ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ

 ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ




    Είμαι σίγουρος πως όταν διαβάσετε το βιβλίο "ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ" ,του συγγραφέα Σπύρου ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ , θα το βαθμολογήσετε και εσείς με ΔΕΚΑ στα ΔΕΚΑ.


     Ένα βιβλίο - μια πρόκληση που θα γκρεμίσει τους ηθικούς σου φραγμούς, θα σε κάνει να ρίξεις τα τείχη του και να υπερβείς τα όρια σου δείχνοντας συμπόνια και δικαιολογώντας συμπεριφορές και καταστάσεις που σε άλλη περίπτωση δεν θα τον διαπραγματευόσουν καν. Έτσι ο αναγνώστης θα ξεκινήσει ένα ταξίδι δίπλα στον αντιήρωα του βιβλίου τον Μάριο Μαθιόπουλο και θα ζήσει και θα βασανιστεί από τους προσωπικούς του εφιάλτες.

Όπως σ' ένα παιχνίδι jenga, ο συγγραφέας αφαιρεί με χειρουργικό τρόπο ένα ένα τα τουβλάκια, αποδομώντας τον ήρωα του χωρίς όμως να τον γκρεμίζει κατευθείαν ενώ την ίδια στιγμή ο αναγνώστης προσθέτει τουβλάκια δημιουργώντας αναχώματα , εμποδίζοντας την κατάρρευσή του. Εδώ είναι και η μαγεία αυτού του βιβλίου,  πέρα από την μοναδική και σοκαριστική πλοκή ο συγγραφέας δημιούργησε έναν πολυδιάστατο ήρωα, όπου ο αναγνώστης καλείτε να κρίνει αν είναι αθώος ή ένοχος μέσα σε μια θύελλα αντιφατικών στοιχείων που ο ίδιος ο ήρωας μας εκμυστηρεύεται χωρίς ενοχές. Έτσι τη μια στιγμή θα τον μισήσεις και θα τον καταδικάσεις και την  επόμενη  θα τον συμπονέσεις και θα τον αθωώσεις. Ενα δίλημμα που  δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα στον αναγνώστη και τον οδηγεί να παίρνει αποφάσεις που και ο ίδιος δεν θα πίστευε. 

    Μια σειρά από απειλητικά  τηλεφωνήματα θα είναι η αφορμή που ο πρωταγωνιστής θα χρειαστεί να ανατρέξει στο παρελθόν του, για να λύσει την πιο δύσκολη εξίσωση της ζωής του.

Ο άγνωστος παρονομαστής είναι καλά κρυμμένος και όσο και αν προσπαθήσεις να τον βρεις είμαι σίγουρος δεν θα τα καταφέρεις. Ο συγγραφέας έχει το κλειδί στα χέρια του και δεν είναι διατεθειμένος να σου δώσει έτσι εύκολα τη λύση της εξίσωσης του μυστηρίου. Έτσι λοιπόν ξεκινά ένα ταξίδι ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν, μια χρονική εναλλαγή που είναι τόσο αρμονική χωρίς να  δημιουργείτε σύγχυση στον αναγνώστη. Μέσα από αυτό το ταξίδι στο χρόνο ανακαλύπτουμε πολλά κομμάτια του παζλ, όπου βάζοντας τα στη σωστή θέση  ξετυλίγεται το κουβάρι μιας μοναδικής και εξαιρετικής ιστορίας που θα μας σοκάρει. Μιας ιστορίας που οι ανατροπές σε συνδυασμό με το γρήγορο ρυθμό και την καθηλωτική πλοκή τοποθετούν αυτό το βιβλίο στα κορυφαία του είδους που έχω διαβάσει έως τώρα! 

     Ένα βιβλίο μυστηρίου που θα θυμάστε για πολύ καιρό. Κάθε φορά που ο συγγραφέας ρίχνει φως πάνω του για να φωτίσει κάποι από τα  στοιχεία που θα σε οδηγήσουν στη λύση του, ένα άλλο θα

εμφανίζεται και θα γεννά όλο και περισσότερες απορίες, κάνοντας τον αναγνώστη να μην μπορεί να αφήνει το βιβλίο από τα χέρια του. Η μαγεία του βιβλίου αλλά η μαεστρία του συγγραφέα έγκειται στο γεγονός ότι στο τέλος έρχεται η εξιλέωση για τον ήρωα του αλλά και η ψυχική ανακούφιση στον αναγνώστη γιατί η ιστορία ολοκληρώνεται χωρίς να αφήνει κενά ή αναπάντητα ερωτήματα. Κάθε κομμάτι του παζλ της πλοκής έχει το δικό του ρόλο και στο τέλος όλα μπαίνουν στη θέση τους δημιουργώντας ένα αξιέπαινο λογοτεχνικό έργο. 

    Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ και βιβλία μυστηρίου που διάβασα φέτος και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι τόσο ανατρεπτικό το τέλος που ο αναγνώστης δεν το εικάζει σε κανένα σημείο του βιβλίου μέχρι να φτάσει εκεί. 

 ΣΤΑ ✅ 

 ➕ Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια του συγγραφέα Σπύρου ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ , αποτελεί ένα μεγάλο ΣΥΝ στον κόσμο της λογοτεχνίας. 

➕ Η μυθοπλαστική δαψίλεια του συγγραφέα σε καθηλώνει. 

 ➕ Διαβάζεται απνευστί.

➕ Ο αντιήρωας του βιβλίου θα σε προβληματίσει και θα σου δημιουργήσει ηθικά διλήμματα. 

 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ Που δεν το έχεις διαβάσει ακόμα.

 

 
➡️STORY⬅️ 

    Καθημερινά, κάθε νύχτα, την ίδια ώρα, δέχεται ένα τηλεφώνημα από άγνωστη γυναικεία φωνή, που του λέει απλώς «δέκα και δέκα» και το κλείνει... Κάθε νύχτα. Φαινομενικά ακίνδυνο, αλλά παράλληλα διεστραμμένο. Την εμπειρία αυτή βιώνει ο γοητευτικός μαθηματικός Μάριος Μαθιόπουλος. Στην αρχή αντιμετωπίζει την ιστορία επιπόλαια, σαν μια κακόγουστη φάρσα. Τα γεγονότα όμως θα τον διαψεύσουν. Στα τριάντα του χρόνια θα αναγκαστεί να ανατρέξει στο πρώτο κεφάλαιο της ενήλικης ζωής του, για να αντιμετωπίσει τα λάθη και τις επιλογές του, προσπαθώντας έτσι να λύσει την εξίσωση που οδηγεί στην άγνωστη. Μέσα όμως από αυτή την αναδρομή, θα ανακαλύψει ότι η πιο σκληρή τιμωρία δεν είναι αυτή της ανθρώπινης δικαιοσύνης. Η τιμωρία κρύβεται μέσα μας, ικανή να λυτρώσει ή να οδηγήσει στην τρέλα.

 Το "Δέκα και δέκα" είναι ένα βιβλίο μυστηρίου που καταπιάνεται με τη νεανική φύση, ανδρική και γυναικεία, με κατανόηση και κριτική ματιά, θίγοντας μια από τις πιο συνηθισμένες ανθρώπινες αδυναμίες ή επιλογές. Ο αντι-ήρωας βιώνοντας τον εφιάλτη του, θα διαβάσει ανάποδα τη μέχρι τώρα πορεία του για να διορθώσει όσα μπορεί, μήπως κι έτσι καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνέχειά του. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αδυναμίες και τις επιλογές του, με τα τραγικά γεγονότα που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, χωρίς να το ξέρει. Για να ξέρεις όμως, όταν φεύγεις, πρέπει να κοιτάζεις πίσω...  



🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Σπύρος ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  2021



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :  BOOK REVIEWS

📬  TWITTER         :  Book Reviews


Σχόλια