ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΕ ΣΒΗΝΕΙ

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΕ ΣΒΗΝΕΙ


Ένα από τα πλέον συγκλονιστικά αστυνομικά μυθιστορήματα που διάβασα φέτος είναι του συγγραφέα ΜΙΣΈΛ ΜΠΥΣΣΙ, με τίτλο "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΕ ΣΒΗΝΕΙ" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ σε μετάφραση Σταύρου ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ .
Από τις πρώτες σελίδες με απορρόφησε  εντελώς και δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω. Ο συγγραφέας οδηγεί τους αναγνώστες σε μια θάλασσα σκοτεινή, όπου η ορατότητα αρχίζει να περιορίζεται από πυκνή ομίχλη και εκεί που έχει αρχίσει να φωλιάζει μέσα τους ο φόβος, τους πέτα στα βαθιά και τους βυθίζει στον κόσμο του. Σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο, που θα φτάσεις στο σημείο να αμφισβητήσεις ακόμα και την ίδια την πραγματικότητα. 

Το αστυνομικό μυστήριο συναντά το ψυχολογικό και με ιδιαίτερη και προσεγμένη δεξιοτεχνία αναδιπλώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας το τέλειο μυθιστόρημα. Η πρωτότυπη, έξυπνη και σφιχτοδεμένη του πλοκή του βιβλίου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αν και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης θα φτάσεις να αμφισβητήσεις και αυτά που διαβάζεις, θα σε κάνει να ανατριαχιάσεις όταν έρθει η ώρα της μεγάλης ανατροπής.  Ο συγγραφέας με μαεστρία αρχίζει να συμπληρώνει όλα τα κομμάτια της ιστορίας και όλοι οι αναγνώστες θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό με την τροπή που παίρνει. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι όσο και αν βάλεις όλα τα δεδομένα κάτω δε θα μπορέσεις να φτάσεις στη λύση του μυστηρίου.


Προσωπικά όλες μου οι θεωρίες για το τέλος του βιβλίου ήταν λάθος. Ο συγγραφέας με έβαλε να σκεφτώ πολλά πράγματα όπως την μετενσάρκωση, τη μεταφορά στο χρόνο και άλλα πολλά, άλλα ποτέ δεν σκέφτηκα αυτό που είχε σκεφτεί αυτός. Με οδήγησε σε ένα λαβύρινθο όπου δεν υπήρχε μόνο ο Μίτος της Αριάδνης που θα με οδηγούσε στην έξοδο. Σε κάθε σταυροδρόμι έπρεπε να διαλέξεις το σωστό μονοπάτι αλλά και το σωστό νήμα, αλλά ποιο άραγε είναι το σωστό;

Σε κάθε σταυροδρόμι έπρεπε να διαλέξεις το σωστό μονοπάτι αλλά και το σωστό νήμα, αλλά ποιο άραγε είναι το σωστό; Μην ανησυχείς όμως την κατάλληλη στιγμή ο συγγραφέας θα σε πιάσει από το χέρι και θα σε οδηγήσει στην έξοδο. Μόνο τότε θα μάθεις τι απέγινε ο δεκάχρονος Εστεμπάν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την παραλία Σαιν Ζαν ντε Λουζ κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών του, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν. 

Ένα θετικό στοιχείο του βιβλίου είναι οι ψυχολογική σκιαγράφηση των πρωταγωνιστών  που ξεδιπλώνονται μπρος τα μάτια μας και ταυτιζόμαστε μαζί τους. Επίσης ο συγγραφέας είναι αρκετά περιγραφικός μεταφέροντας μας στις σκηνές που αποτυπώνει με την πένα του. Ίσως όμως κάποιες φορές να καταναλώνει περισσότερο μελάνι!!! 

Διαβάστε αυτό το βιβλίο το οποίο θα σας παρασύρει και το τέλος του θα σας κάνει να εκπλαγείτε.


➡️STORY⬅️

Ιούνιος 2010: Ο Εστεμπάν, δέκα ετών, εξαφανίζεται στην παραλία του Σαιν-Ζαν-ντε-Λουζ κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.
Δέκα χρόνια αργότερα, η μητέρα του αγοριού, η Μαντί, έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της, μα ο πόνος και η αμφιβολία εξακολουθούν να φωλιάζουν μέσα της. Επιστρέφοντας στη Χώρα των Βάσκων, στην ίδια παραλία, αναγνωρίζει ξαφνικά τον χαμένο της γιο στο πρόσωπο του δεκάχρονου Τομ. Η Μαντί παρατάει τα πάντα και εγκαθίσταται στο χωριό του, το Μυρόλ της Οβέρνης.
Μπορεί άραγε εκείνη, που είναι τόσο λογική, να πιστέψει στο αδύνατο; Θα μπορούσε ο Εστεμπάν να έχει γίνει Τομ; Άραγε κινδυνεύει ο Τομ και είναι η Μαντί η μόνη που μπορεί να τον προστατεύσει;
Μια συγκλονιστική ιστορία για τον αρραγή δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού από τον Γάλλο μετρ του σασπένς Μισέλ Μπυσσί.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  :  TAKE ME !!!


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  MICHEL BUSSI

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  07 / 2022

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  Σταύρος


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :


📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS

#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου 
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #patakisbooks #ΤιποταΔεΣεΣβηνει 

Σχόλια