ΚΑΡΤΕΡΙΑ

 ΚΑΡΤΕΡΙΑ


 
    ΚΑΡΤΕΡΙΑ ... το βιβλίο του Alfred LANSING που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ  .

    Με πάνω από 43.000 κριτικές 5 αστέρων στο Goodreads , τι να πρωτογράψω γι'αυτό το υπέροχο βιβλίο.  Ένα βιβλίο που με μάγεψε με την ιστορία του , μου πρόσφερε απίστευτες εικόνες από μέρη που λίγοι άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους εκεί  αλλά και με σόκαρε με το πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος κάτω από αντίξοες συνθήκες.
  

   Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που αν και έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από τότε που έλαβε χώρα , συνεχίζει να καθηλώνει κάθε αναγνώστη όταν διαβάζει γι' αυτή . Ένα σπάνιο και μοναδικό ταξίδι όπου 28 άνθρωποι υπό την καθοδήγηση του Έρνεστ ΣΑΚΛΕΤΟΝ , προσπάθησαν (να γίνουν - έγιναν,  αυτό θα το ανακαλύψετε εσείς,  διαβάζοντας το βιβλίο) οι πρώτοι άνθρωποι που διέσχισαν την Ήπειρο της Ανταρκτικής.  
   Ο συγγραφέας έχοντας στην κατοχή τα ημερολόγια των αντρών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη αποστολή,  καθώς επίσης και τις ίδιες τις μαρτυρίες τους από συνεντεύξεις,  έγραψε ένα εκπληκτικό βιβλίο που προσωπικά εμένα με άφησε άφωνο τόσο με την περιπέτεια αυτών των ανδρών όσο και τον ηρωισμό αλλά και τη θέληση τους για ζωή κάτω από φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιξοότητες  όπου το αδύνατο γίνεται εφικτό.
 
   Μια ιστορία επιβίωσης ενάντια σε όλες τις πιθανότητες επιτυχίας,  ενάντια στη λογική , ενάντια στην αισιοδοξία που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να επιβιώσει , ενάντια στην ελπίδα , ενάντια στο χρονο....  πόσο άραγε να αντέξει ένας άνθρωπος απέναντι σε όλα αυτά...; Πόση δύναμη μπορεί να κρύβει μέσα του κάποιος ; Μετά από αυτό το βιβλίο θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα  όπως η  ικανότητα σου να καταπολεμάς τους φόβους και την απελπισία σου.  Ίσως η δίψα για ζωή να μεταμορφώνει τα αληθινά αυτά γεγονότα να φαντάζουν μυθοπλασία. 
 

   Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει μία αφήγηση η οποία βυθίζει τον αναγνώστη στον κόσμο των αισθήσεων των πρωταγωνιστών της , μέχρι να τελειώσεις το βιβλίο θα ξέρεις πως είναι να βλέπεις ένα κομμάτι επιπλεόντος πάγου να ραγίζει και να διαλύεται γύρω σου  , θα έχεις αισθανθεί το τσουχτερό κρύο και θα έχεις νοιώσει τι σημαίνει δίψα και πείνα... 




 ΣΤΑ ✅ 

 ➕ Αληθινή ιστορία που αξίζει να γνωρίζεις γι'αυτή . 
➕ Δημιουργεί εικόνες,  ήχους και θα διεγείρει τις αισθήσεις σου . 
➕ Επικεντρώνεται μόνο στις πιο σημαντικές περιγραφικές στιγμές και αποφεύγει τις πολυλογίες. ➕ Με αυτό το βιβλίο οι αισθήσεις σου θα διεγερθούν αφού θα νομίζεις ότι συμμετέχεις και συ στο ταξίδι. 

 ΣΤΑ ❌ 

 ➖  .... κανένα!!!! 




 ➡️STORY⬅️ 

 Το απίστευτο ταξίδι του Σάκλετον στην Ανταρκτική. Tον Αύγουστο του 1914, ο εξερευνητής των πόλων Έρνεστ Σάκλετον επιβιβάστηκε στο ιστιοφόρο Καρτερία και άνοιξε πανιά για την Ανταρκτική, σχεδιάζοντας να διασχίσει την τελευταία αχαρτογράφητη ήπειρο με τα πόδια. Τον Ιανουάριο του 1915, αφού είχε αγωνιστεί για να περάσει μέσα από χίλια μίλια παγωμένης θάλασσας και ενώ απείχε μόλις μια μέρα ταξίδι από τον προορισμό της, η Καρτερία παγιδεύτηκε μέσα σε μια νησίδα πάγου. Έτσι ξεκίνησε η θρυλική δοκιμασία του Σάκλετον και του πληρώματος των είκοσι επτά ανδρών. Επί δέκα μήνες, η παγιδευμένη Καρτερία παρασυρόταν βορειοδυτικά μέχρι που τελικά συνετρίβη ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια πάγου. Μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Σάκλετον και οι άνδρες του πληρώματος επιχείρησαν ένα σχεδόν ακατόρθωτο ταξίδι. 

Διαβαίνοντας τεράστιες παγονησίδες και πλέοντας μέσα σε 850 μίλια των πιο φουρτουνιασμένων θαλασσών του Νότιου Ατλαντικού, αναζητούσαν το πλησιέστερο σημείο ανθρώπινης παρουσίας. Η επιβίωσή τους εξαρτιόταν από το αν μια μικρή σωσίβια λέμβος τους θα κατάφερνε να φτάσει στη Νήσο της Νότιας Γεωργίας – μια μικροσκοπική κουκίδα ξηράς μέσα σε έναν απέραντο και εχθρικό ωκεανό. Στο παρόν βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά, ο Άλφρεντ Λάνσινγκ προσφέρει την καλύτερη περιγραφή του μοιραίου ταξιδιού του Έρνεστ Σάκλετον που δημοσιεύτηκε ποτέ. Μέσα από τα ημερολόγια και τις προσωπικές μαρτυρίες του Σάκλετον και του πληρώματος, αφηγείται με καθηλωτικό τρόπο αυτή τη νεότερη, θαυμαστή Οδύσσεια η οποία έμελλε να δώσει έναν νέο ορισμό του ηρωισμού στη σύγχρονη εποχή μας.



🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :   Take me !!!


🚩  INFO

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      :  Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    :  ALFRED  LANSING

🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ     : ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ Θωμάς

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  26 / 10 / 2020



ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ  : 


📬  INSTAGRAM   : @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



Σχόλια