ΤΟ ΕΚΜΑΓΕΙΟ

 ΤΟ ΕΚΜΑΓΕΙΟ


Η συγγραφέας Φραντζέσκα ΜΑΝΓΓΕΛ επέστρεψε δυναμικά με ένα νέο βιβλίο που σίγουρα θα αγγίξει και θα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ψυχή κάθε αναγνώστη του. Ο τίτλος του "ΤΟ ΕΚΜΑΓΕΙΟ" , που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ


Πρόκειται για ένα βιβλίο μυστηρίου όπου ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι η απώλεια,. Πλασμένο μέσα από τον πόνο της απώλειας και την ασύλληπτα σκληρή αίσθηση του να χάνεις κάποιον που αγαπάς και να πρέπει να αντιμετωπίσεις το γεγονός πως δεν θα τον ξαναδείς ποτέ. Ένα βιβλίο που ήρθε στα χέρια μου τη στιγμή που έπρεπε να διαχειριστώ μια δική μου μεγάλη απώλεια... αγκάλιασα αυτό το βιβλίο, όπως με αγκάλιασε και μένα ο αναπόφευκτος πόνος της απουσίας που με έχει κυριεύσει. Με βοήθησε να αναζητήσω και να ανακαλύψω το δικό μου κέρινο εκμαγείο και να πλάσσω πάνω σε αυτό τις δικές μου αναμνήσεις. Εικόνες μνήμης που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες και στην δική μου ψυχή.


Μια πρωτότυπη ιστορία, με μια οικογένεια διαφορετική από όλες τις άλλες, δυο αδερφές άκρως αντίθετες μεταξύ τους, ένας πατέρας σε απόγνωση, μία αυταρχική μητέρα, μία θεραπεύτρια και η σπίθα μιας παλιάς αγάπης που σιγοκαίει ειναι τα δομικά υλικά που χτίζουν σιγά σιγά την πλοκή του βιβλίου. Όλα βρίσκονται στον πάγο, μέχρι που κάνει την εμφάνιση της η ηρωίδα του βιβλίου η Ναταλία, αυτή είναι η κινητήριος δύναμη που θα πατήσει τα πλήκτρα του απαγορευμένου και βουβού πιάνου, ο ήχος του θα φέρει τη λύτρωση και σιγά σιγά όλα θα πάρουν τη σωστή θέση τους και η θύμηση θα μαστιγώσει αλύπητα όσους δεν αντέχουν να θυμούνται. 

Ένα άκρως ατμοσφαιρικό βιβλίο, όπου η ομίχλη και η σκιά του θανάτου έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη. Η φλόγα από ένα κεράκι μας δείχνει το μονοπάτι που πρέπει να βαδίσουμε, για να βγούμε στο φως, να αγκαλιάσουμε την ελπίδα και να ξαναβρούμε τη χαμένη αγάπη.  Καθε νότα του πιάνου και ένα σκαλί από την περίφημη σκάλα του Βραδέτου (Ζαγοροχώρια) και όσο τα βουβα πλήκτρα του πιάνου αποκτούν ζωή, παράγουν νότες και συνθέτουν μελωδίες, τόσο και πιο κοντά στην εξιλέωση - λύτρωση βρίσκονται οι ήρωες του βιβλίου.

Απώλεια και έρωτας, δύο συναισθήματα σε ένα τανγκό, μια θύελλα συναισθημάτων που θα παρασύρει στη δίνη του όλους τους αναγνώστες. Από τη μια ο όλεθρος της απώλειας και 
απο την άλλη το μεγαλείο της αγάπης 
Με αυτα τα υλικά πλάθει η συγγραφέας το δικό της εκμαγείο, ένα μυθιστορήμα που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Ένα βιβλίο που παρασύρει τον αναγνώστη, βυθίζοντας τον στο δικό του κόσμο, αναγκάζοντας τον να ανακαλύψει τα δικά του αποτυπώματα στο εκμαγειο της ψυχής του. 

Απόλαυσα αυτό το βιβλίο γιατί δεν μπορούσα να ανακαλύψω ποιο μονοπάτι που οδηγεί στον επίλογο, έχει διαλέξει η συγγραφέας. Περπατούσα πλάι της, κρατούσα το χερι της για να με οδηγήσει η ίδια η πένα της στην τελευταία σελίδα. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις ήταν αυτά που διαμόρφωναν και καθοδηγούσαν την πλοκή. Δεν μπορούσα να δω το τέλος της ιστορίας αν και βρισκόταν μπροστά στα μάτια μου. Δεν ήθελα να το δω, δεν ήθελα να τελειώσει... σε ευχαριστώ γιαυτό το ταξιδι Φραντζέσκα ΜΑΝΓΓΕΛ. 

➡️STORY⬅️

Στην Αθεάτη τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πέτρινες σκάλες οδηγούν στα βάθη των βουνών, ο άνεμος ψιθυρίζει μυστικά, οι άνθρωποι ζουν πίσω από μάσκες. Η Αλθαία θεραπεύει στο μαγαζί με τα βότανα, η Ακριβή καταδυναστεύει μια ολόκληρη οικογένεια και δύο κορίτσια, σαν αντίθετοι πόλοι, έλκουν μίση κι απωθημένα. Ο ερχομός της ξένης γυναίκας στο μικρό ορεινό χωριό, ανώδυνος κι αδιάφορος στην αρχή, εκκινεί μία αλυσίδα γεγονότων που θα ανατρέψουν τα πάντα στις ζωές τους. Η μουσική και η λήθη θα ξεκινήσουν έναν σιωπηλό χορό και θα φέρουν στην επιφάνεια όλες τις κρυφές πληγές τους.
Ένα βουβό πιάνο, ένα μοιραίο λάθος, μια γυναίκα, μια οικογένεια στο χείλος του γκρεμού. Κι ένας άγνωστος άντρας, κρυμμένος σε ένα ερειπωμένο σπίτι, να φτιάχνει νυχθημερόν κέρινα αποτυπώματα, παλεύοντας να ανακτήσει το παρελθόν και να απαλλαγεί από τους εφιάλτες του.

Όλοι μαζί πλάθουν το Εκμαγείο.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Φραντζέσκα ΜΑΝΓΓΕΛ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΜΙΝΩΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  01 /10 / 2023



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



#ΤοΕκμαγειο #ΦραντζεσκαΜανγκελ #minoasbooks 
#κριτικηβιβλιου #κριτικη_βιβλιου #bookbloggers #bookstagrammers #bookstagramm # #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω


Σχόλια