ΟΛΓΑ

ΟΛΓΑ



 

ΟΛΓΑ" μια γυναίκα...μια ιστορία... 

  Το νέο βιβλίο της συγγραφέα Χαράς ΜΑΡΚΑΤΖΙΝΟΥ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ  είμαι σίγουρος ότι θα σας συνεπάρει, όπως συνεπήρε και μένα. 
    
   Η αγάπη θα έρθει αντιμέτωπη με μια ολόκληρη και οπισθοδρομική κοινωνία, θα παλέψει με τη λογική και θα βρεθεί μπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια. Εμπόδια που προσωπικά δεν ξέρω αν θα είχα τη δύναμη και εγώ ίδιος να υπερβώ τη σήμερον ημέρα,  εάν ήμουν στη θέση της Όλγας.


    Όλοι και όλα εναντίον της και ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι να παλέψει με τα θεριά και για να νικήσει θα πρέπει να μεταμορφωθεί σε ένα "αγρίμι" . Μόνο έτσι θα επιβιώσει στη αρένα της ζωής. 

     Μια γυναίκα κόντρα στο ρεύμα της εποχής της με μόνο οδηγό την παθολογική αγάπη που είχε για τον άντρα της που δεν της επιτρέπει να σκεφτεί λογικά  και έτσι θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα της γειτονιάς, της κοινωνίας και των ίδιων της των συγγενών", οι οποίοι θα τη "λιθοβολίσουν" στο πρώτο της παραστράτημα. 

     Μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μια ολόκληρη ζωή γεμάτη γέλιο,  χαρές, στεναχώριες και θάνατο. Με οδηγό την αγάπη  όλα θα μπουν στο σωστό δρόμο,  ένα δρόμο που κανένας όμως δεν μπορεί να πει εάν είναι ο σωστός ή ο λάθος.  Όλα κρίνονται από τις επιλογές μας, αυτές καθορίζουν εάν το μονοπάτι που θα βαδίσουμε είναι στρωμένο με ροδοπέταλα ή γεμάτο με αγκαθωτά ρόδα. 


     Η εικονογραφική αφήγηση της συγγραφέα θα σε βυθίσει στον κόσμο της πρωταγωνίστριας, θα βρεθείς στο πλευρό της Όλγας και θα γίνεις ο συνοδοιπόρος της. Θα γελάσεις, θα χαρείς , θα στεναχωρεθείς αλλά και θα νευριάσεις. Θα κλάψεις με τον πόνο της και θα νιώσεις ένα σφίξιμο στην καρδιά σου ενώ ένας οξύς πόνος θα διαπεράσει όλο σου το κορμί. 

     Με λόγο άμεσο και απλό η συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη πίσω στο χρόνο. Αποδίδει  καταπληκτικά την αποπνικτική ατμόσφαιρα μιας κλειστής κοινωνίας, ενός μικρού χωριού της εποχής εκείνης, δημιουργώντας μια θύελλα συναισθημάτων στον αναγνώστη. 

     Με την αγάπη σε πρώτο πλάνο θα δούμε τη ζωή της Όλγας να περνά από μπροστά μας σαν κινηματογραφική ταινία. Μια ταινία που δεν θα θες να τελειώσει γιατί η Όλγα θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σου , θα είναι η κόρη,  η αδερφή, η φίλη, η μάνα, η μητριά, η σύζυγος, η γιαγιά σου. 



     Η αχαριστία των ανθρώπων δεν θα λήψει  από τις σελίδες αυτού του βιβλίου και φυσικά ούτε  από τη ζωή της πρωταγωνίστριας, απογυμνώνοντας την καρδιά της και αφήνοντας την εκτεθειμένη στα πεινασμένα όρνεα που περιμένουν να επιτεθούν στο θήραμα τους, όταν καταλάβουν ότι είναι αδύναμο. Έτσι και στην ζωή της Όλγας οι δικοί της άνθρωποι δεν έδειξαν έλεος. 

    Τα λάθη των άλλων θα γίνουν μάθημα για την Όλγα  θα την κάνουν όμως διαφορετικό και καλύτερο άνθρωπο ή θα πέσει και αυτή στη δίνη του "τι θα πει ο κόσμος" ; Διάβασε αυτό το βιβλίο και δώσε στον εαυτό σου τροφή για σκέψη.





ΣΤΑ ✅ 

➕ Αληθινή ιστορία που θα σε καθηλώσει. 

➕ Μια θύελλα θα ξεσπάσει και συναισθήματα θα χορέψουν στον ρυθμό της. 

 ➕ Ετοιμάσου να ταξιδέψεις νοερά και να χαθείς στις σελίδες αυτού του συγκλονιστικού βιβλίου. 

ΣΤΑ ❌

➖ Μου άρεσε πάρα πολύ, που θα ήταν κρίμα να βάλω έστω και ένα πλην ! 


 ➡️STORY⬅️ 

 Καλοκαίρι του 1943 

    Στο σπίτι της οικογένειας Πέτρου γεννιέται η δευτερότοκη. Οι Μοίρες προδιέγραψαν τη ζωή της να είναι γεμάτη χαρές και πίκρες, γεμάτη στιγμές ευτυχίας μα και αγωνίας. Την πασπάλισαν με τσαγανό, με πείσμα, με δοτικότητα κι έπλεξαν πάνω από την κούνια τον ιστό ενός έρωτα που θα καθόριζε τη ζωή της. Και το όνομα αυτής… Όλγα. 

    Ένα αγρίμι, όπως την είχε χαρακτηρίσει ο πατέρας της. Μία γυναίκα με έντονη προσωπικότητα από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της. Βαθιά συναισθηματική μα και πεισματάρα. Δοτική και φιλότιμη. Ατίθαση και ανυπότακτη, με αχίλλειο πτέρνα της τη γνώμη του κόσμου. Θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Δημήτρη. Ο άντρας αυτός θα σημαδέψει την ίδια και τις επιλογές της. Θα τον κάνει κέντρο του κόσμου της και θα υπομείνει προσβολές και συμπεριφορές που δεν της πρέπουν. Ως πότε θα τον δικαιολογεί; Μέχρι πότε θα τον συγχωρεί και θα μηδενίζει το τεφτέρι της ζωής από πίκρες και στεναχώριες; 


    Στο ταξίδι της ζωής της γέμισε τις αποσκευές της με λύπες και χαρές. Τι κι αν βάραιναν περισσότερο οι στεναχώριες; Ήταν σίγουρη μέσα της πως αν ξαναζούσε, τις ίδιες επιλογές θα έκανε. Ο μεγαλύτερος εχθρός της υπήρξε ο θάνατος, στερώντας της αγαπημένα πρόσωπα. Όμως, την ύστατη στιγμή αναμετρήθηκε κατά πρόσωπο μαζί του. Δεν τον φοβόταν πια. Άλλωστε, ένα αγρίμι ξέρει να μην φοβάται…


🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!

🚩  INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ           : Ελληνική Λογοτεχνία 
🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ         : Χαρά ΜΑΡΚΑΤΖΙΝΟΥ
🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ        : Εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ
🔴  ΗΜΕΡ.ΕΚΔΟΣΗΣ    : 06 / 2021

🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 

📬  INSTAGRAM           : @Book_Reviews_Gr
📬  FACEBOOK             :  BOOK REVIEWS
📬  TWITTER                :  BOOK REVIEWS


Σχόλια