ΜΙΣΟ ΠΑΙΔΙ

 ΜΙΣΟ ΠΑΙΔΙ



"ΜΙΣΟ ΠΑΙΔΙ" , μισή κοινωνία,  μισή αγάπη.... όλα παραμένουν μισά όταν οι προκαταλήψεις υπερισχύουν. 
"ΜΙΣΟ ΠΑΙΔΙ" είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Α
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ  , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ  .

Ένα μυστήριο πλανάται πάνω από το Χρυσοδέντρι, το χωριό στο οποίο διαδραματίστηκε ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα που έχουν συμβεί στη χώρα μας. Το κακό έχει απλώσει τα πλοκάμια του από άκρη σε άκρη και έχει σπείρει παντού το θάνατο. Δώδεκα άνθρωποι, έντεκα παιδιά και ο δάσκαλος τους θα βρουν φρικτό θάνατο από το χέρι του συγχωριανού-φίλου-συμμαθητή τους. Οι ψυχές τους μένουν ριζωμένες περιμένοντας να λάμψει η αλήθεια. Όλοι όμως κλείνουν τους προβολείς για να βυθίσουν την αλήθεια στο σκοτάδι και να θαφτεί βαθιά στην τερατοσπηλιά του χωριού και να ξεχαστεί,  όμως ο πρωταγωνιστής του βιβλίου,  ο Φίλιππος Σέξτος με το φακό του κινητού του θα προσπαθήσει να ρίξει φως στα πιο σκοτεινά σημεία μιας άρρωστης και συψεμικής κοινωνίας. 


 Στο βιβλίο ο συγγραφέας θίγει αρκετά κοινωνικά θέματα που σαν καρκίνωμα κατατρώνε τα σπλάχνα της κοινωνίας. Η ενδοοικογενιακή βία, η πορνεία, τα ναρκωτικά αλλά και τα στερωειδή αναβολικά που οι νέοι παίρνουν ακόρεστα. Ο πόνος που προκαλούν στους πρωταγωνιστές διαπερνά μέσα από τις σελίδες και σε μας και η θλίψη φωλιάζει μέσα μας, κατατρώγοντας τα σωθικά μας. 

 Για να φτάσουμε στο τέλος αυτού του βιβλίου, ο συγγραφέας μας ταξιδεύει στο παρελθόν των ηρώων του, εκεί είναι και η πηγή του κακού, η διαμόρφωση της συμπεριφοράς αλλά και η λήψη των αποφάσεων και των  πράξεων τους. Κάθε σφάλμα έχει ρίζες που το δένουν με το παρελθόν. Αυτές μπορούν να εξηγηθούν μόνο όταν ο αναγνώστης κατανοήσει το σαθρό περιβάλλον στο οποίο αναγκάστηκαν να επιβιώσουν οι πρωταγωνιστές. 

 Η μεγάλη ανατροπή που τη βλέπουμε να έρχεται, αλλά είμαι σίγουρος πως κανένας αναγνώστης δεν θα μπορέσει να τη διακρίνει από μακρυά, αλλάζει τις ισορροπίες και έρχεται να αγκαλιάσει το θυμό, την οργή και τον πόνο του αναγνώστη.

Ξέρω πως κανένα κίνητρο και κανένας λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει έναν φόνο,  πόσο μάλλον δώδεκα , όμως θα μας δώσει τροφή για σκέψη και θα αναρωτηθούμε πόσες πράξεις βίας θα είχαν αποσοβηθεί εάν βγάζαμε τις παρωπίδες και βλέπαμε τον κόσμο με γνώμονα την αγάπη και όχι τη διαφορετικότητα.... 


 ΣΤΑ ✅ 

 ➕ Ο συγγραφέας με τις περιγραφές του δημιουργεί εικόνες στον αναγνώστη. 

➕ Διαβάζεται απνευστί. 

➕ Προσεγγίζει με ευαισθησία και σεβασμό κάποια θέματα κοινωνικού περιεχομένου. 

➕ Θα σας προβληματίσει και θα σας βάλει σε σκέψεις. 

 ΣΤΑ ❌ 

 ➖ Σε κάποια σημεία είναι έντονη η βωμολοχία, επίσης από σεβασμό δεν μπορώ να δεχτώ την προσβολή καμίας θρησκείας.



➡️STORY ⬅️


Ο Αντώνης Ράπτης, δεκαεφτά χρονώ αγόρι, αιματοκύλισε το Χρυσοδέντρι: μπήκε στην τάξη του μονοθέσιου σχολείου μ’ ένα κλεμμένο πολυβόλο, σκότωσε τον δάσκαλο κι όλους σχεδόν τους φίλους του, κι έπειτα αυτοπυρπολήθηκε. Το μακελειό συντάραξε το ακριτικό χωριουδάκι, αλλά η αστυνομία έκλεισε τον φάκελο εν τάχει: το τι συνέβη ήταν φως φανάρι: άλλο ένα πειραγμένο σκατόπαιδο που, με αφορμή μια ερωτική απογοήτευση, έκανε τη ζήλια του φονικό όπλο.


Όμως ο άνεμος της ενοχής τραντάζει ακόμα τα δέντρα του χωριού. Η μάνα του δράστη ξέρει ότι ο δολοφόνος κι ο γιος της δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο. Το μόνο θύμα της επίθεσης που έχει ακόμα τις αισθήσεις του, πασχίζει να αρθρώσει την αλήθεια. Κι οι ψυχές των νεκρών μαθητών φωνάζουν, σκυλοτρώγονται, κρατούν καλά το μυστικό τους.

Ο Φίλιππος Σέξτος, συλλέκτης μαρτυριών κι επίδοξος γραφιάς, ταξιδεύει στο χαροκαμένο Χρυσοδέντρι. Κάτι στην όλη υπόθεση δεν τον αφήνει σε ησυχία: πρέπει να μιλήσει με τους γονείς, με τα αδέρφια, με τη Μάρω, την πλέον τραγική απ’ τις μητέρες.

Όταν ένα παιδί σκοτώνει άλλα παιδιά εξακολουθεί να ’ναι παιδί;

Κι όταν το αίμα χύνεται άδικα, ποια είναι η πρώτη αδικία, η ρίζα του κακού;

Μια ιστορία μυστηρίου, ένα κυνηγητό για την αλήθεια.

Ποιος σκότωσε πρώτος, και ποιο θύμα ξεχάστηκε;

Ένα σκοτεινό παραμύθι που σου κλέβει την ανάσα.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  :  TAKE ME !!!


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ  

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  10 / 2021


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS


Σχόλια