοι θα θαυμάσετε αυτόν τον άνθρωπο.
     Λάτρεψα αυτό το βιβλίο και είμαι σίγουρος πως θα το λατρέψετε και 'σεις ! 



 ΣΤΑ ✅ 

 ➕ Αληθινή ιστορία 
 ➕ Βαθιά συγκινητικό 
 ➕ Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα 
 ➕ Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες,  αρκετά παραστατικό ανάγνωσμα. 
 ➕ Θα μπορούσα να βάλω δεκάδες "ΣΥΝ" ... και να διαβάζεις για ώρες,  γι'αυτό καλύτερα διάβασε το βιβλίο. 


 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ ...δεν συνάδουν "ΠΛΗΝ" σε αυτό το βιβλίο. 


➡️STORY⬅️ 


    Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων. Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. 

    Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα. Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια.
     Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :  Take me !!!

🚩  INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       :  Ελληνική Πεζογραφία 
🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ     :  ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ    :  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ    :  12 /05 / 2021

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM      :  @Book_Reviews_Gr
📬  FACEBOOK         :  BOOK REVIEWS
📬  TWITTER            :  BOOK REVIEWS



Σχόλια