Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΑΣΚΑ ΣΑΝΤΕΡΣ

 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΑΣΚΑ ΣΑΝΤΕΡΣ 


ΖΟΕΛ ΝΤΙΚΕΡ - JOEL DICKER  είμαι σίγουρος πως έχετε διαβάσει κάποιο βιβλιο του. Ο συγγραφέας φαινόμενο που ξέρει να καθηλώνει το αναγνωστικό κοινό με τις πολυεπίπεδες και έξυπνα δομημένες πλοκες των βιβλίων του. 

Το νέο του βιβλίο έχει τίτλο Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΑΣΚΑ ΣΑΝΤΕΡΣ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ . Μετάφραση Γιάννης ΣΤΡΙΓΚΟΣ.

Στο βιβλίο αυτό αξίζει η φράση "ΑΞΙΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ", είναι ένα βιβλίο άκρως εθιστικο και χορταστικό που δεν θα θες να το αφήσεις απο τα χερια σου.


Η πένα του συγγραφέα σίγουρα θα σας μαγνητίσει και σε συνδυασμό με την καλοδουλεμένη και περίτεχνη ιστορία θα σας κάνει να λατρέψετε αυτό το βιβλίο. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα πλούσιο σε ανατροπές, αρκετά έντονο και γρήγορο και φυσικά με ρεαλιστικούς χαρακτήρες, όπου ο συγγραφέας έχει επενδύσει πάνω στη δημιουργία του ψυχολογικού τους προφίλ. Χρησιμοποιεί πρωτοπρόσωπη γραφή, η οποία κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, γεγονός που εντείνει την αγωνία του αναγνώστη και δίνει μεγαλύτερη παραστατικότητα στα γεγονότα, επιτρέποντας έτσι στους αναγνώστες να συνδεθούν στενά με τους χαρακτήρες. Δημιουργεί μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση, αγγίζοντας την ψυχή του αναγνώστη, όπου γίνονται και αυτοί ενα με την ιστορία.

Θετικό στοιχείο του βιβλίου είναι ότι ο συγγραφέας παίζει με το χρόνο που διαδραµατίζονται τα γεγονότα. Μας μεταφέρει πίσω στο παρελθόν και ξανά στο παρον, με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα τρισδιάστατο ψηφιδωτό από αλληλένδετα γεγονότα. Το κάθε κεφάλαιο του παρελθόντος μοιάζει να εγκιβωτίζεται σε εκείνο του παρόντος. Η πλεκτή αυτή αφηγηματική συμφωνία που εμποτίζει το παρελθόν μέσα στο παρόν και αντιστρόφως, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, δημιουργεί ένταση και ανεβάζει σελίδα τη σελίδα την αγωνία. Αξιοσημείωτο είναι ότι η απόδοση και η παράθεση των γεγονότων του τώρα και του τότε δεν δημιουργούν καμια σύγχυση στην ανάγνωση, δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτείς, αντιθέτως θα σε βοηθά περισσότερο στη συλλογή στοιχείων που θα σε οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της υπόθεσης της Αλάσκας Σάντερς.

Η ικανότητα του συγγραφέα να αποκαλύπτει απλόχερα διάφορα στοιχεία, δημιουργεί αυταπάτες στον αναγνώστη ότι έχει βρει τη λύση του μυστηρίου, ταυτόχρονα με εξαιρετική μαεστρία εισάγει νέα ρεαλιστικά στοιχεία που οδηγούν την υπόθεση σε άλλα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το συγγραφέα να ξεχωρίζει στο χώρο του. Είναι σαν να χτίζει ένα πολυεπίπεδο λαβύρινθο, ο αναγνώστης ακολουθεί το μίτο για να φτάσει στο τέλος και κάθε φορά που πιστεύει ότι έχει φτάσει, του δίνεται ένα νέο στοιχείο ανεβάζοντας τον επίπεδο, έτσι αρχίζει η αναζήτηση ξανα από την αρχή. Το αξιέπαινο είναι ότι όταν φτάσεις στις τελευταίες σελίδες, θα συνειδητοποιήσεις ότι ποτέ δεν είχες μαντέψει, ούτε καν είχες φτάσει κοντά σε αυτό το τέλος. Κοιτάζοντας πίσω όμως θα έχεις μια απερίγραπτη χαρά σκεπτόμενος από που ξεκίνησε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι και που κατέληξε. Γιατί πράγματι πρόκειται για ένα ταξίδι που οι 669 σελίδες μπορεί να θεωρηθούν λίγες! Αυτός είναι ο ΖΟΕΛ ΝΤΙΚΕΡ, μπορεί τα βιβλία του να φαίνονται μεγάλα αλλά με τις καλά έξυπνες και μυστηριώδεις ιστορίες του, τα βιβλία του στην πραγματικότητα μετατρέπονται σε μικρά... και ο λόγος ειναι γιατί διαβάζονται απνευστί. 

Όσο για την πλοκή δεν θα ήθελα να αναφερθώ για αποφυγή σποιλερ, εάν διαβάστε το οπισθόφυλλο αρκεί και μονο αυτό για σας κερδίσει. Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι στο τέλος θα νιώσετε μια ηθική και ψυχική ικανοποίηση, διότι ο συγγραφέας απαντά σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν. Βάζει όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο. Όλα τα μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα στο πέρασμα του χρόνου, θα βγουν στο φως και η αλήθεια θα λάμψει, ρίχνοντας το φως της εκεί που δεν το περιμένεις!

Υγ : Από τα πιο ωραία αστυνομικά που έχω διαβάσει!


➡️STORY⬅️

Απρίλης του 1999. Το Μάουντ Πλέζαντ, ήρεμη κωμόπολη του Νιου Χαμσάιρ, συγκλονίζεται από τη δολοφονία της Αλάσκα Σάντερς, νεαρής επίδοξης ηθοποιού, που βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη στην όχθη μιας λίμνης. Ο υπαστυνόμος Γκαχάλογουντ και οι συνεργάτες του δεν αργούν να εντοπίσουν τους βασικούς υπόπτους. Ο ένας καταλήγει νεκρός, ο δεύτερος ομολογεί, η υπόθεση κλείνει. Έντεκα χρόνια αργότερα μια ανώνυμη επιστολή θα ανατρέψει τα πάντα. Ο διάσημος συγγραφέας και ερασιτέχνης ντετέκτιβ Μάρκους Γκόλντμαν, παλιός φίλος του Γκαχάλογουντ από την εποχή της εμβληματικής "Υπόθεσης Χάρρυ Κέμπερτ", θα πιάσει από την αρχή το νήμα της υπόθεσης. Ο υπαστυνόμος είναι αποφασισμένος να ξανανοίξει τον φάκελο και να αποκαταστήσει την αλήθεια, ξετυλίγοντας το κουβάρι μιας ιστορίας που κρύβει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις για όλους. 

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ : TAKE ME !!!


🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  JOEL DICKER

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  07 / 2024


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS

#Ζοελ_Ντικερ #patakisbooks #Η_Υποθεση_Αλασκα_Σαντερς #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια