Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΕΜΠΕΚ

 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΕΜΠΕΚ 


Από τις εκδόσεις BELL κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της συγγραφέα ΣΟΝΙΑΣ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ με τίτλο " Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΕΜΠΕΚ " που είμαι σίγουρος θα καθηλώσει το αναγνωστικό κοινό. 
Δεν ξέρω πραγματικά τι να πρωτογράψω γι' αυτό το εξαιρετικά καλογραμμένο μεταφυσικό θρίλερ που θα ταράξει τα νερά του ποταμού Κένεμπεκ και της ελληνικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που μιλά για τον έρωτα, την απώλεια, την προδοσία, το πεπρωμένο, το σωστό και το λάθος. 


Από την πρώτη κιόλας σελίδα η συγγραφέας δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να διαβάσουμε αυτό το βιβλίο. Ένα απομονωμένο νησί, επαύλεις διάσπαρτες ξεχασμένες στο πέρασμα των αιώνων, ομίχλη και πρόσωπα πίσω από σκονισμένα παράθυρα και ο αναγνώστης υπό το φως των κεριών παρατηρεί τις σκιές και ότι άλλο έχει απομείνει από τη ζωή. 

Μέσα απο την αφήγηση  πλάθεται η ατμόσφαιρα κινδύνου, αγωνίας και φόβου. Η κυρία ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ με την πένα της ρίχνει το μαύρο μελάνι 
στα σκοτεινά δωμάτια της έπαυλης και στους εξωτερικούς χώρους του νησιού των Κύκνων.  Το φως του φάρου του Κένεμπεκ φωτίζει την αλήθεια, όμως δεν είναι αρκετό για να καταλάβει ο αναγνώστης τι είναι αληθινό, τι είναι ψεύτικο, ποιος είναι ζωντανός και ποιος νεκρός. Ο θάνατος χορεύει με τη ζωή και ο αναγνώστης είναι θεατής σε ένα αξιέπαινο μεταφυσικό θρίλερ που θα του μείνει αξέχαστο. 

Άρρηκτοι δεσμοί πού αντέχουν στο χρόνο και στο χώρο θα δοκιμαστούν κι εσύ θα κληθείς να βρεις τον τρόπο που αυτοί παραμένουν σταθεροί και ακατάλυτοι. Θα κληθείς να ανακαλύψεις τα μυστικά που κρύβει στα νερά  του ο ποταμός Κένεμπεκ και να κατανοήσεις ποια είναι η σχέση των ηρώων μεταξύ τους. Όταν φτάσεις στο σημείο να δεις τα πράγματα πίσω από το σκοτεινό μανδύα που είναι καλυμμένα, θα μείνεις πραγματικά με το στόμα ανοιχτό. Η σκληρή αλήθεια θα σταθεί γροθιά στο στομάχι του αναγνώστη και ένα μεταφυσικό θρίλερ θα μετατραπεί σε ένα ψυχολογικό θρίλερ με δραματικές και επίκαιρες κοινωνικές προεκτάσεις. 

Το φινάλε είναι απροσδόκητο, και η αφήγηση αναδεικνύεται ικανή να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα. Η συγγραφέας με άνεση και δεξιοτεχνία στήνει ένα κινηματογραφικό σκηνικό που προσφέρει απλόχερα ζωντανές εικόνες και ταξιδεύει νοερά τους αναγνώστες της σε μέρη που ίσως να μην θέλει να βρεθεί ποτέ μόνος εκεί!


Το νησί Κένεμπεκ δεν είναι ένα νησί που η ζωή εφάπτεται με το θάνατο, δεν είναι μία απλή ρωγμή στο χρόνο αλλά είναι ένα σημείο όπου το κακό βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη με το καλό. Σε αυτό το σημείο θα βρεθεί και ο αναγνώστης και θα παρακολουθήσει με δέος τη μάχη αυτών των αντίρροπων δυνάμεων και θα βαδίσει πάνω στη διαχωριστική γραμμή που οι μοίρες των ανθρώπων διασταυρώνονται. 

Προσπάθησα να σας μεταφέρω με μεγάλη προσοχή την άποψη μου για το βιβλίο αυτό και απέφυγα να χρησιμοποιήσω κάποιες λέξεις και να σχολιάσω κάποιες καταστάσεις διότι δεν ήθελα να κάνω σποιλερ.  Δεν ήθελα να προδώσω τον παραμικρό συνδετικό κρίκο της πλοκής της ιστορίας και να σας χαλάσω την έκπληξη. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι να διαβάσετε αυτό το βιβλίο γιατί είναι ένα από τα κορυφαία του είδους του.


➡️STORY⬅️

Μία εβδομάδα στο νησί και δεν έχω παρατηρήσει την παραμικρή κίνηση πέρα απ' αυτές των ζώων και των πτηνών που κουρνιάζουν στη μυστικιστική αγκαλιά της Φύσης. Ακούω τα πουλιά, αφουγκράζομαι τους υπόκωφους ήχους του δάσους, παρατηρώ την ορμή του ποταμού και τις εναλλαγές του καιρού, όμως από ανθρώπινη ζωή το νησί του Κένεμπεκ μοιάζει λειψό.
Εδώ δεν υπάρχει τίποτα να κάνει κάποιος. Δεν υπάρχουν μαγαζιά, δεν υπάρχει εκκλησία, δεν υπάρχει ταχυδρομείο, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο τα λιγοστά σπίτια που στέκουν σαν κουφάρια. Ένας παλιός φάρος σαν γέρος ερημίτης. Κι ένα νεκροταφείο, που σε βαθιές τρύπες μέσα στο νοτισμένο χώμα του είναι θαμμένοι όλοι οι πρώτοι κάτοικοι. Παλιοί κάτοικοι που άφησαν τα κόκαλά τους σ' αυτό το νησί, μα -κάπου διάβασα- οι ψυχές τους δραπέτευσαν από τους τάφους και σκόρπισαν παντού σαν ομίχλη. Ένα σωρό υπερβολές για αλλόκοτες λευκές σκιές από ψυχές του άλλου κόσμου που τότε χορεύουν μες στο πυκνό δάσος και πότε αιωρούνται πάνω απ' τον ποταμό δημιουργώντας παράξενους αντικατοπτρισμούς στο νερό.
Σ' αυτή την απομονωμένη γη αγοράσαμε το καινούργιο μας σπίτι. Εγώ για να απομακρυνθώ από τις τραγικές μνήμες της απαγωγής του μωρού μας κι ο άντρας μου... από την πρώην ερωμένη του. Την Έμμα. Τη γλυκιά μου Έμμα...


🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ    :  ΣΟΝΙΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  09 / 2022

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  Εκδοσεις BELL

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου 
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #bellbooks #ΟΦαροςΤουΚενεμπεκ #ΣονιαΣαουλιδου 

Σχόλια