ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙ

 ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙ



Επιτέλους "ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙ" της συγγραφέα LUCINDA BERRY κυκλοφόρησε και στη χώρα μας από τις  εκδόσεις  ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ . Είμαι σίγουρος πως όλοι μας θα θέλαμε να είχαμε στο σπίτι μας ...ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΔΙ !
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό και σκοτεινό θρίλερ που θα σας κρατήσει ξάγρυπνους μέχρι να γυρίσετε και την τελευταία σελίδα του βιβλίου. Ένιωσα ότι έβλεπα μια καλογραμμένη και άρτια σκηνοθετημένη κινηματογραφική ταινία που η ανατριχιαστική και γεμάτη μεταστροφές ιστορία της ανέβασαν τους παλμούς της καρδιάς μου και κράτησαν την αγωνία μου στα ύψη.


Ένα ζευγάρι ο Κρίστοφερ και η Χάνα υιοθετούν ένα κακοποιημένο κοριτσάκι που βρέθηκε ορφανό, όμως δεν είχαν υπολογίσει πόσο δύσκολο είναι να αναθρέψουν ένα τραυματισμένο στο σώμα και στην ψυχή παιδί. Έτσι αυτό που θα διαβάσει ο αναγνώστης δεν θα μπορεί να το χωρέσει ο νους του και θα μπει σε σκέψεις για το που μπορεί να φτάσει κάποιος για να κρατήσει την οικογένειά του ενωμένη.  

Αρκετό ενδιαφέρον έχει και η δομή του βιβλίου το οποίο αποτελείται από εναλλασσόμενα κεφάλαια μεταξύ του Κρίστοφερ, της συζύγου του Χάνα και της κοινωνικού λειτουργού Πάιπερ. Το κάθε κεφάλαιο συνεχίζεται από εκεί που έμεινε το προηγούμενο, έτσι παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών  έχοντας μια πιο σφαιρική εικόνα για τη σκοτεινή ιστορία που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας.


Οι ρεαλιστικοί και άρτια δομημένοι χαρακτήρες του βιβλίου θα σε κάνουν να ταυτιστείς μαζί τους , να συμφωνήσεις αλλά και να διαφωνήσεις με τις αποφάσεις τους. Εγώ ταυτίστηκα και ήθελα να δώσω μια μεγάλη αγκαλιά στ....(δεν θα κάνω σποιλερ)  για όλο αυτό το βασανιστικό γολγοθά που ζούσε. Το βιβλίο αυτό θα φέρει τα πάνω κάτω στο συναισθηματικό σου κόσμο

Αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα είναι πως πρόκειται για ένα άκρως καθηλωτικό θρίλερ που θα αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον σου από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

ΣΤΑ ✅️

➕️ Θρίλερ που σίγουρα θα καθηλώσει όλους τους αναγνώστες του.
➕️ Ένα μεγάλο ΣΥΝ στα εναλλασσόμενα κεφάλαια μεταξύ των πρωταγωνιστών του βιβλίου. Προσφέρει στον αναγνώστη μια πιο σφαιρική εικόνα της ιστορίας.
➕️ Η συγγραφέας έχει δουλέψει αρκετά  τη σκιαγράφηση των ηρώων της.
➕️ Οι γνώσεις της συγγραφέα σε θέματα ψυχολογίας και συγκεκριμένα στα ψυχικά παιδικά τραύματα. 
➕️ Η κινηματογραφική του ροή. 

ΣΤΑ ❌️

➖️ Ήταν ένα βιβλίο που το απόλαυσα και δεν θα ήθελα να του βάλω κάποιο μείον.


➡️STORY⬅️

Ο Κρίστοφερ και η Χάνα είναι ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι. Εκείνος είναι χειρουργός και εκείνη νοσοκόμα. Έχουν μια πραγματικά τέλεια ζωή, από την οποία λείπει μόνο ένα παιδί. Όταν η Τζέινι, ένα εξάχρονο εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο κορίτσι, φτάνει στο νοσοκομείο όπου εργάζονται, ο Κρίστοφερ νιώθει μια ιδιαίτερη επικοινωνία μαζί της και πείθει τη Χάνα να την υιοθετήσουν.

Όμως, η Τζέινι δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί και η ψυχολογική της κατάσταση αποδεικνύεται χειρότερη από ό,τι φαντάζονταν οι νέοι της γονείς. Δείχνει μια ιδιαίτερη και παράξενη αφοσίωση στον Κρίστοφερ, ενώ, αντίθετα, η συμπεριφορά της απέναντι στη Χάνα είναι προκλητικά άσχημη και επιθετική. Η Χάνα αρχίζει και πιέζεται από τα γεγονότα, αδυνατώντας να νιώσει το παραμικρό δέσιμο με τη θετή της κόρη. 
Αντίθετα, ο Κρίστοφερ αρνείται να δει την πραγματική φύση του κοριτσιού. Τι θα συμβεί, όταν η συμπεριφορά της Τζέινι ωθήσει τα πράγματα στα άκρα; Θα αντέξει η σχέση του ζευγαριού; Και το κυριότερο… Ποια είναι, τελικά, η Τζέινι;


🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    : TAKE ME !!!


🚩  INFO 


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ           : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ         : LUCINDA BERRY

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ        : Εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

🔴  ΗΜΕΡ.ΕΚΔΟΣΗΣ    : 2021



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 


📬  INSTAGRAM           : @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK             :  BOOK REVIEWS

📬  TWITTER                :  BOOK REVIEWS



Σχόλια