Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

 Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ 


Από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ κυκλοφορεί το πρώτο και πολυαναμενόμενο βιβλίο της Δήμητρας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ .

Ξάπλωσε στο ανάκλινδρο της Δήμητρας και απόλαυσε μια βαθιά εσωτερική ψυχανάλυση με αρκετές δόσεις χιούμορ. Βάλε τον εαυτό σου απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό και αναλογίσου.... ποιος είσαι και τι θες από τη ζωή.  


Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες, οι περιγραφές της κυρίας Παπαδοπούλου θα σε ταξιδέψουν πίσω στο κοντινό παρελθόν αλλά τόσο μακρινό από τη δική μας πραγματικότητα. Μια ιστορία αγάπης, ένας παράφορος έρωτας ή αλλιώς μια καψούρα γεννιέται στον απόηχο του βρασμού της Επανάστασης στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Κάθε κορίτσι, έτσι και η ηρωίδα του βιβλίου, ήθελε τον άντρα επαναστάτη, πληρώνοντας και το αντίστοιχο αντίτιμο. Έτσι βρέθηκε φοιτήτρια στα Εξάρχεια, στα μπαρ, στις καταλήψεις και στη γεμάτη ελπίδες εποχή για επανάσταση, συνειδητοποίωντας ότι σπαταλάει τη μοναδική περιουσία του ανθρώπου:
τον χρόνο. 


Η γραφή της Δήμητρας γνωστή σε όλους μας. Όπως και στη ζωή της, έτσι και στο βιβλίο γράφει χωρίς περιτύλιγμα, δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις και τα γεγονότα που διαδραματίζονται την εκάστοτε χρονική περίοδο, αντιθέτως κατακεραυνώνει τους πάντες και τα πάντα αποτυπώνοντας αιχμηρές αλήθειες για το πως λειτουργεί η κοινωνία,  το σύστημα, τι ρόλο παίζουν όλα πιόνια στη σκακιέρα,  είτε έχοντας γνώση είτε από αφέλεια. Ένα παιχνίδι που επαναλαμβάνεται δεκαετίες τώρα στα στενά των Εξαρχείων. 

Η ηρωίδα είναι η Δήμητρα, η Δήμητρα που όλοι αγαπάμε, η Δήμητρα που ταυτόχρονα εκπροσωπεί χιλιάδες γυναίκες - αγόρια- παιδιά .  Μια κοπέλα η οποία στα 18 της καλείτε να αποφασίσει τι θα κάνει επαγγελματικά στην υπόλοιπη ζωή της . Θα πρέπει να πάρει μια απόφαση, που θα κρίνει το μέλλον τους , 
εδώ έρχεται η ηρωίδα του βιβλίου και βάζει βόμβες στα θεμέλια της κοινωνίας αλλά και της οικογένειάς της, διότι πολύ απλά δεν ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Τη βασανίζουν οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της όπου είτε δεν τις έχει ανακαλύψει, είτε  δεν έχουν ωριμάσει μέσα της. Έτσι η ηρωίδα εκφράζει όλα αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Μέσα σε αυτήν την προσωπική αναζήτηση έρχεται να προστεθεί ο έρωτας ή ακόμα χειρότερα μια καψούρα η οποία κάνει το τοπίο πιο ομιχλώδες με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάνουν το δρόμο τους ,να εγκλωβίζονται στο κελί του έρωτα, χάνοντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο έρωτας μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι και αυτή είναι η πρώτη του φάση, όταν την ξεπεράσεις μόνο τότε βλέπεις τα πράγματα ξεκάθαρα και νικητής θα είσαι όταν τελειώσει αυτή η φάση και η αγάπη κερδίσει καταφέρνοντας να μείνει ψηλά στο βάθρο. 

Απόλαυσα αυτό το βιβλίο για τις αλήθειες που υπάρχουν τυπωμένες στις σελίδες του, για τις αλήθειες που δεν τολμάμε να πούμε, να ακούσουμε, να αποδεχτούμε. Για το χιούμορ που καθόλη τη διάρκεια που διάβαζα με έκανε να γελάω, καιρό είχα να γελάσω έτσι μόνος μου διαβάζοντας ένα βιβλίο. 
Σας ευχαριστώ κυρία Δήμητρα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ευχαριστώ πολύ εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ γι'αυτό το εκπληκτικό βιβλίο.



➡️STORY⬅️

Η ηρωίδα είναι μια από τις συνηθισμένες περιπτώσεις που έλαβε την πάγια εντολή να σπουδάσει, να γίνει ένα αξιοπρόσεχτο μέλος της αγέλης και, αν είναι δυνατόν, ο αρχηγός της.

Όλα τα άλλα μοιάζανε μόνο με χάσιμο χρόνου.

Κι έτσι βρέθηκε φοιτήτρια στα Εξάρχεια, στα μπαρ, στις καταλήψεις και στη γεμάτη ελπίδες εποχή για επανάσταση, να σπαταλάει τη μοναδική περιουσία του ανθρώπου:
τον χρόνο.

Μην ξέροντας προς τα πού να πορευτεί, κατευθύνθηκε προς έναν έρωτα, που τον λέγανε Βασίλη.
Εκεί πάνω κούμπωσε όλες τις ελπίδες για τα δύσκολα ερωτήματα της ύπαρξης.
Και ένα βράδυ, ανακατωμένη με τη μυρωδιά του δακρυγόνου και του τσιγάρου, άκουγε απαντήσεις από μια ξέμπαρκη, που πριν γίνει αστρολόγος έκανε πιάτσα στη Σόλωνος. «Άκου! Εσείς σε προηγούμενη ζωή ήσασταν αντρόγυνο».
«Σ’ αυτήν μπορείς να μου πεις τι είμαστε;» «Κάτσε, βρε παιδάκι μου, εδώ μάλλον πληρώνεις όσα του ’κανες τότε. Αυτός σε άλλη ζωή ήτανε πολύ πιστός κι εσύ πήγαινες με άλλους και τώρα σε ξεπληρώνει». «Σε ποια ζωή ήμασταν αντρόγυνο;» τη ρώτησε. «Α, πολύ παλιά».
«Πόσο παλιά;» «Μπορεί και στην αρχαία Αίγυπτο».

Το ’κανε εικόνα αυτή στην αρχαία Αίγυπτο να κουβαλάει φαΐ και ο Βασίλης μέσα στον ήλιο να χτίζει πυραμίδες. «Μωρέ, ας είχα εγώ τον Βασίλη σύζυγο πιστό κι ας ήταν και στην αρχαία Αίγυπτο κι ας ήμουνα τώρα μούμια!»
Τόσο πολύ είχε καψουρευτεί.

Όμως, σε μια ιδιαίτερη στροφή του χρόνου επαναστάτησε, από μέσα προς τα έξω, και όχι ανάποδα όπως πρόσταζε η ξεσηκωμένη γενιά της, και άρχισε να ξηλώνει τον παλιό της εαυτό που στριμώχτηκε στις προσδοκίες των άλλων.
Κι ύστερα μεγάλωσε…
Ίσως και να ωρίμασε, και σιγουρεύτηκε πως στη ζωή δεν υπάρχει χαμένος χρόνος. Όσο πάρει στον καθένα για να καταλάβει…

Το βίωμα της ηρωίδας του βιβλίου δεν είναι αυτοβιογραφικό.
Περιλαμβάνεται μέσα η συνισταμένη του ψυχισμού πολλών ατόμων της εποχής εκείνης και περιοχής. Ίσως και πολλών πιτσιρικάδων σε διάφορες γωνιές του κόσμου και του χρόνου…

Σε αυτό το βιβλίο εντέλει εγώ δεν είμαι εγώ, αλλά όλα τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα μιας γενιάς σε αναζήτηση της προσωπικής υπαρξιακής ταυτότητας και στο χάσιμο του πιο μεγάλου αληθινού ψέματος.
Του Έρωτα.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   : TAKE ME !!!

🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       :  Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    :  Δήμητρα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   : ΔΙΟΠΤΡΑ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   : 04 / 05 / 2022

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος




ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 

📬  INSTAGRAM    : @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      : Book Reviews

📬  TWITTER         : Book Reviews

#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου 
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #dioptrabooks #ΔημητραΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ #ΟΕρωταςΕιναιΠαιχνιδιΜωροΜου 


Σχόλια