Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ

 Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ 


"Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ" είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΓΚΟΝ" του συγγραφέα Christopher PAOLINI και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ  
Μετάφραση 

Για το βιβλίο γράφουν την κριτική τους η Θεανώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ και ο Νίκος ΧΑΛΔΟΓΕΡΙΔΗΣ . Δύο bookstagrammer που έχουν διαβάσει και λατρέψει τη σειρά και είναι τα κατάλληλα άτομα που μπορούν να μας βάλουν στον κόσμο του Εραγκον.


Η λατρεμένη σειρά φαντασίας με δράκους και δρακοκαβαληρηδων συνεχίζεται έχοντας ο Εραγκον αποκτήσει έναν τίτλο γύρω από το όνομα. Ήταν γνωστός πλέον στα μέλη της αντίστασης αλλά και στα ξωτικά, σαν ο Εραγκον ο Ισκιομακελαρης. 

Έπρεπε να γίνει όμως καλύτερος στη μάχη και να μπορεί να ελέγξει καλύτερα την μαγεία του. Μαζί με την Άρια, ταξίδεψαν για την χώρα των ξωτικών την Ελλεσμίρα.

Ένα ταξίδι ζωντανό στα μάτια του αναγνώστη, γεμάτο έντονες περιγραφές τόσο για τα μέρη τα οποία συναντάμε αλλά τόσο για τους χαρακτήρες οι οποίοι ξεδιπλωνονται στο δεύτερο βιβλίο, όσο για τον πρωταγωνιστή μας, την Σαφιρα, την Άρια αλλά και τις περιπέτειες του ξαδέλφου του Ρόραν.

Η γενέτειρα των ξωτικών γεμάτο μαγεία, αρέσει στον Εραγκον, δεν έχει μάθει ακόμα τα έθιμα τους αλλά σύντομα θα τα μάθει. Το μόνο που ξέρει είναι ότι πρέπει να δυναμώσει ώστε να μπορεί να πολεμήσει τον σκοτεινό βασιλιά και τον δράκο του. 

Ποιος όμως θα τον μάθει να πολεμά; Πως θα βρει την μαγεία του για να μπορέσει να γίνει πιο ισχυρός; Ποια είναι η πριγκίπισσα των ξωτικών που όλοι την σέβονται και κατεβάζουν το κεφάλι τους; Θα μπορέσει να βρει ένα νέο ξίφος για αυτόν τον πόλεμο που ξεκινάει ή δεν θα είναι προετοιμασμένος; 
Πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτό το βιβλίο. Ο Εραγκον θα πρέπει να μάθει τις ρίζες του, να μεταμορφωθεί σε κάτι καινούργιο, σε κάτι δυνατό και ξεχωριστό, ώστε να μπορέσει να νικήσει τον μαύρο δράκο και τον βασιλιά Γκαλμπατορίξ.


Λάτρεψα και την ιστορία του δεύτερου βιβλίου, παρά τον όγκο του δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου, ένιωθα σαν να ήμουν κοντά στους ήρωες μας που ταξίδευαν, μάθαιναν για την μαγεία και πολεμούσαν το κακό. 

Αν συνεχίσετε με τον κόσμο του Εραγκον, το δεύτερο βιβλίο δεν θα σας απογοητεύσει γιατί εκτός ότι απαντάει πολλά ερωτήματα, ο συγγραφέας έχει κάνει το κείμενο ζωντανό και θα σας πάρει και εσάς στην συντροφιά του, που οι λάτρεις της φαντασίας σίγουρα θα θέλουν να είναι, αλλά και αυτοί που δεν έχουν διαβάσει πολλά βιβλία φαντασίας θα τους κερδίσει.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Θεανώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Νικητές και ηττημένοι. Ποιος κερδίζει άραγε σε έναν πόλεμο, όταν και οι δυο πλευρές έχουν σοβαρές απώλειες; Ο Έραγκον και οι Σαφίρα, αφού επιβίωσαν είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν στη χώρα των ξωτικών για να εκπαιδευτούν, με την ελπίδα να μπορέσουν να ταχθούν ενάντιας του τυράννου Γκαλμπαντόριξ. 


Σε αυτό το βιβλίο λάτρεψα όλες τις περιγραφές και ειδικά αυτές στο Ντου Γουελντενβάρντεν που σου δημιουργούν μαγικές εικόνες! Ο συγγραφέας έχει έναν τρόπο να περιγράφει περιοχές και όχι μόνο, χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη, αλλά να τον μαγεύει. Γνωρίζουμε νέους χαρακτήρες, ανθρώπους, ξωτικά, νάνους, ούργκαλ και φυσικά δράκους! Όλοι οι ήρωες είναι καλογραμμένοι και ο καθένας έχει να δώσει κάτι διαφορετικό στην πλοκή. Ο Έραγκον αν και πρωταγωνιστής, είναι 17 χρονών και μέσα από τα βιβλία βλέπουμε την εξέλιξή του, καθώς δεν είναι τέλειος ή άτρωτος, αλλά επιπόλαιος, ευάλωτος και γεμάτος περιέργεια. Ο Μέρταγκ είναι ο χαρακτήρας έκπληξη· σκοτεινός και μυστήριος, αλλά κρύβει ένα πονεμένο και σκληρό παρελθόν. 

Προφανώς δεν γίνεται να μην σχολιάσω τους δράκους που αποτελούν πλάσματα με συνείδηση και μπορούν να επικοινωνούν και να μιλάνε μέσω της σύνδεσης με τον καβαλάρη τους. Η σχέση του Έραγκον και της Σαφίρα αποτυπώνεται στο χαρτί καταπληκτικά και με πολύ ωραίο τρόπο! Λατρεύω τους διαλόγους τους.

Για την πλοκή θα πω ότι υπάρχει μπόλικη δράση, αγωνία, συγκίνηση και σκηνές μάχης που κόβουν την ανάσα. Η μαγεία ξεχειλίζει από τις σελίδες και κατά την εκπαίδευση του Εραγκον αλλά και στο πεδίο της μάχης. Να σας πω επίσης ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο γίνονται κάποιες σοκαριστηκές αποκαλύψεις, αλλά δεν θα ήθελα να κάνω σπόιλερ. Παραμένει το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής.



➡️STORY⬅️

Το σκοτάδι πέφτει...

Τα ξίφη συγκρούονται...

Το κακό βασιλεύει...

Ο Έραγκον και ο δράκος του, η Σαφίρα, μόλις έσωσαν το έθνος των επαναστατών που κινδύνευε να ηττηθεί από τις φοβερές δυνάμεις του βασιλιά Γκαλμπατορίξ, αδίστακτου ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας. Τώρα ο Έραγκον πρέπει να ταξιδέψει στην Ελλεσμίρα, χώρα των Ξωτικών, για να εκπαιδευτεί κι άλλο στη μαγεία και τη ξιφασκία, τις κύριες ικανότητες ενός Δρακοκαβαλάρη. Αυτό είναι το ταξίδι μιας ζωής, γεμάτο νέους τόπους και λαούς που προκαλούν δέος, κάθε μέρα και μια καινούρια περιπέτεια. Αλλά το χάος και η προδοσία παραμονεύουν σε κάθε στροφή, και ο Έραγκον δεν είναι σίγουρος ποιον θα πρέπει να εμπιστευτεί. Εν τω μεταξύ, ο εξάδελφός του Ρόραν πρέπει να κερδίσει μια νέα μάχη πίσω στην πατρίδα του, το Κάρβαχολ, μια μάχη που θέτει τον Έραγκον σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Θα μπορέσει το σκοτεινό χέρι του βασιλιά να καταπνίξει κάθε αντίσταση; Ο Έραγκον μπορεί να μην καταφέρει να σώσει ούτε καν τη ζωή του...

🛒 ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ  : TAKE ME !!!

🚩 INFO 

🔴  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      : Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 

🔴  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ   :  Christopher PAOLINI

🔴  ΕΚΔΟΤ.ΟΙΚΟΣ  :  Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

🔴  ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ  :  07 / 2006


🚩  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ   :

📬  INSTAGRAM    :  @Book_Reviews_Gr

📬  FACEBOOK      :  BOOK REVIEW

📬  TWITTER         :  BOOK REVIEWS


#Ο_Πρωτοτοκος #Εραγκον #patakisbooks #bookstagrammers #bookstagramm #bookphotography #bookaddict #booklife #bookphoto #greekbooklovers  #PUBLICISTASGREECE #BookReviewsGr #book_reviews_gr #BookEat #Bookiss #βιβλιο #διαβαζω 


Σχόλια