ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

 ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ


     Ο συγγραφέας  Σπύρος ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ με το βιβλίο του "ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ" , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΜΙΝΩΑΣ , παντρεύει την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. 
P

    Το Ναυάγιο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα στο ναυάγιο του "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ" , μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδιες που έγινε στη Φαλκονέρα το 1966 . Από τα σπλάχνα του γεννιέται η ιστορία της Άρτεμις η οποία ανακαλύπτει ότι η γιαγιά της η Ειρήνη ήταν σε αυτό το ναυαγιο. Έτσι η μυθοπλασία παίρνει τη δική της σειρά  προσφέροντας στον αναγνώστη ένα ταξίδι που δεν θα θες να τελειώσει. 

 Ο συγγραφέας κινείται χρονικά ανάμεσα σε δυο αφηγηματικούς άξονες, το παρόν και το παρελθόν και οι ιστορίες των πρωταγωνιστών ξεδιπλώνονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου ξυπνώντας μια πληθώρα συναισθημάτων που θα σε συγκινήσουν. Επίσης οι απροσδόκητες ανατροπές αλλάζουν τις εξελίξεις και θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα. 

 

Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων των ηρώων του βιβλίου γίνεται με μαεστρια. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας,  άνθρωποι με επιθυμίες και συνάμα πολλά μυστικά που ζητούν να βγουν στο φως για να επέλθει η λύτρωση. Τα ψέματα,  η κακοποίηση,  η προδοσία αλλά συνάμα και η ελπίδα αλλά και τα όνειρα τα βγουν από τη λήθη και τα όλα τα μυστικά θα βγουν στο φως. 

 Ένα δραματικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσετε όλοι σας, είμαι σίγουρος θα σας συγκινήσει και θα το θυμάστε για αρκετό καιρό. 




 ΣΤΑ ✅ 

➕ Οι περιγραφές του βιβλίου είναι σαν ένας πολύχρωμος καμβάς γεμάτος συναισθήματα. 

➕ Η πλοκή του βιβλίου είναι εξαιρετική. 

➕ Το πάντρεμα της μυθοπλασίας με πραγματικά γεγονοτα. 

➕ Μια ιστορία που θα καθηλώσει τον αναγνώστη και θα το διαβάσει απνευστί. 

 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ Θα ήθελα να είχε δωθει περισσότερος χρόνος και περισσότερες λεπτομέρειες από τη στιγμή του ναυαγίου. 




➡️STORY⬅️

Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.
8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!
Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;
Σύγχρονη εποχή.
Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.
Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.


🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Σπύρος ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΜΙΝΩΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  12 / 04 / 2020



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews






Σχόλια