ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ

  

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ


  "ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ", είναι οι γυναίκες που τροφοδότησαν το όραμα της συγγραφέα ISABEL ALLENDE για έναν κόσμο στον οποίο οι γυναικείες αξίες θα έχουν την ίδια βαρύτητα με τις αντρικές.

   Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ , σε μετάφραση Αγγελικής ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ.    Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και να το ΜΕΛΕΤΑΝΕ μαζί με τα παιδιά τους. Για να καταλάβουν από μικρή ηλικία τι σημαίνει γυναίκα ώστε να κοπεί το φίδι της πατριαρχίας που γαλουχείται στη συνείδηση κάποιων αντρών.

   


Ευτυχώς όλη αυτή η στρεβλή νοοτροπία αρχίζει να αλλάζει με γοργούς ρυθμούς,  χάρη στο κίνημα #MeToo και άλλων φεμινιστικών πρωτοβουλιών.

     Πολλές γυναίκες όπως η συγγραφέας ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτή την αλλαγή ή μάλλον στην αφύπνιση και στον επαναπροσδιορισμό λανθασμένων αντιλήψεων, με έμπρακτο τρόπο. Έχοντας δημιουργήσει ιδρύματα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την προστασία και χειραφέτηση των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

    Ένα δίκτυο από γυναίκες..."γυναίκες της ψυχής.." της συγγραφέας απλώνεται πάνω στη γη , που μέλημα τους είναι η προστασία των γυναικών. Γυναίκες που η ίδια η κοινωνία τις έχει υποβαθμίσει και τους φέρετε με το χειρότερο τρόπο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ...σε όλο αυτό τον παραλογισμό. Ας ανοίξουμε όλοι και ειδικά οι άντρες τα μάτια μας και να πούμε ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .


  Σε αυτό το βιβλίο η συγγραφέας μας μιλά για τη ζωή της από τότε που θυμάται τον εαυτό της μέχρι και σήμερα, μια αυτοβιογραφία που επικεντρώνεται στο φεμινιστικό της έργο.


 ΣΤΑ ✅ 

   Δε θα βάλω κάποια συν αυτή τη φορά , απλά θα βάλω μόνο ένα ➕ ...το ότι πρέπει να το διαβάσετε , για να δείτε έστω και επιδερμικά σε τι κόσμο ζούμε και πως η βία και το κακό προϋπήρχαν , υπάρχουν και επιτέλους πρέπει να το σταματήσουμε αυτό. 


 🔴Άραγε τι είναι αυτό που θέλει η συγγραφέας; τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; ..... ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ !



➡️STORY⬅️

  «Δεν υπερβάλλω όταν λέω πως υπήρξα φεμινίστρια από το νηπιαγωγείο». Η μεγάλη Χιλιανή συγγραφέας μάς προσκαλεί να τη συνοδεύσουμε σε ένα προσωπικό και συναισθηματικό ταξίδι στο οποίο εξετάζει τόσο τη γυναικεία συνθήκη, όπως τη βίωσε στη διάρκεια της ζωής της, όσο και τη σχέση της με το φεμινιστικό κίνημα, από τη νηπιακή της ηλικία έως σήμερα. Θυμάται πρόσωπα του περιβάλλοντός της που την καθόρισαν, όπως η μητέρα της, η Παντσίτα, η οποία μεγάλωσε μόνη της την ίδια και τα αδέλφια της αφού τους εγκατέλειψε ο πατέρας της, η αδικοχαμένη κόρη της, η Πάουλα, ή η ατζέντισσά της Κάρμεν Μπάλσελς, που υπήρξε φίλη και μέντοράς της.

 Αναφέρεται τόσο σε εμβληματικές συγγραφείς, όπως η Βιρτζίνια Γουλφ και η Μάργκαρετ Άτγουντ, όσο και σε νεότερες καλλιτέχνιδες που αφυπνίζουν συνειδήσεις, καθώς και σε γυναίκες θύματα βίας οι οποίες, με αξιοπρέπεια και θάρρος, ξαναστέκονται στα πόδια τους και προχωρούν. Αυτές είναι οι γυναίκες της ψυχής της. Χαιρετίζοντας το κίνημα #MeToo και τις πρόσφατες εξεγέρσεις στη Χιλή, η Αλιέντε καταλήγει: 

«Δεν είμαι έτοιμη να παραδώσω ακόμη τη δάδα μου και ελπίζω να μην είμαι ποτέ. Θέλω ν’ ανάψω τους δαυλούς των εγγονών μου με τον δικό μου. Θα πρέπει να ζήσουν για εμάς, όπως εμείς ζούμε για τις μητέρες μας, και να συνεχίσουν το έργο που δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε» . 


🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  Take me !!!


🚩  INFO 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    : ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ     :  ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ Αγγελική 

ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   : ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 13 / 04 / 2021


🚩ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ  : 


📬  INSTAGRAM   :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


Σχόλια