ΟΜΗΡΙΑ

 ΟΜΗΡΙΑ


Η συγγραφέας CLARE MACKINTOSH  προσγειώθηκε στη χώρα μας με το νέο της βιβλίο  "ΟΜΗΡΙΑ" , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ,  σε μετάφραση Βάσιας ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ .


Από τις πρώτες κιόλας σελίδες ήταν σαν να παρακολουθώ μια  κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Ένα αγωνιώδες θρίλερ που δεν σε αφήνει να το αφήσεις. Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να καρδιοχτυπήσεις μέχρι τις τέλος αφού το ντόμινο των  ανατροπών θα  το σκέφτεσαι ακόμα και όταν κλείσεις το οπισθόφυλλο.


Ετοιμάσου να ζήσεις 20 εφιαλτικές ώρες, τόσο θα κρατήσει η πρώτη απευθείας πτήση Λονδίνο- Σίδνεϊ. 20 ώρες που το ένστικτό της επιβίωσης  θα ξυπνήσει μέσα σου και θα προσπαθείς να βρεις τρόπο για να σώσεις την οικογένεια σου - τον εαυτό σου - τους 353 επιβάτες. Ένα μεγάλο δίλημμα θα βασανίσει την Μίνα αεροσυνοδό  και ηρωίδα του βιβλίου. Ένα δίλημμα που θα διχάσει .Δύο οι επιλογές δύο και τα  οδυνηρά αποτελέσματα τους.

Ένα ντόμινο εξελίξεων θα ξεκινήσει και σε κάθε σελίδα του θα αναρωτιέσαι, ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ; , ένα ντόμινο ανατροπών θα σε κάνει να αναρωτιέσαι για το πως θα τελειώσει όλη αυτή η ιστορία. Μια ιστορία πολυεπίπεδη όπου το ένα σκέλος διαδραματίζεται στον αέρα με μια ομηρία σε εξέλιξη και το άλλο στο έδαφος με μια άλλη εξίσου συγκλονιστική ομηρία 


Όσο το απόλυτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη η συγγραφέας με δεξιοτεχνία χρησιμοποιεί την πένα της και περνά τα δικά της κοινωνικά μηνύματα. Η απιστία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, το ακανθώδες θέμα της υιοθεσίας,  η σεξουαλική παρενόχληση, ο τζόγος, η κλιματική αλλαγή.  Θέματα τα οποία αγγίζει με ιδιαίτερη φροντίδα και μας τα παραδίδει , δίνοντας μας τροφή για σκέψη.


Ένα ακόμα βιβλίο της συγγραφέα που μου απέδειξε περίτρανα τους λόγους που την λατρεύω και παραμένω πιστός της αναγνώστης! 

ΣΤΑ ✅️

➕️ Συγκλονιστικό θρίλερ, με ανατρεπτικό τέλος.
➕️ Ο συνδυασμός ενός αξιέπαινου θρίλερ, με κοινωνικές προεκτάσεις. 
➕️ Η κινηνατογραφική του ροή.
➕️ Ανεβάζει τους παλμούς σελίδα τη σελίδα.

ΣΤΑ ❌️
➖️ Η ευκολία στο να πραγματοποιηθεί η ομηρία στο αεροπλάνο.



➡️STORY⬅️

Η Μίνα Χόλµπρουκ είναι µέλος της επίλεκτης οµάδας αεροσυνοδών που συµµετέχει στην παρθενική απευθείας πτήση από το Λονδίνο στο Σίντνεϊ, ένα ταξίδι-σταθµός διάρκειας είκοσι ωρών. Προσπαθεί να µείνει συγκεντρωµένη στη δουλειά της και να µην την αποσπούν οι σκέψεις για τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η πεντάχρονη κόρη της και ο γάµος της που καταρρέει.
Ενώ όµως το Boeing 777 µε τους 353 επιβάτες βρίσκεται στον αέρα, η Μίνα λαµβάνει ένα ανατριχιαστικό σηµείωµα από έναν ανώνυµο επιβάτη, κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά της για να πετύχει τον στόχο του· να εµποδίσει το αεροσκάφος να φτάσει στον προορισµό του. Και ξέρει ακριβώς πώς να την κάνει να συνεργαστεί: Οι οδηγίες που ακολουθούν θα σώσουν τη ζωή της κόρης σου.


Όταν ένας επιβάτης πέφτει νεκρός η Μίνα καταλαβαίνει ότι δεν έχει άλλα περιθώρια. Πρέπει να επιλέξει. Να σώσει τις ζωές εκατοντάδων επιβατών ή τις ζωές των δικών της ανθρώπων;

Είκοσι ώρες µέχρι την προσγείωση. Πολλά μπορούν να συµβούν σε είκοσι ώρες...


🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :  TAKE ME


🚩  INFO


🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  CLARE MACKINTOSH 

🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    :  Βάσια ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  14 / 04 / 2022


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


Σχόλια