ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

 ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ



8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.... ο χρόνος πάγωσε,  όπως πάγωσε και η δική μας ψυχή. Ο συγγραφέας Σπύρος ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ με το βιβλίο του " ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ" , που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ παρασύρει τους αναγνώστες του σε ένα ταξίδι... που δεν τελειώνει ποτέ.
Ένα τρομακτικό ταξίδι στα σκοτεινά και άγρια νερά της Φαλκονέρας, που συγκλόνισε το ελληνικό λαό το 1966 και θα σοκάρει το αναγνωστικό κοινό του σήμερα. Ο συγγραφέας με αφορμή το Ναυάγιο του Ηράκλειον που έγινε το Δεκέμβριο του 1966, καταφέρνει με δεξιοτεχνία να χτίσει μια άκρως ενδιαφέρουσα και ατμοσφαιρική πλοκή, όπου θα αφήσει όλους τους αναγνώστες του, με το στόμα ανοιχτό.

Η πραγματικότητα συναντά τη μυθοπλασία και ο κύριος Πετρουλάκης με δεξιοτεχνία τα παντρεύει, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε όλοι. Από τη μια η ιστορία του Ναυαγίου και από την άλλη η ζωή τής διασωθείσας Ειρήνης, πρωταγωνίστριας του βιβλίου. Μια ζωή που ξετυλίγεται σελίδα σελίδα, γεμάτη ανατροπές, πολλά μυστικά και εκπλήξεις που σίγουρα θα καθηλώσουν κάθε αναγνώστη. Μια ιστορία που θα αγγίξει την καρδιά σου, θα χαραχθεί στην ψυχή σου και θα δημιουργήσει μια θύελλα συναισθημάτων. 

Μυστικά καλά θαμμένα στα έγκατα της γης, θα βρουν τρόπο να βγουν στην επιφάνεια σαν αγκαθωτά βλαστάρια, κατόπιν θα πρέπει να τα ξεριζώσεις με γυμνά χέρια, το μόνο σίγουρο είναι ότι στη προσπάθεια τους οι ήρωες του βιβλίου θα ματώσουν. Λάθη και επιλογές στο παρελθόν, θα αναζητήσουν εξιλέωση στο μέλλον. Η ιστορία της Ειρήνης του τότε και της Άρτεμις του σήμερα θα συγκρουστούν και ο μοναδικός νικητής η αλήθεια. Μόνο αυτή μπορεί να ρίξει φως στο σκοτεινό μονοπάτι της ελπίδας και της συγχώρεσης.

Η εξαιρετική και ιδιαίτερη ιστορία του βιβλίου, η ρεαλιστική γραφή του συγγραφέα και η εκπληκτική ψυχογράφηση των προσώπων που πρωταγωνιστούν παράγουν ένα άρτιο αναγνωστικό αποτέλεσμα. Κάθε σελίδα και ένας λευκός καμβάς, όπου ο συγγραφέας, έχοντας τα  χρώματα,  ζωγραφίζει εικόνες, τόσο ζωντανές όσο και συναισθηματικές. Ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο, όπου δεν θα θές να τελειώσει. Η ιστορία κινείται χρονικά σε δύο περιοδους, είναι τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους τα κεφάλαια, όπου η μετάβαση από το ένα στο άλλο δεν κουράζει καθόλου, απεναντίας κάθε κεφάλαιο είτε διαδραματίζεται στο παρελθόν, είτε στον παρόν, βάζει το δικό του λιθαράκι για την ολοκλήρωση της ιστορίας. Τα κομμάτια του παζλ είναι διασκορπισμένα στο τότε και το τώρα. Έτσι σιγά σιγά βάζοντας τα στη σωστή σειρά, αρχίζει ο αναγνώστης να διακρίνει το εκπληκτικό έργο τεχνης που ο συγγραφέας δημιούργησε. 

Η πλοκή εξελίσεται γρήγορα. Ανατροπές, μυστικά, καταιγιστικές εξελίξεις κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα. Η κινηματογραφική του ροη κρατά σε υψηλά επίπεδα την αγωνία του αναγνώστη. Η γλαφυρότητα στη γραφή ξύπνα έντονα συναισθήματα και διεγείρει τη φαντασία του. Λίγα βιβλία μπορούν να το καταφέρουν αυτό ή μάλλον λίγοι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να το καταφέρουν αυτό. 

Μια σκληρή αλλά συνάμα και τρυφερή ιστορία γεμάτη πόνο, θλίψη, μισός, αγάπη, χαρά, φόβο.... πληθώρα συναισθημάτων που στροβιλίζονται από σελίδα σε σελίδα θα αγγίζουν την ψυχή και τη δικη σου καρδιά. Όσο για την πλοκή δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε καμία λεπτομέρεια, αξίζει να την ξεδιπλώσετε εσείς μόνοι σας σελίδα τη σελίδα και να ανακαλύψετε ένα ένα τα μυστικά που κρύβει ο κάθε ήρωας.

Αυτό το βιβλίο για μένα ήταν μια ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία που δεν ήθελα να τελειώσει. Σίγουρα θα το θυμάμαι για πολύ καιρό, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και είμαι σίγουρος θα σας συγκλονίσει, όσο συγκλόνισε και μένα.


➡️STORY⬅️

Τις σπουδαιότερες διαδρομές τις έχεις ήδη κάνει ψάχνοντας να βρεις τον χάρτη σου.

8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!

Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;

Σύγχρονη εποχή.
Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Σπύρος ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΜΙΝΩΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  04 / 2021



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews




#ΤοΝαυαγιο #minoasbooks #ΣπυροςΠετρουλακης #κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου #bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm # #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια