ΤΟ ΜΕΝΟΣ

 ΤΟ ΜΕΝΟΣ



Το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα  ALEX MICHAELIDES  , που εχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα στα social σε όλο τον κόσμο από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, έχει τίτλο "ΤΟ ΜΕΝΟΣ" και κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ  . Μετάφραση Κλαίρη ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό θρίλερ. Ο συγγραφέας με εκπληκτική δεξιοτεχνία έχει γράψει ένα "θεατρικό"  δράμα, όχι όμως με μολύβι και χαρτί δημιουργώντας ψεύτικους χαρακτήρες επί σκηνής, αλλά με πραγματικούς ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σ' ένα πραγματικό μέρος. Όλοι τους παίζουν σ' ένα θεατρικό έργο στο οποίο δεν είχαν ιδέα ότι συμμετείχαν. Ένα έργο σε πλήρη εξέλιξη, μια ιστορία που ξεδιπλώνεται χωρίς φραγμούς και ηθικές αναστολές και ο αναγνώστης σε μια διαρκή σύγχυση να αναζητά την αλήθεια και να προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρατά την πένα, που το μελάνι της δίνει ζωή σε όλο αυτό το δράμα... ο συγγραφέας ή ο θεατής; 


Μια τραγική ιστορία αγάπης που θα βαφτεί με αίμα. Επτά άνθρωποι θα βρεθούν σε ένα ιδιωτικό ελληνικό νησί. Η Λάνα Φάραρ μια πασίγνωστη πρώην ηθοποιος και σταρ του κινηματογράφου, ο σύζυγός της Τζεισον, ο γιός της Λίο, οι δύο καλύτεροι φίλοι της ή Κέιτ και ο Έλιοτ, η Αγαθή η οικονόμος και ο Νίκος ο επιστάτης του νησιού. Κάποιος δεν θα φύγει ζωντανός ξανά από το νησί και κάποιος άλλος θα φύγει με χειροπέδες. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε πέντε πράξεις, μοιάζει με θεατρικό έργο, με αρχαία τραγωδία θα την χαρακτήριζα, που αναζητά την κάθαρση. Ο αναγνώστης επωμίζεται το συναισθηματικό φορτίο των πρωταγωνιστών και οι συνεχείς ανατροπες στη ροή της εξέλιξης της πλοκής δημιουργούν μια δίνη εναλλασσόμενων συναισθημάτων. Την ιστορία την αφηγείται ο Έλιοτ και σε κάθε κεφάλαιο έχει και ένα κρυμμένο άσσο στο μανίκι του. Στην αρχή νόμιζα πως είχα καταλάβει πως θα εξελιχθεί η πλοκή αλλά δεν είχα υπολογίσει τις έξυπνες ανατροπές που ο συγγραφέας είχε ναρκοθετήσει στις σελίδες του βιβλίου.


Τα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο αναγνώστης είναι, ποιος σκοτώθηκε; ποιος τον σκότωσε; και γιατί έγινε η δολοφονία; ΤΟ ΜΕΝΟΣ είναι ένα βιβλίο με καλοδουμένη και πολύπλοκη πλοκή, που θα σε εκπλήσσει όλο και περισσότερο καθώς θα πλησιάζεις στις τελευταίες του σελίδες. Το δαιδαλώδες μυστήριο θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου αμείωτο μέχρι την τελευταία πράξη του δράματος. Οι ζωντανοί και ρεαλιστικοί διάλογοι σε κάποια σημεία σε συνδυασμό με τη ρέουσα αφήγηση δια στόματος Έλιοτ, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η πλοκή να βρει τον ρυθμό της και να σε κάνει να διαβάσεις το βιβλίο απνευστι.

Μια σκοτεινή και περίπλοκη ιστορία αγάπης περιπλέκεται με μια συναρπαστική ιστορία φόνου, ο Alex Michaelides τα εχει αμπαλάρει με ένα εξαιρετικά έξυπνο περιτύλιγμα ψυχολογικού μυστηρίου και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό το εξαιρετικό βιβλίου που αξίζει να διαβάσετε!

➡️STORY⬅️

Το όνομά μου είναι Έλιοτ Τσέις και θα σας πω μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Είναι μια ιστορία για έναν φόνο.
Ή ίσως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια.
Γιατί ουσιαστικά είναι μια ιστορία για την αγάπη, έτσι δεν είναι;
Η Λάνα Φάραρ, πρώην σταρ του κινηματογράφου, προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο στενούς της φίλους να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο ειδυλλιακό ιδιωτικό της νησί στην Ελλάδα. Φέτος όμως η παρέα βρίσκεται παγιδευμένη στο νησί εξαιτίας του ανέμου, που οι ντόπιοι ονομάζουν "μένος". Κι ενώ οι εφτά φίλοι περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας, έρχεται μια νύχτα που καταλήγει στον θάνατο του ενός. Μόνο ένας από τους υπόλοιπους έξι μπορεί να είναι ο υπαίτιος.
-Τι κρύβεται πίσω από τις παλιές φιλίες;
-Τι κίνητρο μπορεί να είχε ο δράστης;
Ένα μυστήριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, που καταλήγει σε μια αξέχαστη κορύφωση. Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε τι έχει συμβεί. Όμως κάνετε λάθος...

🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :   TAKE ME !!!


🚩  INFO    

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : ALEX MICHAELIDES

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΔΙΟΠΤΡΑ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :   24 / 01 / 2024

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews




#dioptrabooks #ΤοΜενος #AlexMichaelides 
#bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια