ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ και ΑΛΑΘΗΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

 ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ και ΑΛΑΘΗΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ 


Δύο νέα βιβλία κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο ΛΙΒΑΝΗ που σίγουρα θα μονοπώλησουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

Πρόκειται για τα βιβλία :

➡️"ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ" της κυρίας Κατερίνας ΠΛΟΥΜΙΔΑΚΗ 
Το βιβλίο βασίζεται σε μια αληθινή δική μου ιστορία και στον δανεικό χρόνο που ζω από τότε. Απλά όταν έγραφα το βιβλίο δεν ήξερα ότι τον πραγματικό δανεικό χρόνο θα τον ζήσω τώρα. Και τον ζω τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλοι ζούμε με δανεικό χρόνο και περπατάμε με νοικιασμένα παπούτσια.
Αν αυτά ξεθωριάσουν, δεν πειράζει. Γιατί θα έχουμε αγαπήσει, θα έχουμε αγαπηθεί, θα έχουμε γελάσει και θα έχουμε συγχωρέσει και συγχωρεθεί. Μη συγκρίνουμε τη ζωή μας με τη ζωή των άλλων. Δεν υπάρχει σύγκριση, όπως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του ήλιου και του φεγγαριού. Λάμπουν και τα δύο ακριβώς στην ώρα τους.
Μη βάζετε τη ζωή σας στην άκρη, όπως εγώ δεν έβαλα τη δική μου. Δεν πρέπει να περιμένουμε την ευτυχία να έρθει αύριο. Η ευτυχία είναι πάντα εδώ, τώρα.

Η γραμμή ανάμεσα στο «είμαι καλά» και στο «περνάω στην απέναντι πλευρά» είναι πολύ λεπτή… Και ίσως ανακαλύψουμε τελικά ότι ο χρόνος, αν και δανεικός για όλους μας, μπορεί να είναι υπέροχος.

Η πραγματική ζωή αποδεικνύεται πιο περίπλοκη ακόμα και από τα καλύτερα σενάρια.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος τα καταλαβαίνει όλα και τα μαθαίνει όλα τελευταίος.
Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να επωφεληθούμε από τα λάθη των άλλων.
Έχω κάνει πολλά λάθη. Δεν πειράζει. Ένα λάθος ήταν αυτό που έθεσε τον κόσμο σε κίνηση.


➡️"ΑΛΑΘΗΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ" της κυρίας Τζίνη ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ.
Το μυθιστόρημα Αλάθητο Ένστικτο πραγματεύεται μια ιστορία που εκτυλίσσεται τη χρονική περίοδο 1919-1925. Πρωταγωνιστούν ο Αστέριος Μελάς, υπίατρος του Ελληνικού Εκστρατευτικού Στρατεύματος στη Σμύρνη, και η Ισμήνη Αυγέρη, τελειόφοιτος του Ομήρειου Παρθεναγωγείου της Σμύρνης, δυο νεαρά άτομα που συναντιούνται τυχαία σ’ έναν δρόμο της πόλης, στα τέλη του 1919. Μεταξύ τους αναπτύσσεται σφοδρός έρωτας, που ανακόπτεται από την αναχώρηση του Αστέριου για το μέτωπο. Όμως οι δυο νέοι ελπίζουν πως θα ξαναβρεθούν. Αλλά η ζωή κρύβει εκπλήξεις. Ο Αστέριος συλλαμβάνεται αιχμάλωτος. Για πέντε σχεδόν χρόνια θεωρείται αγνοούμενος.

Όσο κυλά ο καιρός χωρίς η Ισμήνη να μπορεί να μάθει αν ο Αστέριος είναι ζωντανός ή νεκρός, λιώνει ολόκληρη. Παράλληλα πιέζεται απ’ τους γονείς της για γάμο και τελικά αρραβωνιάζεται.

Η τύχη όμως παίζει συχνά παιχνίδια. Ο Αστέριος επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια απουσίας. Ξαναβρίσκονται. Η Ισμήνη του φανερώνει πως είναι αρραβωνιασμένη. Η καρδιά του Αστέριου λυγίζει. Νιώθει προδομένος.

Τι θ’ απογίνουν τελικά οι δυο τους; Ποιος ξέρει! Μήπως τελικά είναι ο έρωτας που τους προτρέπει στη λύση εκείνη που θα τους ελευθερώσει από τα δεινά τους;

Το Αλάθητο Ένστικτο είναι ένα μυθιστόρημα κεντημένο ολόκληρο από πλημμυρίδα λέξεων, εικόνων, περιγραφών, ανατροπών, που στην ουσία μάς δίνει μια κλασική αληθινή τραγωδία.
Όλα διαδραματίζονται ανάμεσα στη φωτιά του πολέμου και στο φεγγαρόφωτο του έρωτα. Ο επίλογος είναι τρομερά δυνατός, με έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η συγγραφέας γίνεται η φωνή του αποσιωπημένου τραύματος.


🛒  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ  : ΑΛΑΘΗΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ  και  ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


🚩 INFO 

🔴  ΚΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴  ΕΚΔ. ΟΙΚΟΣ      : ΛΙΒΑΝΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  : 05 2023

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος 


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     :  


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



#bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο






Σχόλια