Η ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ

 Η ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ 



     Η τέλεια ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και αυτό μας το αποδεικνύει η συγγραφέας NUALA ELLWOOD μέσα από το νέο της βιβλίο " Η ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL ,σε μετάφραση Μαρίας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. 

     Ένα εκπληκτικό ψυχολογικό θρίλερ, τόσο έξυπνο όσο και ανατρεπτικό. Μια ιστορία που  θυμίζει λαβύρινθο χωρίς διέξοδο, όπου δε μπορείς να ξεχωρίσεις το θύμα απο το θύτη και όλα αυτά για να αποκτήσεις την τέλεια ζωή. 

    Το βιβλίο αυτό το ευχαριστήθηκα διότι δεν μπορούσα να προβλέψω το τέλος του, ένα τέλος που πλησίαζε με γοργούς ρυθμούς και πολλή αγωνία. Ήταν τόσο ανατρεπτικό και ιδιαίτερο που είμαι σίγουρος  πως κανένας αναγνώστης δε θα το μαντέψει. Μια ιστορία που, αν μη τι άλλο, θα σε συγκινήσει, θα σε θυμώσει αλλά και ταυτόχρονα θα σε σοκάρει. Μια γυναίκα  ονειρεύεται την τέλεια ζωή και ενώ όλα δείχνουν πως τα έχει καταφέρει, τα πάντα ανατρέπονται και χωρίς να το καταλάβει θα βρεθεί στο χείλος του γκρεμού ή μάλλον θα βρεθεί στο κενό προσπαθώντας να σώσει ό,τι μπορεί. 


     Η Βανέσα, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, πιστεύει ότι έχει βρει τον τέλειο άντρα, έχει την τέλεια δουλειά και ο επίλογος της ευτυχίας θα έρθει με την επίσημοποίηση της σχέσης τους και την αγορά ενός σπιτιού που θα στεγάσει τον έρωτα τους. Όμως η αγάπη την έχει τυφλώσει και δεν μπορεί να δει τη σκληρή πραγματικότητα. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο άντρας που έχει δίπλα της δεν είναι αυτός που νομίζει ότι είναι αλλά ένα τέρας που θα της κάνει τη ζωή δύσκολη και θα την οδηγήσει στην παράνοια. Προσπαθώντας να ισορροπήσει στα νέα δεδομένα της ζωής της και να βρει το δρόμο που θα την οδηγήσει στην εξιλέωση... πλάθει ένα δικό της κόσμο με φανταστικές προσωπικότητες που ψάχνουν να βρουν το τέλειο σπίτι που θα στεγάσει την τέλεια ζωή τους.  Όμως όλα ανατρέπονται όταν ο ιδιοκτήτης ενός από αυτά τα σπίτια θα βρεθεί νεκρός και της  Βανέσας τα χέρια λερωμένα με αίμα. 

     Στο γρήγορο ρυθμό του βιβλίου συμβάλει το χτίσιμο της δομή του  αφού αποτελείται από μικρά κεφάλαια, τα οποία εξιστορούν την πλοκή σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Τα κεφάλαια εναλλάσσονται μεταξύ τους αρμονικά χωρίς να δημιουργούν σύγχυση στον αναγνώστη. Ίσα ίσα που κάθε φορά προστίθενται νέα στοιχεία για τη λύση του μυστηρίου δημιουργώντας ολοένα και πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 


    Τέλος στο βιβλίο αναφέρονται ορισμένα δύσκολα ζητήματα,  όπως η χειριστική συμπεριφορά ενός άντρα απέναντι σε μια γυναίκα και η σεξουαλική επίθεση. Η συγγραφέας τα αγγίζει με ευαισθησία και γιαυτό τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα σε κάνει να αμφισβητήσεις όλα όσα νόμιζεις ότι γνωρίζεις. Εσύ άραγε μέχρι που θα έφθανες για να αποκτήσεις ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ ❓ 


 ΣΤΑ ✅ 

➕ Σκοτεινό,  σπαρακτικό και καθηλωτικό θρίλερ. 

➕ Πανέξυπνη πλοκή γεμάτη ανατροπές. 

➕ Χειρίζεται διάφορα κοινωνικά θέματα με ευαισθησία και αγάπη. 

➕ Η συγγραφέας ξέρει πολύ καλά τι θα πει ψυχολογικό παιχνίδι και πως θα το χειριστεί. 

➕ Ευανάγνωστο και εθιστικό. 

 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ Το απόλαυσα,  μου άρεσε πολύ και δε θα βάλω κανένα μείον! 

 ➡️STORY⬅️ 

 Θέλησες ποτέ να ήσουν κάποιος άλλος; Λαχτάρησες ποτέ κάτι που δεν ήταν δικό σου; 
Μια δουλειά, ίσως; 
Το σπίτι κάποιου άλλου; 
Ή ακόμα και… ΜΙΑ ΖΩΗ; 

 Για τη Βανέσα ήταν πάντα εύκολο να υποδύεται έναν άλλον εαυτό, έναν καλύτερο εαυτό. Όταν τα έβρισκε δύσκολα στην πραγματική της ζωή, απλά φορούσε κάτι όμορφο, άλλαζε την προφορά της, και μπορούσε να δραπετεύσει. Έτσι άρχισαν όλα: της άρεσε να βλέπει πολυτελή σπίτια που δεν είχε τη δυνατότητα ν’ αγοράσει. Τι πιο αθώο; Ώσπου σταμάτησε να είναι αθώο. Γιατί σε ένα από αυτά τα σπίτια έμενε κάποιος που τώρα είναι νεκρός. Και όλοι πιστεύουν ότι τον σκότωσε η Βανέσα…

🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ          : Ψυχολογικό θρίλερ 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ        :  NUALLA ELLWOOD 

🔴  ΗΜΕΡ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  09 / 2021

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ       :  Εκδοσεις BELL



ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



Σχόλια