ΕΡΑΓΚΟΝ

 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΓΚΟΝ

ΕΡΑΓΚΟΝ



Από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ κυκλοφορεί η Νο1 σειρά παγκοσμίως "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΓΚΟΝ",του συγγραφέα Christopher PAOLINI
Μετάφραση Φωτεινή ΜΑΓΑΛΟΥΔΗ.

Η σειρά αποτελείται από 5 βιβλία 
1ο ΕΡΑΓΚΟΝ 
2ο Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ
3ο ΜΠΡΙΣΙΝΓΚΡ
4ο Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 
Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το 5ο βιβλίο με τίτλο "ΜΕΡΤΑΓΚ".

Για το βιβλίο θα μας μιλήσουν δύο bookstagrammer, λάτρεις του κόσμου του Εραγκον οι
Θεανώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ - Instagram : between_imaginary_worlds
Νίκος ΧΑΛΔΟΓΕΡΙΔΗΣ - Instagram : Iamdeusnick_and_books



🐉ΕΡΑΓΚΟΝ🐉

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ :

🅰️ Θεανώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ 

Μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές βιβλίων φαντασίας, είναι η αυτή της Κληρονομιάς του Κρίστοφερ Παολίνι. Από το πρώτο κιόλας βιβλίο μαγεύτηκα από τον κόσμο του Έραγκον, τους δράκους και τη μαγεία. 


Ο Έραγκον ορφανός από γονείς, μένει με τον θείο και τον ξάδερφό του. Ωστόσο είναι φτωχοί· μέχρι που βρίσκει στο δάσος μια γαλάζια πέτρα και σκέφτεται να εξασφαλίσει κρέας για αυτόν και την οικογένειά του. Μόνο που σύντομα ανακαλύπτει ότι η πέτρα είναι αυγό δράκου και σύντομα ο Έραγκον αποκτά έναν ξεχωριστό δεσμό με τη δράκαινα Σαφίρα. Μαζί καλούνται να παλέψουν για την ελευθερία της Αλαγαισίας από τον τύραννο Γκαλμπαντόριξ. Μπορεί ο Έραγκον να διαχειριστεί τις νέες συνθήκες της ζωής του;


Το βιβλίο αυτό το λάτρεψα για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για τους χαρακτήρες του. Ο Έραγκον, παρόλο που είναι έφηβος φέρεται αρκετά ώριμα αν και δεν λείπει η απερισκεψία στις πράξεις του. Το δέσιμο του με τη Σαφίρα είναι ξεχωριστό, ενώ λάτρεψα κάθε σκηνή που επικοινωνούσαν ή ανακάλυπταν μαζί τον κόσμο. Ο Μπρομ είναι ένας χαρακτήρας που θαυμάζω για το ήθος, τον χαρακτήρα του και για το ρίσκο που πήρε προκειμένου να βοηθήσει τον Έραγκον. 

Προφανώς και από το βιβλίο δεν λείπουν οι σκηνές μάχης, οι οποίες είναι πραγματικά κινηματογραφικές! Ο Παολίνι γράφει με μαεστρία κάνοντας σε να νιώθεις τον φόβο, την αγωνία και την αδρεναλίνη. Η τελική μάχη είναι και η καθοριστική για την πορεία του Έραγκον ως δρακοκαβαλάρης της Αλαγαισίας. Θα καταφέρει να σώσει τους Βάρντεν; Εφόσον βγει ζωντανός, θα παλέψει για αυτό που τον όρισε η μοίρα του;



🅱️ Νίκος ΧΑΛΔΟΓΕΡΙΔΗΣ 

Τα κλασικά βιβλία φαντασίας είναι λίγα. Μια σειρά που έχω αγαπήσει είναι αυτή του Εραγκον, που έχει πολύ μαγεία, δράκους, μάχες, έρωτες και ένα ταξίδι επιβίωσης που μόλις ξεκινάει από το πρώτο βιβλίο της σειράς. 

Η ιστορία του ξεκινάει με τον πρωταγωνιστή μας, τον Εραγκον, να βρίσκει μια μυστηριώδες πέτρα στο δάσος, την ακουμπάει και ένα παράξενο σχήμα εμφανίζεται στο χέρι σαν κάψιμο. Έκανε πολλές σκέψεις οτι αν την πουλήσει, θα μπορεί να ταισει την οικογένεια του για όλο τον χειμώνα. Έλα όμως που η μοίρα του σχεδίαζε αλλά πράγματα. 


Η πέτρα αυτή, δεν ήταν νξα απλή φανταχτερη πέτρα, αλλά ένα αβγό δράκου, που με την δύναμη που ένιωσε από τον Εραγκον, γεννήθηκε και της έδωσε το όνομα Σαφιρα. 

Σε στον τον κόσμο, που οι δρακοκαβαληρηδες είχαν όλοι χαθεί και δεν υπήρχε καμία σωτηρία από την οργή του συτοκρατορα που ήταν ο μοναδικός δρακοκαβαλαρης, που δημιουργούσε τον τρόμο μόνο με το όνομα του και τον δράκο του, μόλις έμαθε τα νέα, οτι υπάρχουν εδώ αβγά δράκων έστειλε κάποιους πολεμιστές μαζί με τον Ίσκιο, να σκοτώσουν αυτόν που τα κουβαλάει και να του τα φέρουν. 

Η ζωή του Εραγκον θα αλλάξει, θα βρεθεί ανάμεσα σε μάχες που δεν ήξερε, θα γνωρίσει νέα πρόσωπα που θα τον συντροφεύουν στον ταξίδι του, θα μάθει ότι έχει μαγεία αλλά και να καβαλάει την Σαφιρα, ώστε να μπορέσει να νικήσει τους εχθρούς που απέκτησε. Εξοπλισμένος με ένα σπαθί που πήρε από τον παραμυθά του χωριού ξεκίνησε την περιπέτεια του. 

Ένα βιβλίο φαντασίας που θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους. Οι περιγραφές που έχει κάνει ο συγγραφέας και έχει χτίσει αυτόν τον κόσμο, σε κάνει να είσαι δίπλα τους. Να πετάς μαζί με τον Εραγκον και τη Σαφιρα, να πολεμάς μαζί τους, να γνωρίζεις καινούργια μέρη αλλά και ανθρώπους και να τους συντροφεύεις σε όλο τους το ταξίδι. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, πρέπει να διαβαστεί και από τους λάτρες της φαντασίας αλλά και από αυτούς που δεν έχουν κάνει τα βήματα τους ακόμα. Είναι βιβλία διαχρονικά που πάρα τον όγκο τους διαβάζονται με ευχαρίστηση και ξανά διαβάζονται όταν θες να χαθείς σε κόσμους με δράκους και μαγεία. 

Το πρώτο βιβλίο έχει γίνει και ταινία στη μεγάλη οθόνη. Μόλις το είχα ανακαλύψει, είχα πάει να το δω στο σινεμά και από τοτε αγάπησα αυτόν τον κόσμο του συγγραφέα. 

Διαβατε το και θα με θυμηθείτε ότι μιλάμε για ένα βιβλίο φαντασίας με περιπέτεια και μαγεία που θα συνεπάρει και δεν θα θέλετε να κλείσετε το βιβλίο αν δεν το τελειώσετε όλο. 



➡️STORY⬅️

Ένα αγόρι... Ένας δράκος... Ένας κόσμος περιπέτειας... Όταν ο Έραγκον, ένα φτωχό χωριατόπαιδο, βρίσκει μέσα στο δάσος μια γυαλιστερή γαλάζια πέτρα, νιώθει πολύ τυχερός για την ανακάλυψή του. Ίσως μ' αυτήν αγοράσει το κρέας που χρειάζεται η οικογένειά του για το χειμώνα. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι η πέτρα κρύβει μέσα της ένα μικρούλη δράκο, ο Έραγκον δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι του έχει δοθεί μια κληρονομιά σχεδόν τόσο παλιά όσο και η ίδια η Αυτοκρατορία. Μέσα σε μια νύχτα η απλή ζωή του γίνεται χίλια κομμάτια. Tότε αναγκάζεται να μπει σε έναν επικίνδυνο νέο κόσμο: τον κόσμο του πεπρωμένου, της μαγείας και της δύναμης. Με οδηγό ένα αρχαίο σπαθί και τις συμβουλές ενός γέρου παραμυθά, ο Έραγκον και ο φτερωτός δράκος του πρέπει να διασχίσουν την επικίνδυνη χώρα και να αντιμετωπίσουν τους σκοτεινούς εχθρούς μιας Αυτοκρατορίας που την κυβερνά ένας βασιλιάς διεφθαρμένος και δαιμονικός. Μπορεί ο Έραγκον να αντέξει το βάρος του θρύλου των Δρακοκαβαλάρηδων; Το πεπρωμένο της Αυτοκρατορίας ίσως βρίσκεται στα δικά του χέρια…

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  :  TAKE ME !!!


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Christopher PAOLINI

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  07 / 2005


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS



#patakisbooks #Eragon #Εραγκον #Ο_κοσμος_του_Εραγκον #ChristopherPaolini 
#bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 





Σχόλια