Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΝΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

 Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΝΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ 


Από τον εκδοτικό οίκο ΛΙΒΑΝΗ κυκλοφορεί ένα από τα πιο ρομαντικά βιβλία που διάβασα φέτος. Πρόκειται για το βιβλίο "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΝΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ" του συγγραφέα Benjamin Alire Saenz , σε μετάφραση Φιλιώς ΓΚΑΒΑΛΙΖΟΥΔΗ.
Μια ιστορία δύο νέων παιδιών που ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει τα μυστικά του ίδιου τους του εαυτού. Κάποια παιδιά έχουν τη δύναμη να αποδεχτούν αλλά και να δουν καθαρά μέσα στην ψυχή τους και να ακούσουν τους χτύπους της καρδιά τους, κάποια άλλα όμως χρειάζονται ένα μικρό "σπρώξιμο" , χρειάζονται αγάπη και υποστήριξη για να  πετάξουν ψηλά και να  ανακαλύψουν τα μυστικά του σύμπαντος. Έτσι και στο βιβλίο ο Αριστοτέλης έχει πραγματικά όλη αυτή την υποστήριξη και την αγάπη που δύσκολα βλέπουμε να υπάρχει στην αληθινή ζωή. 

Αυτό το βιβλίο το λάτρεψα διότι διαφέρει από όλα τα άλλα που πραγματεύονται παρεμφερή ιστορία. Δεν θέλω να κάνω σποιλερ και  γι'αυτό δεν θα σας πω πολλά, θα ήθελα όμως να διαβάσετε αυτό το βιβλίο για να δείτε κι εσείς πως το νόμισμα έχει δύο όψεις...και η άλλη όψη είναι πολύ πιο όμορφη....


"Ο Αριστοτέλης και ο Δάντης Ανακαλύπτουν τα Μυστικά του Σύμπαντος" είναι σίγουρα ένα βιβλίο που είναι σημαντικό και απαραίτητο να διαβαστεί από παιδιά αλλά και από μεγαλύτερους. Είναι ένα από αυτά τα αναγνώσματα που μπορούν να σε κάνουν να δεις από μια διαφορετική οπτική κάποια πράγματα, τα οποία μπορούν να σε αλλάξουν σαν άνθρωπο, να σε κάνουν καλύτερο και να σε βοηθήσουν να πιστέψεις στον ίδιο σου τον εαυτό, στο ίδιο σου το παιδί και σ' αυτόν που αγαπάς. 

Άραγε πόσο καλά ένα παιδί 15 χρόνων ξέρει τον εαυτό του ; ξέρει ποιος πραγματικά είναι και τι είναι αυτό που ποθει; 
Ο χρόνος και οι άνθρωποι που μας αγαπούν είναι αυτοί που μας δείχνουν το μονοπάτι που πρέπει να βαδίζουμε για να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Έτσι και ο Άρης ο ήρωας του βιβλίου βαδίζει το μονοπάτι της ζωής του, ο φόβος δεν τον αφήνει να δει καθαρά το δρόμο, η αγάπη όμως ρίχνει το άπλετο φως της, φωτίζοντας και ζεσταίνοντας την ψυχή και την καρδιά του. 

Ο συγγραφέας αποτύπωσε τα προβλήματα της εφηβείας τόσο καλά και γι'αυτό το λόγο το βιβλίο αυτό θεωρώ είναι πλέον ένα από τα αγαπημένα μου.

Μακάρι όλοι οι γονείς να ήταν σαν τους γονείς του Άρη και Δάντη.  Όσοι είστε γονείς διαβάστε αυτό το βιβλίο και διδαχτείτε απο αυτούς .




➡️STORY⬅️

Ο Δάντης είναι καλός κολυμβητής.
Ο Άρης δεν είναι.
Ο Δάντης έχει ευφράδεια λόγου και σιγουριά για τον εαυτό του. Ο Άρης δυσκολεύεται με τις λέξεις και δεν έχει καθόδου αυτοπεποίθηση.
Ο Δάντης χάνεται στα ποιήματα.
Ο Άρης χάνεται στις σκέψεις του για τον μεγαλύτερο αδερφό του που βρίσκεται στη φυλακή.

Ο Δάντης έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα.
Τα χαρακτηριστικά του Άρη είναι πολύ πιο σκούρα.
Ένα αγόρι όπως ο Δάντης, με την αισιόδοξη οπτική του για τη ζωή, θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να γκρεμίσει τα τείχη που έχει υψώσει γύρω του ο Άρης. Παρ' όλ' αυτά, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, όταν συναντιούνται, ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερος δεσμός, που θα τους βοηθήσει να μάθουν τις σημαντικότερες αλήθειες της ζωής και θα τους οδηγήσει να ανακαλύψουν τους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν.
Όμως τα εμπόδια που υπάρχουν στον δρόμο τους είναι μεγάλα, και μόνο με την αμοιβαία εμπιστοσύνη και, πάνω απ' όλα, με τη δύναμη της φιλίας τους, ο Άρης και ο Δάντης θα καταφέρουν να βγουν δυνατότεροι από τις δοκιμασίες.


🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  : TAKE ME !!


🚩 INFO 

🔴  ΚΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ   : BENJAMIN ALIRE SAENZ 

🔴  ΕΚΔ. ΟΙΚΟΣ      : ΛΙΒΑΝΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  : 07 2022

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος 


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     :  


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου 
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #livanisbooks #ΟΑριστοτεληςΚαιΟΔαντηςΑνακαλυπτουνΤαΜυστικαΤουΣυμπαντος 

Σχόλια