ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΓΑΠΗ

 ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΓΑΠΗ 


"ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΓΑΠΗ" είναι το τέταρτο βιβλίο της συγγραφέα COLLEEN HOOVER  που κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ , σε μετάφραση Νέλλας ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ.
Η αγάπη μέσα της έχει φως και λάμπει, φωτίζει τα πάντα γύρω της και τα κάνει όλα πιο όμορφα. Μερικές φορές όμως το σκοτάδι νικά και ρίχνει τη σκιά του παντού. Το σκοτάδι απλώνεται  καλύπτοντας το φως της αγάπης, μετατρέποντας τη σε ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΓΑΠΗ. 


Άλλο ένα βιβλίο της συγγραφέα που με καθήλωσε. Ένα βιβλίο διαφορετικό που θα το αγαπήσεις αλλά και θα το μισήσεις! Παίζει με τα  συναισθήματα του αναγνώστη και επί 377 σελίδες νιώθεις ότι κάνεις σκοτσέζικο ντουζ. Από τη μία η αγάπη και από την άλλη οι κανόνες που επιβάλλονται, κανόνες που εγώ σαν άνθρωπος δεν μπορώ να δεχτώ και ευελπιστώ ΠΟΤΕ καμία γυναίκα να μην τους δεχτεί,(Άραγε υπάρχουν εξαιρέσεις;). Η αγάπη δεν περιορίζεται, δεν μπορείς να της βάλεις όρια είναι ελεύθερη και έχει φτερά και σε ανεβάζει στον έβδομο ουρανό. Εάν κάποιος προσπαθησει να την οριοθετήσει τότε το έρεβος απελευθερώνεται από τα βάθη της γης και αυτή μεταμορφώνεται σε κάτι σκοτεινό μετατρέπεται σε ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΓΑΠΗ.

Το βιβλίο αυτό δεν θα μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Είμαι σίγουρος πως πολλοί αναγνώστες θα ταυτιστούν με την ιστορία της Τέιτ και του Μάιλς. Μια ιστορία αγάπης που τα ψυχικά τραύματα του παρελθόντος δεν την αφήνουν να ανθίσει. Τραύματα που αφήνουμε ανοιχτά και αν δεν  φροντίσουμε να τα γιατρέψουμε, κακοφορμίζουν και απλώνουν παντού γύρω τους σκοτάδι.  Έτσι και σε αυτή τη σχέση ενώ η αγάπη περισσεύει κάτι δεν την αφήνει να ανθίσει. Η μαγεία του βιβλίου είναι ότι όλα είναι τόσο καλά μελετημένα από τη συγγραφέα που δεν αφήνει κανένα κενό, κανένα αναπάντητο ερώτημα.  Δικαιολογεί και εξηγεί κάθε συμπεριφορά και κάθε αντίδραση των ηρώων της και εκεί είναι που αγγίζει το συναισθηματικό κόσμο κάθε αναγνώστη και τον κάνει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. 


Πρόκειται για ένα βιβλίο που σίγουρα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης θα διχάσει τους αναγνώστες του, όμως στο τέλος η μαγική πένα της HOOVER COLLEN θα ενώσει όλα τα κομμάτια της ιστορίας και το παρελθόν θα γίνει ένα με το παρόν και τότε θα δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, που είμαι σίγουρος δεν θα μπορούσες με τίποτα να μαντέψεις. 

Δύο ιστορίες παράλληλες η μια στο σήμερα μέσα από τα μάτια της Τέιτ  και η άλλη 6 χρόνια πριν μέσα από τα μάτια του Μάιλς.  Σαν σπιράλ ενώνονται και το αποτέλεσμα είναι συγγραφικά εκρηκτικό και η πλοκή από μια απλή ιστορία αγάπης θα μετατραπεί στην απόλυτη ιστορία αγάπης που θα θυμάσαι για πολύ καιρό.

Ένα στοιχείο που έχω λατρέψει στη συγγραφέα είναι η γραφή της. Κυλάει γρήγορα χωρίς να σε κουράσει ούτε λεπτό και σε κερδίζει με την αμεσότητα της. Λίγοι συγγραφείς έχουν αυτό το χάρισμα.


➡️STORY ⬅️

Η ιστορία αυτή δεν είναι μία ακόμα ιστορία αγάπης.
Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν είναι καν φίλοι. Το μόνο που τους ενώνει είναι μια έντονη, αμοιβαία έλξη.
Αυτή δεν έχει χρόνο για έρωτες.
Το μόνο που απομένει είναι το σεξ.

Είναι εφικτό να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις, σχέση;
Ναι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς:
ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά.
Όλα ανατρέπονται όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά συναισθήματα…
Υποσχέσεις αθετούνται.
Καρδιές πληγώνονται.
Κανόνες παραβιάζονται.
Η αγάπη γίνεται σκοτεινή.

🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :   TAKE ME !!!


🚩  INFO    

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : HOOVER COLLEEN

🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    :  Νέλλα ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΔΙΟΠΤΡΑ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :   11 / 05 / 2022

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου 
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω #HooverCollen #ΣκοτεινηΑγαπη #dioptrabooks 

Σχόλια