ΑΥΓΗ - ΤΟ ΘΑΜΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ

 ΑΥΓΗ - ΤΟ ΘΑΜΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ 


Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα πλασμένο από ανθρώπινο πόνο και αληθινή αγάπη στην εποχή μιας μελανής σελίδας της ιστορίας μας που δίχασε και σκόρπισε το θάνατο μεταξύ των Ελλήνων, της εποχής του Εμφυλίου πολέμου. Ο λόγος για το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σπύρου ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ , με τίτλο "ΑΥΓΗ - ΤΟ ΘΑΜΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ", που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο αρνούμενος να διαβάσω το οπισθόφυλλο, γιατί δεν ήθελα να έχω καμία πληροφορία για το νέο βιβλίου του κυρίου Πετρουλάκη. Εμπιστεύομαι την πένα του και τη δεξιοτεχνία του να πλάθει συγκλονιστικές ιστορίες, αναμειγνύοντας αληθινά και φανταστικά γεγονότα. Έγινε λοιπόν αυτό που περίμενα... ξεκίνησα να διαβάζω και δεν μπορούσα να σταματήσω.  Η υπόθεση ξεκινά δυναμικά και σε βάζει από τις πρώτες σελίδες στα βαθιά. Οποιοσδήποτε θα αναρωτιόταν  εάν η αρχή είναι τέτοια, ποια θα είναι η συνέχεια;  Η απορία σας δε θα αργήσει να λυθεί  γιατί η συνέχεια θα είναι εκρηκτική. Ένα βιβλίο που ξεθάβει την ιστορία ΜΑΣ, μια ιστορία που προσωπικά δε γνώριζα, δε γνώριζα το Τρίκερι, δε γνώριζα τι έγινε εκεί, τι Γολγοθά πέρασαν οι γυναίκες που βρέθηκαν εκεί...ΜΗ γκουγλάρετε τίποτα σας παρακαλώ, απλά διαβάστε το βιβλίο και αφήστε την ιστορία του θαμένου τετράδιου να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια σας και να σας μεταφέρει 
πίσω στον χρόνο αλλά και στον πόνο.


Πραγματικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Από τη θύελλα συναισθημάτων που ξέσπασε μέσα μου και αναστάτωσε την ψυχή και την καρδιά μου, από την ιστορία που σε αρπάζει και σε πνίγει στα ίδια σου τα δάκρυα, από το γλωσσικό πλούτο και την αξιέπαινη γραφή του συγγραφέα ή από τα ιστορικά γεγονότα που δε θα πιστεύεις ότι έλαβαν χώρα στο κοντινό παρελθόν αυτού εδώ του τόπου.

Σκληρές εικόνες ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλιου, εικόνες που νοερά παίρνουν υπόσταση, σε αγγίζουν και σε τραβούν μέσα τους. Σε βυθίζουν στο μαύρο τους χρώμα και σε επαναφέρουν στο λευκό, μίσος και αγάπη, ζωή και θάνατος παντού γύρω σου και το μονοπάτι που χαράζει ο συγγραφέας με την πένα του ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού. Σε οδηγεί στη λύτρωση περπατώντας πάνω στο γκρι της ιστορίας,  προσφέροντας ένα βαθύτατα συγκινητικό πόνημα. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο αρκετά συγκινητικό, από τη μια η ιστορία της Αυγής του τότε, από την άλλη η ιστορία της οικογένειας της Αναστασίας του τώρα και στη μέση ιστορικά αληθινά γεγονότα ενώνονται και δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό γεμάτο πόνο και θλίψη, η αγάπη όμως έρχεται να φουντώσει τη σπίθα της ελπίδας, όπου στο όνομα της η ζωή συνέχισε να ανασαίνει στα λιμνάζοντα και βρώμικα νερά του Εμφυλίου πολέμου. 

Η εξαιρετική έρευνα του συγγραφέα γι'αυτη τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Η αντικειμενική εξιστόρηση των γεγονότων κρατά δέσμιους όλους τους αναγνώστες, που γίνονται θεατές μιας διαφορετικής οπτικής για όσα έλαβαν χώρα τότε, προκαλώντας πόνο και θλίψη. Αόρατες κλωστές, που σαν δυνατά σχοινιά .... δένουν τους ήρωες μεταξύ τους, έτσι και ο αναγνώστης θα δεθεί με αυτό το βιβλίο.  Ένας απίθανος κύκλος γύρω από τα ίδια άτομα,  παρελθόν και μέλλον πιάνονται χέρι χέρι γυρίζοντας γύρω  από ένα παράξενο γαϊτανάκι που οι κορδέλες τους δένουν σφιχτά τη ζωή των πρωταγωνιστών του.

Δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου στην πλοκή, γιατί αυτό το βιβλίο το πιάνεις στα χέρια σου και ξεδιπλώνει μόνο του την πλοκή του, δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα... απλά πιάσε το ΘΑΜΜΕΝΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ και άσε να σου πει αυτό την ιστορία του !


➡️STORY⬅️

"Το όνομά μου είναι Αυγή. Αυγή, σκέτο. Γεννήθηκα στις 25 Νοέμβρη του 1931 στα περίχωρα της Λαμίας. Βρίσκομαι στο Παλαιό Τρίκερι περίπου έναν χρόνο. Με έφεραν εδώ τον Ιούνιο του 1949 μαζί με άλλες γυναίκες.
Το Τρίκερι όμως δεν είναι τόπος εξορίας.
Είναι η ίδια η κόλαση πάνω στη γη.
Όχι το νησί ασφαλώς, αλλά εκείνοι που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. Οι δεσμοφύλακές μας. Αυτή είναι η κόλασή μας".
Η γυναικεία φύση μοιάζει με τον αέρα: είναι αόρατη, αλλά και πανίσχυρη.
Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ    :  TAKE ME !!!


🚩  INFO   


🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       : Ελληνική Λογοτεχνία 

🔴   ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Σπύρος ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ   :  ΜΙΝΩΑΣ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ   :  01 / 03 / 2024



🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ     : 


📬  INSTAGRAM   :  @book_reviews_gr

📬  FACEBOOK     :   Book Reviews

📬  TWITTER         :  Book Reviews



#Αυγη #ΣπυροςΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #minoasbooks #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 




Σχόλια