ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ

 ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ 



Ο τίτλος του βιβλίου τα λέει όλα.... "ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ" , μια φωτιά που σιγά σιγά καεί τα πάντα και ξαφνικά απλώνεται και τότε είναι πολύ αργά για να τη σβήσεις. Η συγγραφέας PAULA HAWKINS , με το νέο της βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε μετάφραση Ρόζας ΤΡΑΙΚΟΓΛΟΥ, ήρθε να βάλει φωτιά και να μετατρέψει σε στάχτη οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμα της .

Εάν το βιβλίο "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ"  της HAWKINS σας είχε συγκλονίσει,  τότε ετοιμαστείτε το νέο της βιβλίο  "ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ" να σας συναρπάσει και να σας ξαφνιάσει ευχάριστα με την ιδιαίτερη και πολύπλευρη πλοκή του. Από την πρώτη κιόλας πρόταση του βιβλίου ο αναγνώστης καταλαβαίνει πως έχει να κάνει με ένα  άκρως εθιστικό κείμενο και το μόνο σίγουρο είναι πως θα χάσει τον ύπνο του, διότι θα αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του μόνο όταν φτάσει στην τελευταία του σελίδα. 


Πρόκειται για ένα να θρίλερ για γερά νεύρα. Οι ανατροπές και ο τρόπος που είναι δοσμένο από τη συγγραφέα θα σε διχάσει. Δημιουργεί μια πλάνη στον αναγνώστη ρίχνοντας ομίχλη στα μονοπάτια που θα βρεθούν στο διάβα του, ώστε να μην μπορεί να ξεχωρίσει και να διαλέξει το δρόμο που θα τον οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Ενώ στην αρχή πιστεύεις ότι έχεις την αρχή, τη μέση και το τέλος της ιστορίας στα χέρια σου, πλανάσαι οικτρά. Στην ουσία δεν έχεις τίποτα και για να φτάσεις στο τέλος  της ιστορίας δεν θα πρέπει να παραλείψεις ούτε μία από τις  377 σελίδες οι οποίες θα σε συγκλονίσουν , θα σε διχάσουν,  θα σε συγκινήσουν και θα σε κάνουν να καρδιοχτυπήσεις. 


Μία φωτιά  λοιπόν που σιγοκαίει  στις σελίδες του βιβλίου και ξαφνικά μετατρέπεται σε πυρκαγιά. Όταν αποφασίσει η συγγραφέας να ενώσει τα στοιχεία της εκρηκτικής ύλης, τότε αγαπητέ αναγνώστη φυλάξου από την έκρηξη και την πυρκαγιά που θα ακολουθήσει γιατί θα σπείρει την  καταστροφή και το θρήνο στο διάβα της.

 Η συγγραφέας μας πετάει στα βαθιά χωρίς σωσίβιο. Απογυμνώνει την ανθρώπινη φύση και μας αποκαλύπτει τη φωτιά που σιγοκαίει μέσα σε όλους μας, μια φωτιά που με τα κατάλληλα εύφλεκτα υλικά μπορεί να μας φτάσει στα άκρα. Να μας οδηγήσει μέχρι και στο πιο ακραίο και αποτρόπαιο έγκλημα, το φόνο. Όλοι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι εν δύναμη κινητές βόμβες, σε όλους σιγοκαίει μέσα τους μια σπίθα και όλοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από ένα αναμμένο σπίρτο.

Όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι τόσο "ανθρώπινα" δομημένοι . Η συγγραφέας έχει σκιαγραφήσει με δεξιοτεχνία το ψυχολογικό προφίλ τους, που πραγματικά είναι άξιο λόγου. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ποτέ δεν ξέρεις τι σκελετούς κρύβουν μέσα στο ντουλάπι τους.


Τα χρονικά άλματα,  που ίσως δυσκολέψουν κάποιους,  εμένα προσωπικά με ιντρίγκαραν περισσότερο. Έδιναν στην αφήγηση μια δόση μαγείας, απλώνοντας περισσότερη ομίχλη στο τοπίο. Έτσι δεν μπορούσα να δω με τίποτα το τέλος που θα ερχόταν. 

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω ότι κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχουμε "ένα βιβλίο μέσα σε ένα βιβλίο" όπου η συνύπαρξη τους ήταν αρκετά καλοδουλεμένη από τη συγγραφέα,  χωρίς να προκαλεί σύγχυση στον αναγνώστη.  Το ένα βιβλιο συμπλήρωνε την κεντρική ιστορία,  δίνοντάς έξτρα στοιχεία στον αναγνώστη ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ της ιστορίας. 

Τέλος το ηθικό δίλημμα της συγγραφέα με προβλημάτισε και με έβαλε σε σκέψεις,  χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές... την απάντηση του.

ΣΤΑ ✅️

➕️ Συναρπαστικό θρίλερ,  με εξαιρετικά εκρηκτική πλοκή.

➕️ Η συγγραφέας έχει σκιαγραφήσει με δεξιοτεχνία το ψυχολογικό προφίλ των χαρακτήρων του βιβλίου. 

➕️ Ένα βιβλίο που οι σελίδες του σιγοκαίνε και σε ανύποπτο χρόνο θα ξεσπάσει μια πυρκαγιά που θα κάψει τα πάντα.

➕️ Ενώ έχεις μπροστά στα μάτια σου τους υπόπτους της ιστορίας,  δεν θα μπορείς να αποφασίσεις ποίος τελικά είναι.

ΣΤΑ ❌️

➖️  ....





➡️STORY⬅️

«Ποιο είναι το πρόβλημά σου;»

Η Λόρα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της αντιμετωπίζοντας περιφρόνηση.
Ξέρει ότι φαίνεται οξύθυμη, προβληματική, αντικοινωνική.

Η Μίριαμ ξέρει ότι η Λόρα δεν είναι απαραίτητα δολοφόνος μόνο και μόνο επειδή την είδαν να εγκαταλείπει το σκηνικό ενός φρικτού φόνου με αίμα στα ρούχα της.
Οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος τής έχουν δείξει πόσο εύκολο είναι να σε δουν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η Κάρλα αναστατώνεται από τη βάναυση δολοφονία του ανιψιού της.
Δεν εμπιστεύεται κανέναν – ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι είναι ικανοί για τρομερές πράξεις.
Πόσο μακριά όμως θα φτάσει για να βρει επιτέλους τη γαλήνη;

Αθώοι ή ένοχοι, οι ζωές όλων έχουν καταστραφεί.
Μερικών μάλιστα τόσο, που έχουν φτάσει στο σημείο να σκοτώσουν.


🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : PAULA HAWKINS

🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    :  Ρόζα ΤΡΑΪΚΟΓΛΟΥ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΔΙΟΠΤΡΑ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :   10 / 03 / 2022



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews

Σχόλια