ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

 ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ


Η Ελληνίδα μετρ του ψυχολογικού θρίλερ Ειρήνη ΒΑΡΔΑΚΗ ξαναχτυπά με ένα ακόμα συγκλονιστικό βιβλίο που σίγουρα θα καθηλώσει τους πάντες.  Ο τίτλος του "ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Τι να πρωτοπώ γι'αυτό το βιβλίο... καταρχήν δεν θα ήθελα να αναφερθώ καθόλου στην πλοκή του, για να αποφύγω οποιοδήποτε σπόιλερ ή κάποια αναφορά που μπορεί να σας δώσει κάποιο στοιχείο όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας και να σας χαλάσει το σασπένς. Οι ηρωίδες είναι δύο γυναίκες ή Μία και η Χαρά, η κάθε μία έχει τη δική της ιστορία, δυο ιστορίες που τρέχουν παράλληλα, έλκονται όμως σαν δύο ετερώνυμοι πόλοι ενός μαγνήτη. Τόσο δυναμικές και οι δύο που άνετα θα μπορούσαν να αποτελούν από μόνες τους ένα ξεχωριστό βιβλίο. Διαβάζεις και τις δύο με κομμένη την ανάσα, η ένταση είναι αμείωτη τόσο στη μια, όσο και στην άλλη και η μεν δεν επισκιάζει την δε. Το βασικότερο η μία έχει να δώσει στοιχεία στην άλλη και τις κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες. Η ζωή της Χαράς και της Μία εναλλάσσονται απο κεφάλαιο σε κεφάλαιο και προσωπικά κάθε φορά που βρισκόμουν στο ένα κεφάλαιο ανυπομονούσα να μπω στο επόμενο για να δω τη θα γίνει στη συνέχεια. Το ίδιο γινόταν και για τις ιστορίες των δυο πρωταγωνιστριών με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αφήσω το βιβλίο απο τα χέρια μου. Το σημαντικό είναι πως η συγγραφέας εχει επενδύσει και στις δύο ηρωίδες της, έτσι και οι δύο είναι εξίσου σημαντικές, δηλαδή δεν έχουμε μια δευτερεύουσα ιστορία έτσι για να γεμίσουν οι σελίδες του βιβλίου, έχουμε δύο εξίσου δυναμικές ιστορίες που η μια τροφοδοτεί την άλλη.


Το εκπληκτικό σε αυτό το βιβλίο είναι η στιγμή που οι ηρωίδες του θα βρεθούν στο ίδιο σκοτεινό μονοπάτι. Η μια θα πιάσει το χέρι της άλλης για να βαδίσουν στα γεμάτα παγίδες μονοπάτια πού είναι σπαρμένα με τρόμο, θα αντικρίσουν κατάματα το φόβο και θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αλήθεια, το φως και την πένα της συγγραφέα, τότε είναι η στιγμή που ο αναγνώστης θα ανατριχιάσει στην κυριολεξία, θα νιώσει την απόγνωση και θα βρεθεί στο κέντρο ενός τυφώνα συναισθημάτων που θέλει δε θέλει θα ξεσπάσει μέσα στην ψυχή του, χωρίς να μπορεί να τα ελέγξει και να τα κατευνάσει. Αυτή είναι η δύναμη της Ειρήνης ΒΑΡΔΑΚΗ, όπου με μια λευκή σελίδα και λίγο μελάνι σπέρνει στον αναγνώστη της μια ανεξέλεγκτη θύελλα συναισθημάτων.

Στην αρχή αποκάλεσα την Ειρήνη ΒΑΡΔΑΚΗ μετρ του ψυχολογικού θρίλερ και θα ήθελα να το αιτιολογήσω. ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ , όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της, δεν είναι μια "φλατ" ιστορία που λίγες σελίδες πριν το τέλος σου πέτα μια έξυπνη ανατροπή και αυτό είναι όλο. Η Ειρήνη επενδύει από τις πρώτες σελίδες των βιβλίων της. Σου αφήνει αρκετά κομμάτια του παζλ του μυστηρίου, ο αναγνώστης όμως όσο και αν προσπαθεί να τα βάλει στη σωστή θέση δεν τα καταφέρνει,  έτσι δημιουργείται μια σύγχυση. Εκεί αρχίζει και το ωραίο, παίζει με το μυαλό του αναγνώστη της, τον κρατά σε εγρήγορση, τον βάζει να σκεφτεί σενάρια όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας και εκεί που νομίζεις ότι είσαι σε καλό δρόμο, σε χαστουκίζει με μια αναπάντεχα έξυπνη ανατροπή και όλα καταρρέουν σαν χαρτινος Πύργος. Θα χαρακτήριζα αυτό το βιβλίο σαν σκωτσέζικο ντουζ που δεν λέει να τελειώσει εάν δεν φτάσεις στην τελευταία σελίδα του!

Αυτό που λάτρεψα σε αυτό το βιβλίο είναι ότι η συγγραφέας επικεντρώνεται πίσω από την φαινομενική λάμψη των social media. Σβήνει τα φώτα, διαγραφεί τα φίλτρα, απογυμνώνει την αλήθεια από το ψέμα και αφήνει εκτεθειμένους τους ήρωες αλλά και τους αναγνώστες της στα μάτια της πραγματικής ζωής. Σε αναγκάζει να αντικρίσεις την αλήθεια, χωρίς κορεσμό χρωμάτων και likes, παρά τις αντιδράσεις των ηρωίδων της που αρέσκονται να ποστάρουν το ρετουσαρισμένο πρόσωπο του ψέματος. 

Είμαι πλέον σίγουρος πως ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ αιχμής, με αφήγηση που θα καθηλώσει τους αναγνώστες του και θα τους προσφέρει μια μοναδική αναγνωστική απόλαυση. Ένα σύγχρονο και ευφυές βιβλίο, αριστοτεχνικά γραμμένο, ανατριχιαστικά επίκαιρο και άκρως εθιστικό. Η αιχμηρή γραφή της Ειρήνης δημιουργεί ψυχογραφήματα που καθηλώνουν και πλάθει μια ιστορία που κόβει την ανάσα. Ένα βιβλίο στον σφυγμό των γεγονότων, το οποίο θίγει τη φρίκη του βιασμού, τη δύναμη των social media και του cancel culture, ενώ εξερευνεί πού μπορεί να οδηγήσει το bullying μεταξύ ανηλίκων.


➡️STORY⬅️

H Χαρά είχε τα πάντα. 
Η Μία δεν είχε τίποτα. 

Δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες θα εμπιστευτούν το λάθος άτομο. Και θα βιώσουν τον ίδιο εφιάλτη.

Το μοναδικό όπλο που μπορεί να τις σώσει βρίσκεται… στα χέρια τους. Με έναν και μόνο όρο.
Να μην το στρέψουν στον εαυτό τους. Ένα σεξουαλικό έγκλημα ζητά απαντήσεις σε ένα άκρως ανατρεπτικό
και ευφυέστατο παιχνίδι αντικατοπτρισμών.

Σε μια τόσο σκοτεινή ιστορία διάλεξε προσεκτικά την πλευρά που θα φωτίσεις.


🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Ειρήνη ΒΑΡΔΑΚΗ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΜΙΝΩΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  05 / 2024



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews


#ΤοΑλλοΚοριτσι #ΕιρηνηΒαρδακη #minoasbooks #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE  #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 

Σχόλια