ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ


Από τις εκδόσεις ELXIS κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς DEVIL'S NIGHT της συγγραφέα PENELOPE DOUGLAS . Ο "ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ" είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου και το "ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ" του δεύτερου. Στη μετάφραση Νοέλα ΕΛΙΑΣΑ. 


Πρόκειται για dark romance λογοτεχνία και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξαναδιαβάσει κάτι παρόμοιο. Σαν πρωτάρης από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου κατάλαβα πως έπεσα σε βαθιά και σκοτεινα νερά... 

Έχοντας διαβάσει το ΠΑΝΚ 57 λάτρεψα τη συγγραφέα, θεωρούσα αυτό το βιβλίο της spicy, μέχρι που διάβασα τον ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ και κατάλαβα τι σημαίνει να είναι ένα βιβλίο πραγματικά spicy, εγώ θα έλεγα ότι είναι σκέτη λάβα, ένα ανεξερεύνητο και σκοτεινό ηφαίστειο στα χέρια του αναγνώστη του. Γιαυτό το λόγο κιόλας είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανηλικους.

Μέρες τώρα καθόμουν και σκεφτόμουν και δεν μπορούσα να αποφασίσω αν μου άρεσε η όχι το βιβλίο, μετά από σκέψη γράφοντας και σβήνοντας θετικά και αρνητικά στοιχεία, κατέληξα πως ΝΑΙ μου άρεσε με κάποιες ενστάσεις όσον αναφορά κάποια μηνύματα που θέλει να περάσει η συγγραφέας στους αναγνώστες της. 


Κάθε απόπειρα εκ μέρους μου να συνδεθώ και με κάποιο ήρωα έπεφτε στο κενό. Η συμπεριφορά τους με έβρισκε απεναντι τους, διαφωνούσα στον τρόπο σκέψης τους αλλά και με κάθε απόφαση τους. Όσο περισσότερο ερχόμουν σε σύγκρουση μαζί τους, τόσο το βιβλίο γινόταν για μένα πιο ενδιαφέρον. Ίσως η επιτυχία του βιβλίου να βρίσκεται σε αυτό το διαρκή πόλεμο που είχε ξεσπάσει. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο και το κοντέρ της αγωνίας στο κόκκιν, για το πως θα εξελιχθεί η ολη ιστορία. 

Η αλήθεια είναι πως η πρωταγωνίστρια του βιβλίου με στεναχώρησε... Άπο τη μία η ανώριμη συμπεριφορά της και από την άλλη η ροπή της προς το κακό με έκαναν να θέλω να μπω στο βιβλίο να την αρπάξω από το χέρι και να της φωνάξω ΣΥΝΕΛΘΕ... και όσο εγώ δεν μπορούσα να επέμβω στην εξέλιξη της ιστορίας τόσο η PENELOPE την έσπρωχνε με την πένα της στην αγκαλιά του κακού - στην αγκαλιά του έρωτα της, που ακούει στο όνομα Μάικλ αλλά ταυτόχρονα και στα χέρια των αντιπαθέστατων φίλων του, όπου κάθε φορά κοίταζαν με άσεμνους, άκομψους (και ολα μαζί τα συνώνυμα τους) τρόπους να ευτελισουν την προσωπικότητα της. Εκεί ήταν και η μεγάλη ένσταση μου σε αυτό το βιβλίο, το γεγονός ότι στα δικά μου μάτια μια χούφτα άντρες και για να γίνω πιο συγκεκριμένος μια χούφτα κάγκουρες (εις την ελληνικήν) μείωναν την προσωπικότητα μιας γυναίκας με τις πράξεις τους και αυτή απλά το δεχόταν αδιαμαρτήρητα... και όλο αυτό αν γινόταν από το Μάικλ να έδινα ένα ελαφρυντικό μιας και ο έρωτας μας τυφλώνει στα πρώτα στάδια της  εμφάνισης του, μέχρι να ξαναβρούμε τα λογικά μας και να στείλουμε τον καθε Μάικλ στο καλαθι των αχρήστων αλλά από τους φίλους του δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα.

Είμαι σίγουρος πως αυτό το βιβλίο θα ξυπνήσει μέσα σας δυνατά αντικρουόμενα συναισθήματα. Από τη μια η αγάπη, από την άλλη το μίσος, μια σύγκρουση που θα γεννήσει θύελλες συναισθημάτων. Ένα αρρωστημένο domino παιχνιδιών μεταξύ των ηρώων του βιβλίου που θα παρασύρει τον αναγνώστη σε στα σκοτεινά μονοπάτια του έρωτα. 

Ήρωες που αψηφούν τα πάντα και τους πάντες, δεν γνωρίζουν από ηθικη, δεν ξέρουν τη σημαίνει σεβασμός και δεν λειτουργούν με κανόνες. Κινητήριος δύναμη τους ο ΘΥΜΟΣ, με αυτόν τρέφονται, με αυτόν κρίνουν τα πάντα γύρω τους, με αυτόν πορεύονται. Μέχρι που μπορούν να φτάσουν; 

Ένας παθιασμένος έρωτας γεννήθηκε που έπρεπε να περάσει μέσα από ένα παιχνίδι εξουσίας που έστησαν ο Μάικλ και η Έρικα. Διάλεξαν συνειδητά τον πιο δύσκολο δρόμο για την ολοκλήρωση της ένωσης τους, όμως μήπως όλο αυτό σταθεί στο τέλος εμπόδιο.... ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ! 


⬅️STORY➡️

Έρικα:
Μου έλεγαν ότι όσα βλέπουμε στα όνειρα είναι όσα η καρδιά επιθυμεί. Τι γίνεται όμως αν βλέπεις μόνο εφιάλτες;
Το όνομά του είναι Μάικλ Κράιστ.
Θυμάσαι στις ταινίες θρίλερ που κρύβεις τα μάτια σου για να μη βλέπεις, αλλά προσπαθείς να δεις και λίγο; Έτσι συμβαίνει με τον Μάικλ. Είναι όμορφος, δυνατός και απόλυτα τρομακτικός. Και σίγουρα μου δίνει τόση σημασία όση και στο πεζοδρόμιο που πατάει κάθε μέρα.
Εγώ όμως τον παρατηρώ. Τον βλέπω. Τον ακούω.
Τα πράγματα που η συμμορία του έκανε για χρόνια… Κάποια στιγμή σταματάς να τα ανέχεσαι.

Μάικλ:
Το όνομά της είναι Έρικα Φέιν. Όταν πηγαίναμε σχολείο, ήταν το κορίτσι του αδελφού μου και τριγύριζε στο σπίτι μας. Όποτε έμπαινα στο δωμάτιο, κοίταζε κάτω. Αισθανόμουν τον φόβο της όποτε την πλησίαζα. Εξουσίαζα το μυαλό της κι αυτό ήταν αρκετό.
Μέχρι που την πέτυχα μόνη της στο κολέγιο. Στην πόλη μου. Απροστάτευτη.
Κοίτα να δεις… Μια απίστευτη σύμπτωση.
Γιατί πριν από τρία χρόνια έστειλε τρεις φίλους μου στη φυλακή και μόλις βγήκαν.
Περίμενα υπομονετικά για αυτή την ευκαιρία. Και τώρα όλοι οι εφιάλτες της θα βγουν αληθινοί.


🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :   TAKE ME !!!

🚩  INFO    

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : PENELOPE DOUGLAS

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ELXIS  ΔΙΟΠΤΡΑ 

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :   22 / 11 / 2023

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews




#dioptrabooks #ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ #DevilsNight #PENELOPEDOUGLAS #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 

Σχόλια