ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

 ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ 


Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη ΞΑΝΘΟΥΛΗ με τίτλο "ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ" είναι μια πρωτότυπη ιστορία που θα προσφέρει άφθονο γέλιο στους αναγνωστες του και φυσικα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Ο κύριος Ξανθούλης μας μεταφέρει στο Πετρόκαμπο, ένα ιδιόρρυθμο χωριό με ιδιαίτερους κατοίκους και έτσι όπως το νερό ρέει άφθονο στο "πουτανορεμα", ετσι και το χιούμορ του συγγραφέα ρέει μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ετοιμάσου να ξεχάσεις ότι σε βασανίζει και σε στεναχωρεί και το μόνο σίγουρο είναι οτι θα γελάσεις με την ψυχή σου με τα ευτράπελα που θα πλήξουν το χωριό και τους κατοίκους του.


Μια πρωτότυπη και αλλοπρόσαλλη ιστορία που θα σου μείνει αξέχαστη. Μια επιστολή από έναν χωριανο του Πετρόκαμπου, ο οποίος είχε μεταναστεύσει πολλά χρόνια πριν στη Γερμανία θα φέρει τα πάνω κάτω και θα αναστατώσει τους κατοίκους. Τα χρήματα που είναι να κληρονομήσει χωριό είναι πολλά άλλα τι θα πρέπει να κάνουν οι χωριανοί για να τα αποκτήσουν; Οι δικηγόροι αναλαμβάνουν τα διαδικαστικά και τα ευτράπελα που πρόκειται να λάβουν χώρα, θα σας κάνουν να κλάψετε από το γέλιο. Ένα μουσείο χτίζεται και τα εκθέματα του ... άκρως σκανδαλιάρικα !
Συμβολισμοί προφανείς δεν υπάρχουν, όμως όλοι ξέρουμε την καχυποψία που επικρατεί όταν πέφτει χρήμα από τον ουρανό. Συνωμοσιολογία, μικρότητες, τερατολογίες και ξινίλες, ώσπου να φαγωθεί η πρώτη νόστιμη μπουκιά. Όταν πέσει η πρώτη επιταγή όλοι ξεχνούν τα πάντα, όμως όπως λέει και η παροιμία "πίσω έχει η αχλάδα την ουρα" .

Με μια πρωτότυπη ιστορία που απογυμνώνει τους ανθρώπους αφηνόντάς τους με τις αδυναμίες του, σατιρίζει τα νεοελληνικά ήθη και τον καθωσπρεπισμό. Το βιβλιο θα κλείσει με μια γιορτή. Κι εσύ θα κλείσεις το βιβλίο με ένα τεράστιο χαμόγελο να έχει σχηματιστεί στα χείλη σου.



➡️STORY⬅️

Ένα απρόσμενο γράμμα από τη Γερμανία θα αναστατώσει τον Πετρόκαμπο. Το ξεχασμένο, όλο πέτρες και σκορπιούς, χωριό στην ενδοχώρα. Κάποτε διέθετε προοπτικές ευημερίας σαν κεφαλοχώρι, όμως μετά ακολούθησε κι αυτό τη μοίρα άλλων ελληνικών χωριών. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούσε μια αποκλειστικότητα άγνωστη στους πολλούς: την υπνοβασία. Με το γράμμα, απέκτησε και μια δεύτερη, χάρη στον αποστολέα, τον Απόστολο (Λάκη) Μπούγα, γιο της θρυλικής μαμής Σεβαστιανής, που είχε αναδειχθεί σε αστέρα ερωτικών ταινιών. Έφυγε σχεδόν παιδί από το χωριό για τη Γερμανία, όπου και διέπρεψε. Ετοιμοθάνατος, συντάσσει τη διαθήκη του, αφήνοντας τη σχεδόν αμύθητη περιουσία του στον Πετρόκαμπο. Με προϋποθέσεις. Πρώτη και καλύτερη, από μια άποψη, να ιδρυθεί μουσείο στο όνομά του με τις καλλιτεχνικές επιδόσεις του – και όχι μόνο.

Αποδέκτης της επιστολής με τα καυτά νέα, ο μακρινός (και μόνος εν ζωή) συγγενής του στο χωριό, ο Πέτρος Μακκαβαίος. Ο Μακκαβαίος, που θα γίνει ο «συναισθηματικός κρίκος» μεταξύ του αείμνηστου σταρ και των φιλόδοξων έργων στον Πετρόκαμπο, μόλις διάβασε τις επιθυμίες του Απόστολου, ένιωσε κάτι παραπάνω από ρίγος να διατρέχει τη ραχοκοκαλιά του. Κι ας ήταν Ιούλιος, κατακαλόκαιρο. Διαισθάνθηκε αμέσως ότι η ζωή του θα άλλαζε, χωρίς όμως να φαντάζεται πόσο. Γιατί μιας τέτοιας ευεργεσίας… μύρια άλλα περίεργα έπονται. Όταν μάλιστα στην ιστορία ανακατευτεί και η Σανγκάη, ε, τότε τα πράγματα υπερβαίνουν προκλητικά τη φαντασία ενός συνηθισμένου μοναχικού άντρα που δροσιζόταν με λεμονάδες…

🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :   TAKE ME !!!


🚩  INFO    

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : Γιάννης ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ 

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΔΙΟΠΤΡΑ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :   25 / 05 / 2022

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου 
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #dioptabooks #ΟνειρευτηκαΤηΣανγκαη #ΓιαννηςΞανθουλης 


Σχόλια