ΣΑΣΜΟΣ

 ΣΑΣΜΟΣ




    Ο συγγραφέας Σπύρος ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ , με το βιβλίο "ΣΑΣΜΟΣ" , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ , θα καθηλώσει άπαντες.

 Ο ΣΑΣΜΟΣ είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο αντιθέσεις, είναι ένα βιβλίο που οι σελίδες του είναι ποτισμένες με αγάπη, μισός, πόνο, συγχώρεση και πολύ αίμα. 

    Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος που δε λέει να κλείσει. Πλανάται σαν εφιάλτης πάνω από δύο χωριά του Ρεθύμνου και σκορπά το θάνατο και το φόβο. Με την πένα του συγγραφέα κάθε λέξη του βιβλίου παίρνει σάρκα και οστά και εκπέμπει συναισθήματα ακραία που θα επηρεάσουν τον αναγνώστη. Ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με δεξιοτεχνία την ιστορία μπροστά στα μάτια μας και μας στροβιλίζει σε μια δίνη συναισθημάτων.

 ΣΑΣΜΟΣ είναι ευλογία και χρειάζεται μεγάλο ψυχικό σθένος από τα άτομα που διψούν γι' αυτόν και τον αναζητούν για να φωλιάσει στην καρδιά τους και να τη ζεστάνει. Όλα αυτά τα αποτυπώνει ο συγγραφέας με την πολύχρωμη παλέτα του πάνω σε λευκό καμβά, χαρίζοντας στον αναγνώστη ζωηρές και πλούσιες εικόνες. 


    Πρόκειται για ένα βιβλίο που από την ώρα που το άνοιξα, ξέχασα τα πάντα γύρω μου , μεταφέρθηκα νοερά στην Κρήτη, δίπλα στη Μαρίνα, το Νικηφόρο, την Αργυρό, τη Βασιλική, το Μαθιό και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές Έγιναν η οικογένεια μου, μαζί τους χάρηκα, πόνεσα και αγάπησα, ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τον ίδιο το θάνατο, φοβήθηκα και τράπηκα σε φυγή για να σωθώ. Δεν ήθελα να τελειώσει αυτό το ταξίδι. Δεν ήθελα να αποχωριστώ τους ήρωες αυτού του βιβλίου, οι οποίοι βιώνουν άλλοτε την αγάπη και άλλοτε το μίσος σε υπερθετικό βαθμό. Ο συγγραφέας τους έδωσε ψυχή για να αποφασίζουν και να πορεύονται με αυτή στα δύσκολα και αιματοβαμμένα μονοπάτια που τους έβαλε να περπατήσουν χωρίς υποδήματα, με γυμνά πόδια για να νοιώσουν τον πόνο στα βάθη της ψυχής τους . 



 Το συγκλονιστικό είναι ότι το βιβλίο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Θα βιώσουμε τον ξεριζωμό που οφείλεται σε μια Βεντέτα. Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου θα νιώσεις μια γροθιά στο στομάχι που θα σου κόψει την ανάσα και έτσι θα συνεχιστεί ως το τέλος. 

 ΣΤΑ ✅ 

➕ Καλογραμμένο, σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος. 

➕ Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει σημείο στο βιβλίο που να σε κάνει να βαρεθείς. 

➕ Άμεση και αβίαστη γραφή. 

➕ Οι εναλλαγές από το παρόν στο παρελθόν γίνονται τόσο αρμονικά, χωρίς να δημιουργούν σύγχυση στον αναγνώστη. 


 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ ... ένα μεγάλο πλην σε σένα, εάν δεν έχεις διαβάσει ακόμα το βιβλίο! 




 ➡️STORY⬅️ 

 Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά. «Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. 

 Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό; 



🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  Take me !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Σπύρος ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΜΙΝΩΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  10 / 04 / 2019



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews

Σχόλια