ΙΑΝΟΣ

 ΙΑΝΟΣ 

ΙΑΝΟΣ ειναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της συγγραφέως Νατάσας ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ και κυκλοφορεί απο τις Εκδοσεις ΑΥΓΕΡΗ 


Η ώρα είναι 00:00 ... angel number... το ξέρω, το προαισθάνομαι κάτι θα συμβεί με αυτό το βιβλίο και ναι, από τις πρώτες του σελίδες κιόλας νιώθεις ότι κρατάς στα χέρια σου ένα ξεχωριστό, ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα σε κάνει να καρδιοχτυπήσεις και συνάμα θα σε προβληματίσει με την έξυπνη και ανατρεπτική πλοκή του. 



Δηλώνεις λάτρης του αστυνομικού και ψυχολογικού θριλερ; Ε, τότε σου έχω την καλύτερη πρόταση. Το βιβλίο "ΙΑΝΟΣ" θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό και στο τέλος θα αναρωτιέστε... "Τι ήταν αυτό που διάβασα τώρα!". Ο ρυθμός και η δομή της ιστορίας άκρως κινηματογραφικά, με γρήγορες και έξυπνες εναλλαγές σκηνών πού κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και την αγωνία σε υψηλά επίπεδα. Μια ιστορία που από σελίδα σε σελίδα ανεβάζει ρυθμούς και ταυτόχρονα παλμούς στον αναγνώστη της. Ένας κατά συρροή δολοφόνος και μια αστυνόμος με τους βοηθούς της σε πλήρη σύγχυση. Βήμα βήμα προσπαθούν να βρουν τη λύση του μυστηρίου και όσο και να προσπαθούν πάντα θα βρίσκονται ένα βήμα πιο πίσω από το δολοφόνο. Και όσο και να προσπαθήσει από τη δική του μερια ο αναγνώστης να προβλέψει την τελική έκβαση πάντα θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι ισορροπημένες και ευφάνταστες ανατροπες ανάμεσα στην αστυνομική πλοκή και το ψυχολογικό θρίλερ θα ιντριγκάρουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη, ειδικά με το συναρπαστικό και δυναμικό φινάλε. Η πένα της συγγραφέως είναι αυτή που ορίζει τη μοίρα των ηρώων της και μόνο όταν αυτη κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, τότε και μόνο τότε η αλήθεια θα λάμψει, αφήνοντας τους πάντες άναυδους.


Διάβασα το βιβλίο περίπου δύο μήνες πριν εκδοθεί, το είχα στα χέρια μου σε χειρόγραφη μορφή, κάθε σελίδα που περνούσε από τα χέρια μου άνοιγε ένα μονοπάτι σκοτεινό, ένα μονοπάτι που με οδηγούσε όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο με παγίδες, ανατροπές και αρκετά μυστικά, ένα λαβύρινθο χωρίς μίτο, μόνος οδηγός τα αιματοβαμμένα ίχνη μελανιού που η συγγραφέας άφηνε στο διάβα της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο και αν προσπαθήσεις να βάλεις τα στοιχεία που θα έχεις σε μια σειρά για να βρεις τη λύση του μυστηρίου, πάντα θα σου λείπει ένα, το πιο σημαντικό,  αυτό που θα κάνει τη διαφορά,  αυτό που θα οδηγήσει την ιστορία στην τελευταία σελίδα του βιβλίου!

Στις σκιές ζουν οι χειρότεροι φόβοι μας και αυτό το βιβλίο είναι η απτή απόδειξη του. Οι πρωταγωνιστές του κινούνται και αναπνέουν μέσα στο σκοτάδι της ψυχής τους, αγκαλιά με τους φόβους τους. Αλυσοδεμένοι παλεύουν να ξεφύγουν από τα δεσμά τους... καποιος πρέπει να να τους βγάλει από σκιές για να δουν τους φόβους τους κατάματα και να βαδίσουν στο φως που θα απαλύνει την ψυχή τους. Τότε και συ αναγνώστη θα ανταμώσεις την αλήθεια και θα έχεις φτάσει την ανάγνωση στην τελευταία σελίδα.


Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές του βιβλίου έχει επιτευχθεί μια εκπληκτική σκιαγράφηση των ψυχολογικών τους προφίλ. Η κυρία Νατάσα ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ έχει "χτίσει" ρεαλιστικούς χαρακτήρες που ο αναγνώστης θα ταυτιστεί μαζί τους και θα νιώσει την ανάσα τους δίπλα του κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.


Άξιο λόγου είναι ότι η συγγραφέας χρησιμοποιεί πρωτοπρόσωπη γραφή, η οποία κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, γεγονός που εντείνει την αγωνία του αναγνώστη και δίνει μεγαλύτερη παραστατικότητα στις στιγμές. Εγώ προσωπικά ένιωσα τη συγγραφέα να δίνει την ίδια της την ψυχή και να συμμετέχει με όλο της το "ειναι" στην ιστορία. Είμαι σίγουρος πως η έξυπνη πλοκή σε συνδυασμό με την αίσθηση που σου δίνει ότι η συγγραφέας αναπνέει μέσα από τις σελιδες είναι η μεγάλη επιτυχία αυτού του βιβλίου.


➡️STORY⬅️


06:23 Κοιτάζω το ρολόι μου. Το τρένο φτάνει σε τρία λεπτά.

06:26 Μπαίνω στο τελευταίο βαγόνι και κάθομαι στη θέση 9Α.

06:39. Μου απομένουν τέσσερα λεπτά για να προσεγγίσω τον τόπο του

εγκλήματος.

06:43 Σε λιγότερο από ένα λεπτό ανασηκώνω την πορτοκαλί κορδέλα.

Το θύμα κείτεται με τα μάτια ορθάνοιχτα σε στάση απόλυτης προσοχής. Ένα

κλαδί από γιασεμί είναι ακουμπισμένο στο στέρνο του.

Είμαι η Έλενα Μαυρίδου, αστυνόμος Α’ στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής

και οι αριθμοί είναι το πάθος μου.

Όταν η νύχτα απλώνεται στην πόλη, ένας δολοφόνος κυκλοφορεί

ανενόχλητος. Σύντομα ο θάνατος θα σκορπίσει ανασφάλεια και θα διδάξει

πως τα κρυμμένα μυστικά είναι προτιμότερο να θάβονται μαζί με τους

νεκρούς…

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Νατάσα ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΑΥΓΕΡΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  04 / 2024



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



#Ιανος #ΝατασαΓκουτζικιδου #avgeribooks #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια