ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ 5

ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ 5


Μετά το "Πράσινο Σημειωματάριο" από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της συγγραφέως  CLARE POOLEY  με τίτλο "ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ 5" . Μετάφραση Βούλα ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ.
Όσο απόλαυσα το Πράσινο Σημειωματάριο άλλο τόσο απόλαυσα και το βιβλίο Οι Επιβάτες της Αποβάθρας 5. Έζησα ένα μοναδικό αναγνωστικό ταξίδι με όχημα ένα τρένο!  Ένιωσα ότι έκανα νέους φίλους και έμαθα τι σημαίνει αλλά και τι ρόλο παίζει η φιλία και γενικά οι φίλοι στη ζωή μας! Η συγγραφέας παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς σε έναν κόσμο που  επιβάλλει την αποξένωση και τη μοναξιά.
Γέλασα, έκλαψα, προβληματίστηκα, στεναχωρήθηκα, παρηγορήθηκα, ενθουσιάστηκα, χάρηκα, αγχώθηκα... Πλειάδα συναισθημάτων με παρέσυρε  διαβάζοντας αυτο το βιβλίο και ένιωσα να βρίσκομαι στο μάτι ενός κυκλώνα που δημιούργησε με χαρά αλλά και πόνο η συγγραφέας με την πένα της. Αυτό το μυθιστόρημα πραγματεύεται τόσα πολλά άλλα και ενδιαφέροντα κοινωνικά θέματα που απασχολούν όλους εμάς και λαμβάνουν χώρα γύρω μας. Ρατσισμός, εργασιακό μπούλινγκ, διαδικτυακό μπούλινγκ, διαφορετικότητα, οικογενειακά προβληματα και αποξένωση και άλλα. Με τις κατάλληλες δόσεις χιούμορ η συγγραφέας μας προβληματίζει βάζοντας μας να σκεφτούμε τις σωστές αλλά και λάθος συμπεριφορές μας αλλα και επιλογές μας.


Πρόκειται για ένα συγκινητικό βιβλίο γραμμένο με αγάπη και αισιοδοξία, όπου το αχνό φώς της ελπίδας δυναμώνει από σελίδα σε σελίδα και μετατρέπεται σε φάρο αισιοδοξίας και ανθρωπιάς. Οι ήρωες του βιβλίου σπάνε τη "φουσκα" της καθημερινότητας τους και ανακαλύπτουν ότι υπάρχει ζωή και έξω από αυτή. Ακόμα και όταν όλα καταρρέουν γύρω τους η ελπίδα δεν τους εγκαταλείπει, χέρι χέρι βαδίζουν και δημιουργούν τις νέες συνθήκες για μια νεα ευτυχισμένη ζωή. Συνοδοιπόροι και βασικοί πυλώνες οι άνθρωποι του τρένου της αποβάθρας 5, όπου ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι αγάπης. Μια δυνατή φιλιά γεννιέται που χωρίς αυτή πολλές ζωές θα είχαν καταστραφεί.

Η εμπιστοσύνη που έδειξαν ο ένας στον άλλο αποτέλεσε το θεμέλιο για να χτίσουν τις ζωές τους ξανά από την αρχή οι πρωταγωνιστές. Ο καθένας θα αντικρίσει την αλήθεια του, θα αναγνωρίσει τα λάθη του και επαναπροσδιορίσει τα θέλω του. Μόνο τότε θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να ευτυχίσουν.


Η συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα από ιδιαίτερους και ετερόκλητους χαρακτήρες απέναντι σε μια κοινωνία γεμάτη παθογένειες και λανθασμένα στερεότυπα, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν δύσκολη τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Κάθε χαρακτήρας με το δικό του τρόπο συμβάλει στην εξέλιξη της ζωής των υπολοίπων χαρακτήρων και οδηγεί την πλοκή της ιστορίας στα δικά του μονοπάτια. Καταλυτικός είναι ο ρόλος της Αϊόνα που σαν μαέστρος συντονίζει την ορχήστρα και κατευθύνει τα πάντα στο σωστό δρόμο μέχρι να κλείσει η αυλαία.
Λάτρεψα την Αϊόνα, εκκεντρική και τόσο αξιαγάπητη κατάφερε με υπομονή και επιμονή να αποδείξει πως όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας είναι σημαντικοί και μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σήμερα. 

ΥΓ : Τέτοιου είδους βιβλία αξίζει να διαβάζουμε!!!


➡️STORY⬅️

Ποτέ δεν μιλάμε σε αγνώστους στο τρένο. Αυτός είναι ο κανόνας. Τι θα γινόταν όμως αν τον παραβαίναμε;
Κάθε πρωί στις 8:05, η Αϊόνα Άιβερσον παίρνει το τρένο για να πάει στη δουλειά της. Κάθε μέρα, βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και κάνει εικασίες γι' αυτούς - τους δίνει ακόμα και παρατσούκλια. Ποτέ όμως δεν μιλάνε. Προφανώς. Γιατί ως έμπειρη στις μετακινήσεις ξέρει πως υπάρχουν κανόνες που πρέπει όλοι να ακολουθούν.
Μέχρι που μια μέρα, ένα απρόοπτο περιστατικό θα φέρει κοντά μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, που ως τότε το μόνο κοινό που είχαν ήταν πως έπαιρναν κάθε πρωί το ίδιο τρένο. Και τότε όλοι συνειδητοποιούν ότι οι εικασίες που κάνουμε για τους άλλους δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.
Όταν όμως η ζωή της Αϊόνα αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, οι καινούργιοι της φίλοι θα είναι εκεί τότε που θα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ;
Το νέο βιβλίο της Clare Pooley μας συστήνει ένα καστ αξέχαστων χαρακτήρων, που ο καθένας έχει τα προβλήματα του και τις εκκεντρικότητες του. Διασκεδαστικό και συγκινητικό, θα σας κάνει να το αγαπήσετε! 

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  : Take me !!!

🚩  INFO


🔴 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  CLARE POOLEY

🔴  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    :  Βούλα ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ 

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  10 / 11 / 2022


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews




#ΟιΕπιβατεςΤηςΑποβαθρας5  #metaixmiobooks #ClarePooley #κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου
#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο


Σχόλια