ΚΑΡΤΕΡΕΜΑ

 ΚΑΡΤΕΡΕΜΑ


Ο συγγραφέας Θεόδωρος ΛΙΜΗΤΣΙΟΣ με το νέο του βιβλίο, με τιτλο "ΚΑΡΤΕΡΕΜΑ" , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ  , μας ταξιδεύει νοερά στο χώρο και στο χρόνο, χαρίζοντας μας μια άκρως συναισθηματική ιστορία που θα αγγίξει ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας.
Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνεται μια συγκλονιστικη ιστορία γεμάτη αγάπη αλλά και πόνο, έρωτα και δάκρυ. Οι ήρωες είναι έρμαια του πεπρωμένου τους και θα παλέψουν με όσα όπλα έχουν στη φαρέτρα τους για να το νικήσουν. Η μάχη άνιση, ο μόνος που ορίζει τους νικητές και τους χαμένους είναι η πένα του συγγραφέα. Αυτός είναι που διαλέγει το μονοπάτι που θα βαδίζουν οι ήρωες του και πιστέψτε με διάλεξε το πιο δύσβατο και το πιο σκοτεινό. Και όσο η φλόγα της αγάπης φωτίζει το δρόμο, το πεπρωμένο είναι πάντα εκεί να σκορπά το σκοτάδι και να σπέρνει το φόβο. Και ο δρόμος για το νεραιδότοπο δεν θα 'ναι στρωμένος με δάφνες.


Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την ιστορία. Όλα ανατρεπονται από σελίδα σε σελίδα και ο αναγνώστης δεν μπορεί να μαντέψει πως θα κλείσει αυτή η ιστορία αγάπης. Το βιβλίο ξεκινά δυναμικά και μέχρι την τελευταία του σελίδα όλο και αυξάνει την ένταση του, η αγωνία για την τελικη έκβαση και τον επίλογο μεταξύ του Παναγή και της Ελένης κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Μια θύελλα συναισθημάτων θα ξεσπάσει μέσα σου. Ο πόνος βρίσκεται διάσπαρτος παντού, η αγάπη παλεύει να επιβιώσει και η φουρτουνιασμένη θάλασσα έτσι όπως έφερε την Ελένη κοντά στον Παναγή, έτσι κρατά και τον Παναγή μακρυά της.


Ο συγγραφέας έχοντας στην παλέτα του λευκό και γαλάζιο χρώμα, ζωγραφίζει εικόνες απο το κοντινό μας παρελθόν. Η Άνδρος, η Τήνος και η Αθήνα έχουν την τιμητική τους και εικόνες του 20ου αιώνα ζωντανεύουν και αποκτούν χρώμα, εξάπτωντας τη φαντασία του αναγνώστη. Προσωπικά ένιωσα πως έβλεπα μια καλή ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. 


Εάν αναζητάτε ένα ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, σε μια διαφορετική Ελλάδα από αυτή του σήμερα, όπου οι γυναίκες δεν είχαν λόγο στην αγάπη. Το προξενιό καθόριζε το μέλλον τους. Η φυματίωση σκότωνε ότι "άγγιζε". Η φιλία, η αγάπη και η αλληλεγγύη ήταν πλασμένα με καθαρότητα και αγνότητα, τότε πρέπει να διαβάσεις αυτό το βιβλίο!

➡️STORY⬅️

Άνδρος, αρχές εικοστού αιώνα...
Μια βάρκα προσαράζει στα βράχια κουβαλώντας ένα απροσδόκητο φορτίο... Η «Ωραία Ελένη» ετοιμάζεται να βάλει πλώρη για λιμάνια μακρινά. Μια μάνα περιμένει με αγωνία την επιστροφή του παιδιού της... Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας ανθίζει στον Νεραϊδότοπο...
Τήνος, αρχές εικοστού αιώνα...
Ένας ανεπιθύμητος αρραβώνας... Η φλόγα της αγάπης καίει ακόμα στην καρδιά του βοσκού που πλάθει χίμαιρες στο μάρμαρο. Ο ναυτικός βρίσκει απάγκιο στο νησί προδίδοντας τη θάλασσα για μια γυναίκα... Μια κόρη το σκάει απ' το σπίτι καθώς η μοίρα σκηνοθετεί το αλλοπρόσαλλο σενάριο της ζωής...
Αθήνα, αρχές εικοστού αιώνα...
Καθημερινή μάχη για τη ζωή σ' ένα νοσοκομείο - αποθήκη ψυχών. Μες στο έρεβος γεννιέται μια δυνατή φιλία, κι ένα μικρό θαύμα γκρεμίζει τα ιατρικά θέσφατα...
Τρία γεωγραφικά σημεία στον χάρτη της πονεμένης Ελλάδας του εικοστού αιώνα που συνθέτουν μιαν ιστορία γεμάτη έρωτα, αγάπη, πόνο. Γιατί όταν πιστεύεις πως έχεις ξεγελάσει το πεπρωμένο, αυτό επιστρέφει για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα. Κι όσο πιο κοντά φτάνεις στον θάνατο τόσο πιο κοντή φαντάζει η ζωή που έζησες. Η αξία όμως αυτής της ζωής επιβεβαιώνεται καθημερινά από αυτούς που αφήνεις πίσω. Έτσι κι αλλιώς, μόνο η μνήμη μπορεί να νικήσει τον θάνατο.

🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :   TAKE ME !!!


🚩  INFO    

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  :  Θεόδωρος ΛΙΜΗΤΣΙΟΣ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΠΕΔΙΟ -ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :   2023

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



#pediobooks #Καρτερεμα #ΘεοδωροςΛιμητσιος #κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου #bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο

Σχόλια