ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ

 ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ



Η πολυβραβευμένη συγγραφέας LOUISE PENNY σε συνεργασία με την HILLARY CLINTON μας προσφέρουν ένα απολαυστικό και συνάμα μεθυστικό πολιτικό μυθιστόρημα και ο τίτλος αυτού "ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ" που στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL , σε μετάφραση Νίκου ΙΒΡΑΗΝΙΑ.
Το Κράτος Τρόμου είναι ένα βιβλίο που η πλοκή του δεν αφήνει τον αναγνώστη να πάρει ανάσα. Ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο ξεκινά από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου και ένα μαραθώνιος  θα ξεκινήσει πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσουμε. Διεθνείς τρομοκράτες αλλά και εγχώριοι προδότες θα κηρύξουν έναν αδυσώπητο πόλεμο τοποθετώντας  παγκοσμίως όλα τα πιόνια  σε θέση μάχης.


Έχοντας διαβάσει αρκετά πολιτικά θρίλερ (μου αρέσει αυτό το είδος), μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα καλύτερα και ξεχωρίζει από τα άλλα του είδους του. Είναι ένα βιβλίο που δεν έχει ατσαλάκωτους ήρωες και υπερβολές. Είναι ένα βιβλίο με μια ηρωίδα που δεν φοβάται να τσαλακωθεί και δεν είναι ο σούπερ ήρωας που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο στο πεδίο της μάχης. Δηλαδή ενώ σε όλα τα άλλα βιβλία οι πρωταγωνιστές, είτε είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είτε κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο, αναλαμβάνουν δράση επί προσωπικού ενάντια στους τρομοκράτες, εδώ η ηρωίδα Υπουργός Εξωτερικών Έλεν Άνταμς, αναλαμβάνει δράση σε διπλωματικό επίπεδο και αφήνει τις συγκρούσεις στους καταδρομείς. Είναι με λίγα λόγια αρκετά ρεαλιστικό και παρουσιάζει την πραγματικότητα ως έχει. Σίγουρα η εμπειρία και η πείρα της Clinton θα επηρέασε προς αυτή την κατεύθυνση την πένα της Penny. 

Ο συνδυασμός των γνώσεων της Clinton στην πολιτική διπλωματία και τις διεθνείς υποθέσεις και η ικανότητα της Penny να δημιουργεί θρίλερ μυστηρίου με σασπένς θα κάνουν τον αναγνώστη να χάσει τον ύπνο του. Οι συνεχείς πληροφορίες και αλλεπάλληλες ανατροπές κρατούν το ενδιαφέρον και την αγωνία σε υψηλά επίπεδα. Οι σύντομες παράγραφοι δημιουργούν εικόνες στον αναγνώστη, οι οποίες όταν μπουν στη σειρά δημιουργούν μια μεγαλύτερη και έτσι συμπληρώνετε σιγά σιγά το παζλ μυστηρίου. 


Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της γης , Αμερική, Ιράν, Πακιστάν, Λονδίνο, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία κλπ . Τα πολιτικά παιχνίδια η κατασκοπία και η παγκόσμια επικράτηση του πιο ισχυρού είναι τα βασικά στοιχεία του βιβλίου. Επίσης οι έμμεσες αναφορές στον πρώην πολιτικό αντίπαλο της Χίλαρι ρίχνουν φως στις πολιτικές του επιλογές άλλα και ακροδεξιές ιδεολογίες του.

Ένα βιβλίο που αναδεικνύει τη δύναμη της γυναίκας. Σπάει το κατεστημένο που θέλει τον πρωταγωνιστή άντρα, τον βγάζει από το κάδρο και στη θέση του τοποθετεί μια γυναίκα η οποία με την εξυπνάδα της και όχι με τη σωματική της δύναμη, ποντάροντας στη γυναικεία φιλιά είναι έτοιμη να τα βάλει με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες. Θα τα καταφέρει άραγε; .... ανακάλυψε το !



➡️STORY ⬅️

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατριχιαστικές στιγμές αγωνίας και ακριβή γνώση των παρασκηνίων της πολιτικής!
Έπειτα από μια ταραχώδη περίοδο στην αμερικανική πολιτική σκηνή, μια νέα κυβέρνηση ορκίζεται και, προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο Πρόεδρος επιλέγει μια πολιτική του αντίπαλο για την καίρια θέση της υπουργού Εξωτερικών.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως συμπάθεια ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και την Έλεν Άνταμς, τη νέα υπουργό. Όμως με αυτή τη στρατηγική κίνηση ο Πρόεδρος απαλλάσσεται από μία από τις σκληρότερες επικρίτριές του. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης ομιλίας του Προέδρου στο Κογκρέσο, μια νεαρή διπλωματική υπάλληλος που ασχολείται με θέματα του Πακιστάν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δέχεται ένα περίεργο SMS από έναν άγνωστο αριθμό. Πολύ αργά, αντιλαμβάνεται πως το μήνυμα είναι μια βιαστικά κωδικοποιημένη προειδοποίηση.


Κάτι που ξεκινά σαν μια σειρά από φαινομενικά τρομοκρατικές επιθέσεις αποδεικνύεται πως είναι η αρχή μιας σκακιστικής παρτίδας που αφορά το εύφλεκτο και δαιδαλώδες πολιτικό περιβάλλον στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν∙ την κούρσα για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην περιοχή∙ τη ρωσική μαφία∙ μια αναπτυσσόμενη τρομοκρατική οργάνωση∙ και μια αμερικανική κυβέρνηση που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στη διεθνή σκηνή.
Καθώς η φρικτή έκταση της απειλής γίνεται σαφής, η υπουργός Άνταμς και η ομάδα της αντιλαμβάνονται πως έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να επωφεληθεί από τα τέσσερα χρόνια μιας κυβέρνησης που δεν είχε καμία επαφή με τις διεθνείς υποθέσεις, που δε φρόντιζε τις διπλωματικές της σχέσεις, που είχε χάσει τη δύναμή της στις πιο σημαντικές περιοχές.
Για να ηττηθεί αυτή η πολύπλοκη συνωμοσία, θα χρειαστούν οι συνδυασμένες δυνάμεις μιας μοναδικής ομάδας που την αποτελούν μια ενθουσιώδης νεαρή διπλωματική υπάλληλος, ένας αφοσιωμένος δημοσιογράφος και μια έξυπνη, αποφασισμένη αλλά αδοκίμαστη ακόμα υπουργός Εξωτερικών.

🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       :  Θρίλερ 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    :  PENNY LOUISE - HILLARY RODHAM CLINTON 

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  10 / 06 / 2022

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  Εκδοσεις BELL

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     :  


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews





#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου 
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #bellbooks #ΚρατοςΤρομου #LouisePenny #hillaryClinton #StateOfTerror

Σχόλια