ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ

 ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ


Από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ κυκλοφορεί το βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου ΛΕΜΠΕΣΗ με τίτλο "ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ". Στην εικονογράφηση Μιχάλης ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ. 


Πρόκειται για ιδιαίτερο βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε. Η πληθώρα και η σπουδαιότητα  των μηνυμάτων που περνά στον αναγνώστη είναι πραγματικά αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι ένα φιλοσοφικό παραμύθι για όσα έχουμε και δεν βλέπουμε και για τις «κορυφές» που αναζητούμε διακαώς να κατακτήσουμε. Όταν φτάσεις στην τελευταία σελίδα είμαι σίγουρος θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του ίδιου σου του εαυτού.


Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ, είναι ένα εκθαμβωτικό πλάσμα με υπερφανταστικές δυνάμεις. Με τη μαγεία από το εντυπωσιακό του κέρατο μπορούσε να ζωντανέψει ολόκληρους κόσμους. Δεν ένιωθε όμως χαρούμενος, γιατί πίστευε πώς δεν τον αγαπούσαν αρκετά και δεν τον θαύμαζαν όσο θα έπρεπε. Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στη γη με σκοπό να βρει αληθινούς θαυμαστές. Μια αυγουστάτικη νύχτα έπεσε στη γη και συγκεκριμένα στην έρημο, εκεί συνάντησε διαφορά πλάσματα όπου μέσα από τις συζητήσεις τους ο αναγνώστης θα συνειδητοποιήσει πως ειναι καλύτερα κάποιος να είναι κομμάτι ενός όμορφου κόσμου, παρά ένα όμορφο πλάσμα σε έναν άσχημο κόσμο. Θα μάθει τη διαφορά μεταξύ του δίνω και του δανείζω, του αγαπώ και του αγαπιέμαι, του επιθυμώ από την εξάρτηση.


Στο ταξίδι του ο ΜΟΝΟΚΕΡΩΣ στην απόκοσμη έρημο θα συναντήσει την πυγολαμπίδα που θα αναλύσουν τι είναι η φαντασία, τι είναι η ευθύνη, τι είναι η ελευθερία. Αυτή θα προσπαθήσει να διδάξει στον Μονόκερω τον τρόπο για να ανακαλύψει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, μάταια όμως γιατί ο Μονόκερως επέμενε να βρει νέους θαυμαστές γιατί μέσα από αυτούς θα ένιωθε μοναδικός. Στη διαδρομή του θα συναντήσει ένα νυχτολούλουδο, μια πεταλούδα,  μια καμήλα, μια αγριόγατα, έναν βάτραχο, έναν μικρό καταρράκτη, έναν κάκτο .... σε καθένα από αυτούς έδωσε ένα κομμάτι από τη μαγεία του με αντάλλαγμα το θαυμασμό τους, όμως στο τέλος συνειδητοποίησε ότι σε όλους έδωσε αυτό που τους έλειπε, αυτός όμως συνέχιζε να είναι ΜΟΝΟΣ.


Εν κατακλείδι όσο και αν χαραμίζουμε το προσωπικό μας "θαυμα" για να γίνουμε αρεστοί στους άλλους,  το μόνο που θα καταφέρουμε στο τέλος είναι να μείνουμε μόνοι μας. Διαβάστε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο και συζητήστε το με τα παιδιά σας, είμαι σίγουρος πως τα μηνύματα που θα λάβουν θα γίνουν μαθήματα ζωής για όλους μας.


➡️STORY⬅️

«Είμαι ένας Μονόκερως. Και φοβάμαι πως είμαι ο μοναδικός σ’ ολόκληρο το σύμπαν. Αλλιώς δεν μπορώ να την εξηγήσω τόση μοναξιά…»

Ένας Μονόκερως πέφτει στην έρημο, αναζητώντας τον θαυμασμό των άλλων. Στην περιπλάνησή του θα συναντήσει  πλάσματα που θα ζητήσουν λίγη από τη μαγεία του ως προσωπική χάρη.
Ποιο το αντάλλαγμα και ποιο το τίμημα αυτής της προσφοράς;
Τι θα ανακαλύψει ο Μονόκερως για τη ζωή και τον εαυτό του;

Ένα φιλοσοφικό παραμύθι για όσα έχουμε και δεν βλέπουμε και για τις «κορυφές» που αναζητούμε διακαώς να κατακτήσουμε.

«Ξέρεις τι βρίσκεται στις κορυφές; Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας».

🛒   ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ   :   TAKE ME !!!


🚩  INFO    

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  : Γιώργου ΛΕΜΠΕΣΗ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  Εκδοσεις ΝΙΚΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :    06 / 2023

🔴  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ      : ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews




#Μονοκερως #ΓιώργοςΛεμπέσης #Nikasbooks 
#bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 





Σχόλια